Top-notch safety software van Unite-X in de markt zetten
Merkstrategie en nieuwe website

Unite-X helpt bedrijven in de chemische industrie bij het optimaliseren van processen. Met je Operational Safety Excellence (OSE) op orde haal je het maximale uit je bedrijf.

Het voordeel van een samenwerking met Unite-X? Je verbetert de processen nog voor er problemen zijn (preventief). Met de software van Unite-X focus je op wat écht belangrijk is en kiest voor een langetermijnvisie. Een hypermoderne dienst die vraagt om een sterk merkverhaal, branding en website.

Dit project in het kort
 • Rebranding en merkstrategie
 • Brandguide
 • Webdesign & Webdevelopment
 • Meer over B2B marketing
 • Meer over onze Branding diensten

Het proces

Mooie dingen maken wij samen met de klant. Co-creatie noemen we dat. We werkten dan ook nauw samen met het team van Unite-X. De kick-off van dit project begon met een brainstormsessie. Tijdens deze sessie legden we samen de doelen van het nieuwe design vast en werkte we het concept uit met wireframes. 

Whello Opdracht

Samen brainstormen

Whello Strategie Concept

Strategie & Concept

Whello Design

Design

Whello Web Programming

Development

Whello Launch

Launch

De uitdaging

De professionals achter Unite-X wilde zich neerzetten als volledig nieuw merk, maar kon ook de wortels van de voorgaande corporate identity (id&x) niet helemaal loslaten. Aan onze designers de uitdaging dit te vertalen naar een passende naam, logo en branding met een knipoog naar de vorige identiteit. 

De aanpak

Tijdens een brainstormsessie definieerden we de identiteit van het merk, die vervolgens visueel doorvertaald werd in een concept door onze branding specialist. In 5 stappen gingen van helemaal niets naar het begin van een gloednieuw merk.

 • Brainstormsessie
 • Concepting
 • Branding
 • Webdesign
 • Webdevelopment

Het resultaat

Een modern nieuw merk die zich zowel visueel als in tekst onderscheidend is in een verder wat conservatieve markt. De nieuwe website heeft een duidelijke navigatiestructuur waarin de verschillende oplossingen aan bod komen. Daarnaast zijn er verschillende conversie verhogende formulieren toegepast, zoals het downloaden van een brochure en het bekijken van een webinar.

Meetbaar resultaat

 1.  Razendsnelle website conform Google normen
 2.  Social proof: Overtuigen met aansprekende user-cases
 3.  Marketing en future proof website: Geoptimaliseerd voor conversie

Reinier
Designer bij Whello

Een complete rebranding van id&x met opvolgend een prachtige website. Er is een unieke stijl neergezet die zich net als de service van Unite-X onderscheid ten opzichte van de markt. De website is zo ontworpen en gebouwd dat de focus volledig ligt in informatievoorziening met als doel conversie.

Onze klanten beoordelen Whello met een:

4.8 / 5

Mooie merken aan het woord

Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

Daniel - Keesing Technologies

Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

Ruud Weekers - Arend Auto

Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

Robin - Antenna Groep

Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

Koen Gijzel - Koentact

Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

Sander Kok - Vicky

Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

Mirco Pruyser - BP College

Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

Maaike - Tandarts Jordaan

Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

Daniela Fantaziu - Top Employers Institute