Whello vist de grachten schoon met Plastic Whale

2 minuten

Naast het feit dat Koningsdag voor iedereen een groot feest is, brengt het niet alleen een heftige kater met zich mee, maar helaas ook veel afval in de Amsterdamse grachten. Whello draagt graag zijn steentje bij aan het milieu en viste daarom afgelopen vrijdag samen met de organisatie Plastic Whale mee om deze plastic ravage te verminderen.

Koningsvissen met Plastic Whale

Plastic Whale organiseerde op vrijdag 28 april voor de vierde keer het Koningsvissen: een jaarlijks terugkomend evenement om het plastic uit de Amsterdamse grachten op te ruimen. Met ruim 20 boten en 200 deelnemers – zowel jong als oud – was het Koningsvissen een groot succes. Whello is een groot fan van dit soort initiatieven en viste vrolijk mee!

Met schepnetjes hebben wij fanatiek een grote hoeveelheid plastic uit de Amsterdamse grachten gevist – maar liefst 12 zakken vol. Het plastic werd met zijn allen nauwkeurig gescheiden. Van de plastic flesjes en dopjes bouwt Plastic Whale verder aan de uitbreiding van hun vloot, die op dit moment 8 sloepen telt.

Om de uitdaging groot te houden, is er een competitief randje aan het Koningsvissen gehangen. De boot met het meeste afval, maar ook met het meest bijzondere item, ging er met de winst van door. Hoewel onze boot erg trots was op onze ongeopende Heineken six-pack, kwamen andere boten aan wal met een fiets en zelfs een plastic etalagepop.

De plastic soep verkleinen

In 2011 begon oprichter Marius Smit de stichting Plastic Whale, met als doel ’s wereldse wateren plastic vrij te maken en aandacht te creëren voor de ‘plastic soep’. Het doel van Plastic Whale is om ‘out of business’ te gaan; als er geen plastic meer te vissen is, is hun missie geslaagd. Overbevissing is in het geval van Plastic Whale positief. Een mooie en belangrijke doelstelling, als je het Whello vraagt.

Overigens wordt er niet alleen na Koningsdag gevist, maar gaan de activiteiten van Plastic Whale het hele jaar door. Zo kun je als bedrijf de grachten op én biedt Plastic Whale een scholenprogramma aan waarbij zij basisschool leerlingen bewust maken rondom plastic en de gevolgen hiervan voor het milieu.

 

Het Metro Nieuws vaarde afgelopen vrijdag mee met het Koningsvissen. Het Metro nieuwsartikel over Plastic Whale vind je hier.


Online marketing specialist