Waarom wij onze websites in WordPress bouwen?

2 minuten

wordpress-websitesWordPress is een populair content management system, met andere woorden; een programma waarmee je een website bouwt en beheert. De software is in eerste instantie ontworpen om blogwebsite te creëren. Inmiddels is het uitgegroeid tot een gebruiksvriendelijke systeem voor allerlei soorten websites. Maar waarom maken wij gebruik van WordPress?

WordPress plugins

Een WordPress website is eenvoudig op maat te maken door het ruime aanbod van plugins. Deze kun je vergelijken met mobiele apps; ze zijn te downloaden en voegen extra functionaliteit toe. Zo zijn er plugins voor fotoalbums, formulieren, optimalisatie van uw website etc. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of er is een plugin voor te vinden.

Zoekmachine vriendelijk (SEO)

WordPress houdt rekening met alle basisvoorwaarden voor een zoekmachine vriendelijke website. Zo is het eenvoudig om SEO vriendelijke url’s te creëren. Daarnaast zijn ook voor dit doeleinde vele plugins te vinden. Toets ‘verhuren aan expats‘ in Google om te zien hoe onze WordPress website ‘www.verhurenaanexpats.nl’ scoort.

Veel gebruikers

Een bijkomend voordeel van de populariteit van het systeem zijn de vele fora. Wanneer je met een probleem zit, kun je het antwoord al vaak online terugvinden. Daarnaast wordt het systeem en de plugins constant verbeterd. Wanneer je regelmatig de WordPress updates uitvoert, blijft alles naar behoren werken.

Makkelijk in gebruik

Zoals eerder genoemd is het systeem eenvoudig in gebruik. Je kunt eenvoudig nieuwe pagina’s aanmaken, afbeeldingen uploaden en de lay-out opzetten. Iedereen die overweg kan met Word kan in principe werken met WordPress.

WordPress website laten maken?

Hoewel er meer voordelen op te noemen zijn, zijn dit volgens ons de belangrijkste. Eindconclusie; WordPress is een gebruiksvriendelijke degelijk systeem dat een prima alternatief is voor prijzige maatwerk CMS’en. Ook geïnteresseerd in een WordPress website? Wij passen onze online marketing kennis toe bij het bouwen van WordPress websites, zodat uw website er niet alleen leuk uit ziet, maar ook verkoopt.

Bekijk onze website portfolio of laat een website maken door het online marketing bureau van Amsterdam!


Online marketing specialist