Growth Hacking

Growth hacking, een bekende term in de marketing, maar wat is het nou eigenlijk? Growth hacking is een proces van snel opeenvolgende experimenten die diverse marketing kanalen gebruikt om te bepalen wat de meest effectieve manier is om jouw bedrijf te laten groeien. Deze groei voor jouw bedrijf kan worden gedefinieerd in een metric. Deze One Metric That Matters is de centrale metric die jouw bedrijf laat groeien.

Je zou misschien denken dat het doel altijd is om meer leads te genereren, maar deze metric gaat vaak nog een stapje verder. Voor AirBnB kan het zijn het aantal overnachtingen geboekt en voor Facebook het aantal actieve (dagelijkse) gebruikers. Laat ook jouw bedrijf groeien met Growth Hacking.

Wat onze Growth Hacking jou oplevert

Data-informed

Geen campagnes uit onderbuik gevoel maar gebaseerd op data

One Metric That Matters

Die ene metric waarmee we jouw bedrijfsresultaat positief beinvloeden.

Loyaliteit van gebruikers

Geen toevalstreffers of geluk, maar duurzame bedrijfsgroei realiseren

Advies en rapportage

Wij voorzien je van strategisch advies en zorgen voor een maandelijkse rapportage van de resultaten.

Growth Hacking proces

Waar een ‘standard’ marketing team een campagne zou opzetten op basis van een goede dosis ervaring en onderbuik gevoel, zal een Growth Hacker vier á vijf verschillende experimenten opzetten, om zo snel te beslissen wat de beste campagne is. 

Dit is een andere mindset en het begint allemaal bij de idea backlog. Dit is overzicht van alle experimenten die je wilt gaan uitvoeren. Daarna rank je deze ideeën door middel van verschillende frameworks, met als doel om zo de meest impactvolle experimenten meer prioriteit te geven.

Vervolgens giet je het idee in een experiment waarbij je het idee meetbaar maakt en een tijdspecificatie meegeeft. Volgende stap: Doen.Zet je experimenten aan en laat ze het werk doen.

Al laatst: performance marketing. Kijk of het experiment succesvol is en bepaal de volgende stap. Hierna? Begint het hele proces opnieuw, om groei te realiseren en te profiteren van jouw experimenten is dit een ‘ongoing’ proces.

Fabian

Growth Hacker

Zoek je een Google Adwords bureau in de regio Amsterdam?

We bedienen meerdere organisaties, groot en klein, in de regio Amsterdam. Met Whello heb je een Growth Hack specialist om de hoek, waardoor je snel kunt schakelen met een full-service online marketing bureau. Daarnaast bezoeken onze opdrachtgevers ons kantoor in Amsterdam-Noord regelmatig om even te sparren over de strategie.

Overtuigd? Neem snel contact op voor een kennismaking!

Whello, jouw full-service online marketing bureau in Amsterdam

Naast App Analytics, lopen onze expertises uiteen van zoekmachine marketing en conversie optimalisatie tot webdesign en app marketing.

De menukaart voor jouw online succes:

Growth Hacking case

FVB de Boer
Mie-Lan Kok Estate Agency
Slotenmaker 24-7
Bring at work
Website Design voor Nationale Auto Lease
Online Advertenteren voor Booking XS
DesignBro
Lock Amsterdam
Flowently
PR housing
Geldrop Duurzaam
TradeIt
BROADSTREET
Show Creative Studio
Book Your Golf
JUSTIN
Marineschepen.nl
Rooming
Amsterdamexcursies.nl
Online Advertenteren voor Multifast

Contactformulier

Hey, ik ben geïnteresseerd in