Waarom Tikkie een steeds populairder betaalmiddel wordt voor webshops

< 1 minuut

Ben je uiteten geweest en wil je de rekening splitten? Dat is niet meer nodig door betaalapp Tikkie. De app wordt steeds populairder, doordat ‘ie supermakkelijk in gebruik is. Ook bij webshops is het instellen van Tikkie als betaalmiddel in opkomst. Wat zijn de voordelen van deze app voor jouw webshop en wat kunnen wij voor je betekenen?

Hoe werkt Tikkie?

Met de app stuur je gemakkelijk een betaalverzoek naar je vrienden en krijg je een overzicht met wie er al betaald heeft. Na de ontvang je ook nog is een leuk bedankt-gifje, die door de verstuurder zelf aangepast kan worden.

Wat kan Tikkie doen voor jouw webshop?

Tikkie focust zich nu ook op de zakelijke markt en biedt een plugin aan voor webshops. Hiermee kan de bezoeker van jouw webshop gemakkelijk en snel betalen met een verzoek via Tikkie. De gebruiker hoeft maar 1 keer zijn/haar gegevens in te vullen en kan vanaf dan altijd direct betalen met de app. De gebruiker hoeft geen adresgegevens meer in te vullen of een volledig nieuw account aan te maken bij jouw webshop.

Doordat je via Tikkie supermakkelijk betaalt, kan het inzetten van de app ervoor zorgen dat het conversiepercentage op jouw website flink verhoogd wordt. De betaalmethode zou vooral voor mobiele gebruikers waardevol kunnen zijn, omdat ze dan niet direct het product hoeven af te rekenen.

De flow van Tikkie kan ervoor zorgen dat een gebruiker binnen een aantal seconden al zijn/haar bestelling kan plaatsen. Geen vervelende formulieren die de gebruiker moet invullen of eerst de verplichting om een account aan te maken.

Whello-tikkie-betaalmiddel-webshops

Alle voordelen van Tikkie op een rijtje

  • Betalen via Tikkie gaat sneller dan via een standaard betaalformulier, omdat de gebruiker slechts 1 keer zijn gegevens hoeft in te vullen.
  • Tikkie heeft inmiddels meer dan vijf miljoen gebruikers, mensen zijn dus bekend met de betaalmethode. 
  • Als webshop kan je een persoonlijk bedank-gifje versturen, die de gebruiker na de betaling ontvangt. Dit maakt het persoonlijker en leuker.
  • De checkout-fase in de webshop wordt overgeslagen en de gebruiker kan direct door naar de betaling. 
  • Extra handig: je hoeft bij een Tikkie niet direct te betalen. Wanneer iemand bestelt, kan diegene er een paar dagen over doen om het geld over te maken.

Direct Tikkie laten implementeren voor jouw webshop

Wil jij de klanten van jouw webshop makkelijker laten afrekenen? Wij kunnen Tikkie direct voor je implementeren. Hierbij maken wij ook inzichtelijk hoeveel mensen met Tikkie hebben betaald en hoe het conversiepercentage is gestegen op jouw webshop.

Ben jij heel enthousiast geworden over Tikkie? Neem dan contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.


Lennard is een gedreven online marketeer met een passie voor social, content en SEO. Hij wil graag klanten laten groeien door middel van een creatieve en op maat gemaakte content-strategie. Dit alles doet hij door creativiteit te combineren met relevante data