Case: RealSupps

Hoe we de omzet van webshop RealSupps hebben verdubbeld

RealSupps is een voedingssupplementen webwinkel voor sporters. Van aminozuren en pre-workouts tot aan vetverbranders: Alles voor voor de hardcore atleet. Ze bieden een aantal producten exclusief aan, en zochten daarom naar nieuwe kanalen om dit onder de aandacht te brengen.

Wat we hebben gedaan

We zijn gestart met het opzetten van een Google Shopping campagne. De strategie is simpel: Door het segmenteren van de producten en optimaliseren van de producttitels, kunnen we snel de bestsellers identificeren. Vervolgens alloceren we het budget, zodat we deze bestsellers kunnen pushen om nieuwe klanten binnen te halen. Elke nieuwe klant is namelijk enorm waardevol omdat de customer life value (CLV) van RealSupps hoger is dan gemiddeld.

Uitgevoerde diensten

Een eerste indruk maak je maar één keer. Daarom hebben wij RealSupps geholpen om de website te optimaliseren en de doelgroep aan te spreken. Daarnaast voeren we continu a/b testen uit om de conversie te verbeteren.

Wij hebben RealSupps geadviseerd en begeleid in SEO. Door het delen van onze ervaringen en expertise, en het doorvoeren van SEO optimalisaties op de webshops, ranken de producten nu beter in Google.

Wij hebben de vindbaarheid van RealSupps verbeterd door het inzetten van Google Ads. Waar dit tot resulteert? Meer bezoekers en verkopen uit het beschikbare budget.

Door de feed met producten te optimaliseren met de tool Datafeedwatch, boeken we snel betere resultaten in Google Shopping. Bezoekers via Google Shopping hebben een hogere koopintentie, omdat ze bewust op een product klikken.

De doelgroep regelmatig online confronteren, zodat de webshop in de top-of-mind blijft. Dit is wat wij hebben gedaan voor RealSupps. Wat het oplevert? Een stijging van herkenning en naamsbekendheid en dus meer sales.

Hoe wij RealSupps hebben geholpen succesvol te worden op sociale media. Door het inzetten van verschillende sociale media advertentie mogelijkheden, zoals carousel ads, groeien bezoekersaantallen samen met de naamsbekendheid!

Email automation is een manier om geautomatiseerd mails te sturen naar je klanten op het juiste moment. Door enkele best-practices voor webshops door te voeren, hebben we snel resultaat geboekt voor RealSupps.

Nieuwsbrieven werken goed, mits je je klantenbestand segmenteert. Daardoor kunnen we relevante nieuwsbrieven sturen met een hogere open-click rate. Samen met ons nieuwe nieuwsbrief template design, zijn de nieuwsbrieven onderdeel van het succes.

Wat waren de resultaten

RealSupps bouwt een persoonlijke band om met zijn klanten, door regelmatig persoonlijk advies te geven en gepersonaliseerde berichten te sturen. Daardoor levert elke nieuwe klant meerdere terugkerende aankopen op. Tel je deze aankopen cumulatief op, dan heb je de gemiddelde CLV per klant.

We hebben de CLV nog verder omhoog gekregen door social media ads en geautomatiseerde emails in te stellen:

  • Abandoned Cart Emails
  • Last Chance Emails
  • Engagement Emails (waarbij een klant automatisch een aanbieding ontvangt na meerdere interacties op de webshop of nieuwsbrief)

De resultaten van alle inspanningen waren veelzeggend: De webshop omzet is tijdens onze samenwerking binnen 1 jaar verdriedubbeld. En dat alleen omdat we ongetapte marketingkanalen effectief hebben ingezet. Benut jij al je marketingkansen?

Benut jij al je marketingkansen?

Laten we een virtuele bak koffie doen

Virtuele bak koffie doen?

1+1=3. Laten we sparren over jouw webshop en ideeën.