3x waarom we blij zijn met kantoorhond Pip

< 1 minuut

Voor wie ooit bij ons langs is geweest, is het geen nieuws: we hebben een kantoorhond. Whello’er Carlo neemt zijn hond Pip wekelijks mee naar werk. En daar zijn we heel blij mee! Niet alleen omdat Pip een superleuk beestje is, maar ook omdat er vele voordelen aan haar als bedrijfshond zitten.

1. Ze maakt ons vrolijk

Een kantoorhond maakt iedereen blij. Pip wordt altijd warm onthaald door alle Whello’ers – ook al wil ze alleen maar bij Carlo zitten. Maakt niet uit, wij zijn elke week weer blij als ze er is.

Uit vele onderzoeken blijkt dat een kantoorhond stress op het werk verlaagt. Dat komt weer doordat mensen een gelukshormoon aanmaken wanneer ze contact hebben met een hond. Leuk feitje: andersom geldt dit voor honden ook! Al denkt Pip daar waarschijnlijk alleen zo over als ze Carlo ziet. Maar dat snappen we wel. Hij is ook best aardig.

Door Pip gaan we dus nog vrolijker naar ons werk en krijgen we de energie om extra hard aan te slag te gaan. Je kunt dus zeggen dat ze haar eigen bijdrage levert aan de resultaten. 😉 Ook bevorderen dieren creativiteit. En creatieve ideeën kunnen we bij Whello nooit genoeg hebben!

Forever onze medewerker van de maand.

2. We lopen meer buiten

Een rondje lopen tijdens de pauze? Iedereen weet echt wel dat beweging tijdens de werkdag goed is. Maar het schiet er nog wel eens bij in. Zoveel leuke klanten, so little time!

Maar als Pip er is, loopt Carlo natuurlijk altijd even een rondje met haar. En steeds meer Whello’ers sluiten zich daar dan bij aan. Even lekker lopen door het Vliegenbos achter het kantoor. Goed voor jezelf, goed voor de gezelligheid en goed voor Pip. Al gaat zij nergens heen als Carlo niet mee loopt. Maar eerlijk; wie wil er nu niet met Carlo wandelen?

Even een rondje lopen is goed voor je creativiteit en bevordert ook je concentratie. En daardoor maken we weer nog betere campagnes. Win-win situatie, toch?


Soms wandelt ze alleen iets te fanatiek.

3. We zijn blij dat het kan

Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat je je hond mee mag nemen naar werk. Al hebben steeds meer grote bedrijven – zoals Google en Amazon – een hondenbeleid. Superfijn voor werknemers die anders voor opvang moeten zorgen.

Wij zijn blij dat Pip bij Whello altijd welkom is. En dat Carlo haar meeneemt. En dat ze hele dagen bij ons is. En dat ze zo Instagram-waardig is. Twijfel je erover om een kantoorhond te nemen? Don’t! Het is écht heel gezellig. Zo lang er niemand allergisch is. Dan is het misschien net iets minder leuk dan bij ons. 😉