Het DNA
op papier en online

Passende mensen koppelen aan werkgevers via de intelligentie van een algoritme, dat is wat Bigger Brain Co doet. Zij recruiten net even anders dan anders. Ze geloven namelijk dat de match tussen talentvolle professionals en bedrijven beter is met artificial intelligence. Kort gezegd: Bigger Brain Co combineert het beste van 2 werelden op 1 platform.

De visie was duidelijk, maar de eigen identiteit op papier onder woorden brengen bleek lastiger. Samen met Bigger Brain Co wisten wij de kern van hun identiteit naar boven te brengen, een eigen tone of voice te ontwikkelen en dit alles online zichtbaar te maken met een passende website.

Dit project in het kort

Het proces

Mooie dingen maken doe je met elkaar. Co-creatie noemen we dat. We werkten dan ook nauw samen met de eigenaren van Bigger Brain Co. We trapten dit project af met een aantal brainstormsessies om hun identiteit te bepalen. 

Daarna verdeelden we het project in verschillende stappen. Die doorliepen we steeds samen met de klant.

Whello Opdracht

Samen brainstormen

Whello Strategie Concept

Strategie & Concept

Whello Design

Design

Whello Web Programming

Development

Whello Launch

Launch

De uitdaging

Met 3 daadkrachtige kapiteinen op het schip vol ideeën en overtuigingen was het een uitdaging om iedereen op één lijn te krijgen. De meningen waren nogal eens verdeeld over de omschrijving van het DNA en de woordkeuze. Daar was best wat overtuigingskracht voor nodig!

Whello Ontmoet Onze Specialisten

De aanpak

Whello ging de uitdaging aan door verschillende brainstormsessies met Bigger Brain Co te organiseren. Elke keer kregen ze wat huiswerk mee. Zo zat iedereen na 3 sessies op dezelfde golflengte. Het ijs was gebroken en daarna ging het proces als de gesmeerde bliksem.

We zetten de identiteit op papier, bepaalden de tone of voice met Bigger Brain Co en startten daarna met het design van de website. Vervolgens bouwen, vullen, testen, optimaliseren en live zetten!

Het resultaat

Het eindresultaat mocht er zijn: een unieke website met een eigenwijs tintje. The only way is up en dat is precies hoe de website in elkaar zit. Je scrollt van beneden naar boven in plaats van andersom. Ook vind je er geen afbeeldingen, maar alleen tekst en iconen. Een allesbehalve saaie website dus! De reacties van de Bigger Brain’s klanten zijn lovend en de opdrachtgever geeft aan dat dit een positieve impact heeft gehad op het binnenhalen van opdrachten. 

Navigatie met een twist!

Alexander Leenaers
Co-Founder Bigger Brain Co

“De samenwerking met de Whello’ers verliep top! Wij recruiten net even anders dan andere recruitmentbureaus en dat is te zien in het eindresultaat. We staan er met een glimlach naar te kijken!”

Reinier Landstra
Designer bij Whello

“Het was superleuk en interessant om samen met de mannen van Bigger Brain Co. te werken aan hun nieuwe identiteit. Het was een uitdaging om de visie van iedereen te herenigen tot een eenduidig verhaal, en dit door te vertalen in een visuele identiteit.”

Onze klanten beoordelen Whello met een:

4.8 / 5

Mooie merken aan het woord

Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

Kitty - Scienta

Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

Marijn - Leger des Heils

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

Sander Kok - Vicky

Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

Daniel - Keesing Technologies

Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

Ruud Weekers - Arend Auto

Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

Robin - Antenna Groep

Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

Koen Gijzel - Koentact

Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

Mirco Pruyser - BP College

Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

Maaike - Tandarts Jordaan

Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

Daniela Fantaziu - Top Employers Institute