Conversie attributie

Hoeveel levert jouw online marketing kanalen je eigenlijk op?

Maak je gebruik van meerdere marketing kanalen zoals Google ads, Facebook, Instagram en Snapchat? Dan kan het zijn dat jouw potentiële klant zowel een Facebook advertentie als een Google advertentie ziet, alvorens hij een aankoop doet of een contactformulier invult. Welk kanaal was dan de trigger voor de klant en hoe wijs je dan de conversie toe aan het juiste kanaal?

Wat houdt het attributie advies van Whello in?

Doelstellingen

Jouw doelstellingen zijn onze doelstellingen. Jij bepaalt op welke zoekwoorden je bovenaan wilt staan en wij gaan ermee aan de slag.

Strategie en planning

Whello legt uit wat het beste pad is voor jouw onderneming. Samen kijken we wat er gedaan moet worden middels welke tactieken en tools.

Analyses

Whello voert verschillende analyses uit om tot een volledig advies te komen. Van technische analyses tot advies om de customer journey te verbeteren.

Verbeterpunten

We geven je een overzicht van de verbeterpunten waarmee jouw website voor alle kanalen optimaal kunt gebruiken.  Deze zogenaamde Quick Wins zorgen voor snel resultaat.

Onze uitdaging

Om als full-service Online Marketing Bureau de hoogste ROI voor onze klanten te behalen, staan wij dagelijks voor dit soort vraagstukken. Als ondernemer wil je natuurlijk enkel de kanalen gebruiken die ook daadwerkelijk voor verkopen zorgen. Dat is ten slotte de belangrijkste KPI waar je een kanaal op moet beoordelen, toch?

Dit is in praktijk toch zeker niet altijd de best-practice. Laten we dit eens bespreken aan de hand van een veelvoorkomend (echt!) probleem.

Wat gebeurd er bijvoorbeeld met de prestatie binnen andere kanalen, wanneer je besluit om een Facebook campagne puur op basis van conversie te stoppen? Er bestaat namelijk een grote kans dat jouw bedrijfsnaam-gerelateerde zoekopdrachten via Google ineens afnemen en je uiteindelijk minder verkoopt. Dat is toch het doemscenario als ondernemer. Een goede analyse hiervoor is daarom erg belangrijk, om ervoor te zorgen dat elk kanaal zo optimaal mogelijk wordt ingezet om de groei van jouw onderneming te stimuleren.

Hoe gaan we hiermee om?

Attributie is hier het sleutelwoord in de oplossing. Attributie betekent simpelweg: welke kanalen hebben een waarde geleverd om de uiteindelijke verkoop binnen te halen en waar wordt deze waarde neergelegd? Zo kan een display banner op een bepaalde website, zorgen voor een stijging in brand zoekopdrachten. Je Facebook campagne die niet direct conversies oplevert, zorgt wel voor merkbekendheid onder de doelgroep. Jouw doelgroep gaat vervolgens actief opzoek gaat naar je product of merk. Resultaat? Je brand campagne genereert meer impressies en meer conversies. Bingo!

Welke mogelijkheden met conversie attributie?

E-commerce tracking

Het instellen van je doelen is een belangrijke stap die vaak wordt vergeten. Doe je dit niet, weet je niet hoevaal een bepaalde actie wordt uitgevoerd. Wij geven advies!

Analytics tracking

Meer weten over het gedrag van je website bezoekers? Google Analytics tracking is dé uitkomst. In de 4 segmenten krijg je meer grip op je onderneming.

Serge de Sousa

Online Marketing Strateeg

Professioneel advies?

Nu je dit weet, wil je toch dieper in je Facebook campagne duiken en deze verder optimaliseren. Wellicht zijn er vele kansen die je nu misloopt.

Wij helpen je graag de échte waarde van jouw online kanalen in te zien en verwelkomen. Onze specialisten hebben ruime ervaring in diverse branches om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf verder gaat groeien. Je van harte voor een bakje koffie bij ons op kantoor.

Whello, jouw full-service online marketing bureau in Amsterdam

Onze expertises lopen uiteen van zoekmachine marketing en conversie optimalisatie tot webdesign en app marketing.

De menukaart voor jouw online succes:

SEO Advies Portfolio

Show Creative Studio
Yarden
Koentact
Online Advertenteren voor Arend Auto
PR housing
Marineschepen.nl
Book Your Golf
TradeIt
Tandarts Jordaan
Zense Sportswear
JUSTIN
Geldrop Duurzaam
Online Advertenteren voor Perfect Housing
Mie-Lan Kok Estate Agency
StudyLess
Plastic Whale
Blue Umbrella
Ziggo
Slotenmaker 24-7
GreenChoice

Contactformulier

Hey, ik ben geïnteresseerd in