Online Marketing Tips

Bij Whello delen wij graag onze online marketing tips en tricks met jou! Op onze blog lees je regelmatig handige weetjes om jouw website zichtbaar en vindbaar te maken en te houden. Zo blijf jij altijd op de hoogte van de nieuwste online ontwikkelingen en trends!

De 8 rollen van het ideale moderne marketingteam

Een écht goed marketingteam bestaat uit leden met verschillende expertises. Van het analyseren van data en het ontwerpen van social posts, tot aan het optimaliseren voor Google en het waarborgen van de doelstellingen. Alles moet erin zitten. In dit artikel bespreken we de 8 belangrijkste functies van een goed marketingteam en hun rolverdeling. 1. De… Lees meer »

8 Amazon marketing tips

We zijn in Nederland één van het laatste westerse landen waar Amazon haar intrede doet. En steeds weer wint Amazon bijzonder snel een groot marktaandeel na haar intrede. Mede daardoor is het verstandig om in te spelen op de komst van Amazon. Om je daar nog een beetje bij te helpen: hier 8 Amazon marketing… Lees meer »

7 geavanceerde Google Shopping strategieën

Google Shopping neem een steeds belangrijkere rol in voor webshops. In Amerika is het totale budget dat uitgegeven wordt aan Google-shopping inmiddels al groter (56%) dan de ‘ouderwetse’ Google-advertenties. Om je te onderscheiden van de concurrentie kan een goede strategie letterlijk goud waard zijn. Om je op weg te helpen hebben we hier 7 geavanceerde… Lees meer »

Waarom je een feed management tool nodig hebt voor je webshop

Jouw product-feed is simpelweg een lijst met alle producten die in jouw webshop staan en die je, als je slim bent althans, ook door pusht naar andere verkoopkanalen. En dat is meteen de reden waarom je een feed management tool nodig hebt voor je webshop. In deze blog geven we je nog meer redenen waarom… Lees meer »

5 eigenschappen van een succesvolle e-commerce manager

Achter succesvolle e-commerce bedrijven en webshops zitten mensen die ervoor zorgen dat deze bedrijven succesvol zijn. Om het anders te formuleren: een manager is bepalend voor het succes van de online prestaties. Het is interessant om te analyseren wat goede e-commerce managers gemeen hebben. Wij hebben het genoegen gehad om al jaren met verschillende webshop… Lees meer »

Top 7 SEO fouten die webshops maken

We hoeven je niet uit te leggen hoe belangrijk SEO is voor je webshop. Zeker voor de lange termijn. Om jou een voorsprong te bieden op het gebied van SEO hebben we hier de top 7 SEO fouten die webshops maken. Dan hoef jij ze in ieder geval niet meer te maken 😉 1. De… Lees meer »

7 bewezen conversie tips voor webshops

Conversie is letterlijk het verschil tussen wel of geen verkoop aan een klant die jouw webshop bezoekt. Conversie is dus van onschatbare waarde. Daarom hier voor jou 7 bewezen conversie tips voor webshops. 1. Toon producten vanuit meerdere invalshoeken Mensen willen weten wat ze kopen, zo simpel is het. Zorg er daarom voor – of… Lees meer »

Growth hacking voor webshops: 12 tactieken die je direct kan inzetten

Growth hacking is één van de meest populaire marketingterm van de afgelopen jaren. Je ziet het overal voorbij komen en het betekent eigenlijk niet veel meer dan het ontwikkelen van strategieën en ideeën puur gericht op groei. Hier heb je 12 growth hacking tactieken die je meteen toe kunt passen voor je webshop. 1. Laat… Lees meer »

5 webshop email marketing tips voor meer sales

E-mail marketing is een krachtige manier om meer sales te genereren. Jouw e-mailbestand bestaat uit potentiële klanten die ervoor hebben gekozen om in jouw e-mailbestand te staan, dus daar moet je gebruik van maken. Om dat op een goede manier te doen, hebben we hier 5 e-commerce e-mail marketing tips voor meer webshop sales. 1…. Lees meer »

Amazon SEO: Vergroot je organische vindbaarheid op Amazon in 10 stappen

Niet lang geleden lanceerde Amazon zijn marketplace op de Nederlandse markt. SEO wordt vaak automatisch gerelateerd aan het vergroten van de organische vindbaarheid van een website voor de zoekmachine Google. Vergeten wordt dat marketplaces zoals Amazon en Bol.com ook gebruik maken van een zoekfunctie op de website. Sterker nog, zij hebben hiervoor een compleet eigen… Lees meer »