Even voorstellen: Reinier – Lead Digital Designer

2 minuten

Hallo, ik ben Reinier

 

Sinds kort ben ik de nieuwste aanwinst van Whello en ga ik mij bezig houden met alle aspecten van Digital Design. Geboren en getogen tussen de kleurrijke bollenvelden te Lisse en ondertussen alweer 31 lentes jong! Van jongs af aan heb ik al een grote interesse voor ontwerp, kleur en vorm. Als kleine jongen voornamelijk op papier, maar later heb ik snel de overstap gemaakt naar digitaal.

Achtergrond

Alweer meer dan tien jaar geleden heb ik de opleiding Gamedesign afgerond. Voor mijn eerste stage mocht ik aan de slag bij een klein online marketing bureau in Amsterdam. Hier heb ik mijn eerste stappen gezet binnen de wereld van Online Marketing. Dit beviel me zo goed dat ik mijn tweede stage hier ook gedaan heb. De altijd verschillende opdrachten / klanten, de te ontwikkelen middelen en altijd vernieuwende technieken om dit te verwezenlijken trokken mij enorm aan. Vooral de mix tussen techniek en ontwerp is erg interessant!

Ervaring

Na mijn studie ben ik doorgegaan in de online marketing. Mijn eerste baan die ik binnen sleepte was als Junior webdesigner bij een bedrijf dat zich voornamelijk op de retailbranche richtte. Naast het ontwerpen en ontwikkelen van digitale middelen was ik hier ook verantwoordelijk voor veel POS materiaal. Het was erg leuk om eigen werk terug te zien wanneer ik over straat liep.

Als vervolgstap ben ik aan de slag gegaan als Digital Designer bij een reclamebureau in Amsterdam, waar ik bijna 6 jaar gewerkt heb. Mijn takenpakket was enorm breed, en ik heb hierdoor super veel kunnen leren. Voor een breed scala aan klanten hield ik mij bezig met het ontwikkelen van concepten voor breed inzetbare campagnes op het gebied van display advertising (later voornamelijk dynamic advertising), video content, social content, eDM’s en Tv reclames. Dit waren de ene keer kortlopende campagnes, maar vaak Always On campagnes met een mooie mix van media inzet. Door intensieve samenwerking met strategen en researchers heb ik veel geleerd over de inzet van media, wanneer je dit doet, hoe je dit doet en vooral waarom je dit doet.

Waarom Online Marketing?

De wereld van Online Marketing is altijd in beweging. Om bij te blijven moet je blijven leren en juist hierdoor wordt het nooit saai. Als designer heb je altijd de uitdaging om complexe ideeën door te vertalen naar een gebruiksvriendelijk ontwerp dat er ook nog eens super strak uitziet! Dit is iedere keer weer een uitdaging en houd je scherp en in beweging.

Wat doe ik binnen Whello?

Als Lead Digital Designer bij Whello voel ik de wensen van klanten aan op het gebied van design. Dit doe ik doormiddel van concept sessies met de klant, waarin we samen brainstormen over structuur, vorm, kleur, emotie en boodschap. Dit alles met strategie en insights in het achterhoofd. Na het duidelijk in kaart brengen van alle wensen ga ik aan de slag met ontwerpen. In dit process begin ik met de basis, en zoom ik samen met de klant in tot we uiteindelijk een pixel perfect eindproduct hebben. Dit kan een website zijn, een display ad set, een mailing of een toffe video!

 


Lennard is een gedreven online marketeer met een passie voor social, content en SEO. Hij wil graag klanten laten groeien door middel van een creatieve en op maat gemaakte content-strategie. Dit alles doet hij door creativiteit te combineren met relevante data