Even voorstellen: Fabian Immers – SEA Specialist

2 minuten


Wat fijn dat jij even de tijd hebt genomen om mijn introductieblog te lezen! Ik ben Fabian, 24 jaar oud, afgestudeerde MBO-er én HBO-er met een studie binnen marketing, management en ondernemen, tevens de nieuwste Online Marketeer binnen het team van SEA specialisten van Whello. Ik beschouw mijzelf als een leergierig en héél nieuwsgierig, open en eerlijk en een extreem resultaatgericht persoon

Van games naar SEA

Ik heb een hoop gedaan de afgelopen jaren. In 2010 kwam ik op het idee om een open source game te downloaden en deze online te zetten. Het doel om met een paar vrienden tegen elkaar te spelen veranderde al snel in een serieuze business. Na het zelf hebben gespeeld van verschillende MMORPG’s binnen de open source wereld van games, dacht ik: dit kan ik beter!

Met wat basiskennis van de programmeertaal Java begon ik het spel aan te passen naar mijn eigen wensen. Ik schafte een domein aan, kocht een VPS, maakte een PayPal aan, zette het spel live en begon met adverteren. Binnen enkele weken zag ik het aantal spelers toenemen en werd mijn motivatie verdriedubbeld!

Het spel was gratis te downloaden en spelen, maar er konden ook premium features worden gekocht. Dit begon zo goed te lopen dat ik binnen een aantal maanden een goed geschoolde programmeur kon betalen die het programmeerwerk van mij overnam, zodat ik mij kon richten op de groei en marketing van het spel.

Na display en linkbuilding als belangrijkste advertentiemiddelen in te zetten, werd het tijd om nog verder te groeien. In 2011 begon ik mijzelf te verdiepen in Google Adwords en zette ik campagnes op. Ik merkte steeds meer dat de paid clicks een groter onderdeel werden van het totale websiteverkeer.

Het resultaat?

Binnen twee jaar had ik constant meer dan 300 spelers per dag op het spel, meer dan 50.000 unieke bezoekers per maand op mijn website, 1.500.000 pageviews en stond ik bovenaan in Google. Een ontzettend mooi resultaat na een paar jaar hard bikkelen!

Waarom Online Marketing?

Online Marketing verandert snel en als je stil zit loop je al gauw achter. Door mijn 2 marketing opleidingen, verschillende Online Marketing stages te hebben gelopen en natuurlijk mijn eigen ondernemingsactiviteiten ben ik erachter gekomen dat Online Marketing mij op het lijf is geschreven. Niets liever dan Online Marketing!

Wat doe ik binnen Whello?

Ik houd mij dagelijks bezig met het opzetten en optimaliseren van Google Adwords campagnes. Ik ben Google Adwords gecertificeerd en streef om het hoogst haalbare doel voor mijn klanten te behalen. Ik duik dagelijks (eigenlijk elk uur) in de campagnes van klanten met het doel het budget zo optimaal mogelijk in te zetten en de meeste conversies te genereren. De uitdaging dat iedere campagne niet hetzelfde is, houdt mij scherp. Een proactieve houding is een absolute must als Online Marketeer!

Ontvang de laatste Marketing Tips
Wij respecteren jouw privacy.