De 5 voordelen van locatie-onafhankelijk werken

< 1 minuut

Je laptop opstarten, vergaderen en dan snel even een duik nemen in het zwembad. Locatie-onafhankelijk werken, dat is toch alleen voor freelancers? Nee! Wij reisden af naar het Spaanse Jávea om een week lang te werken. In een villa. Met heel veel zon. En zo’n workation biedt heel wat voordelen.

1. Dingen die blijven liggen op kantoor, worden opgepakt

Wanneer je eens gaat werken op een andere plek dan op kantoor, denk je al gauw na over dingen waar je in de waan van de dag niet aan toekomt.

Natuurlijk gingen de ‘normale’ werkzaamheden door, maar er werden ook zaken opgepakt die anders misschien nog even zouden blijven liggen. Zo’n andere locatie haalt je al gauw even uit je dagelijkse werkzaamheden en doet wonderen voor je creativiteit.

locatie_onafhankelijk_werken

2. Er ontstaan creatieve ideeën

En dat hebben we tijdens onze reis wel gemerkt. Mensen zochten elkaar op om te sparren over ideeën, en er ontstonden ook daadwerkelijk creatieve concepten die werden uitgewerkt tot concrete plannen.

Ook namen mensen de tijd om experimenten en cursussen te doen. Je praat erover met elkaar en leert daardoor ook weer nieuwe dingen van je collega’s. En je klopt op kantoor vervolgens weer sneller bij elkaar aan met vragen.

3. Het is de perfecte teambuilding

Een collega omschreef de Whello werkreis als ‘’Teambuilding, maar dan zonder vlotten bouwen’’. En dat is precies wat het was. Een week lang samen onder de Spaanse zon doorbrengen, zorgt ervoor dat je elkaar een stuk beter leert kennen.

Want naast dat er hard is gewerkt, is er ook goed gefeest, hebben we strandjes en plaatsen bezocht en deden we ‘s avonds ‘thuis’ allerlei kaartspelletjes. Dat zorgt zeker voor teambuilding. En daar kwamen geen vlotten aan te pas. Maar wel een opblaasbare walvis.

locatie-onafhankelijk-werken

4. Er wordt productiever gewerkt

Je werk af krijgen als er een zwembad lonkt? Dat lijkt een hele opgave, maar dat was het niet. Een frisse duik was juist een soort beloning tijdens een werkdag. En iedereen zorgde wel dat ze voor of na die duik hun werk af hadden gemaakt.

Daarnaast kon je werken aan het zwembad – wat soms een uitdaging was met de felle zon op je laptopscherm – afwisselen met binnen werken. Je zat dus niet statisch aan een bureau. En een beetje frisse lucht op een dag doet ook wonderen voor je concentratie.

locatie_onafhankelijk_werken

5. Je gaat gemotiveerder weer naar kantoor

Het is natuurlijk erg fijn om met al die nieuwe ideeën weer naar kantoor te gaan. Want daar kun je ze ook daadwerkelijk gaan uitvoeren. En om elkaar weer te zien, nadat je een week lang met elkaar was opgescheept… Is nog steeds leuk!

Want je leert elkaar op zo’n reis een stuk beter kennen. En dat is niet alleen gezellig, maar ook nog eens handig als je dag in dag uit met elkaar samenwerkt. We gingen in Amsterdam weer aan de slag met nieuwe energie – ook al waren we misschien nog zo moe. Maar dat is tijdelijk. En de gezelligheid bij Whello is dat niet. 🙂


Online marketing specialist