Merkstrategie en branding

Een goede branding strategie vormt de basis van je merk. Je weet precies wat je doet, voor wie je het doet en hoe je het doet. Maar welke uitstraling past bij jouw organisatie? Onze branding specialisten vertalen jouw ‘why’ naar een unieke visuele uitstraling en een passende tone-of-voice. Het bewezen gevolg: een beter converterende website en campagnes met meer resultaat.

 • Merkpositionering: strategisch document met je merkidentiteit
 • Tone-of-voice: merkverhaal doorvertaald naar communicatierichtlijnen
 • Huisstijl: logo-ontwerp en hoe deze op verschillende kanalen gebruikt moet worden
 • Website: huisstijl verwerken in een UX design (user experience)
 • Campagne: beeldmateriaal, social posts en e-mailtemplates

Een sterke branding als basis voor groei

Branding is er niet alleen voor de grote jongens. Groot of klein: met je merkverhaal op orde kies je voor een duidelijke positionering. En dat werkt. Omdat geen merk hetzelfde is, passen we onze aanpak aan op jouw organisatie. Onze brand specialisten kunnen onder andere:

 • Bestaande brand strategie valideren
 • Nieuwe brand strategie ontwikkelen
 • Verschillende richtingen testen: meten is weten

Branding on point? Dan stroom je zo door in een website traject of starten onze online marketeers met je marketing. Met een rolling strategy blijven we continu bijsturen en bereiken we de beste resultaten.

Als branding bureau bieden wij de volgende diensten aan

Whello Specialist Reiner Pointed Right
Reinier Landstra ,


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Branding traject?
  Dit kun je verwachten

  Als digital branding agency in Amsterdam geloven we in co-creatie: we laten je graag meewerken in het proces. Wij hebben namelijk verstand van branding, maar jij bent de expert van jouw bedrijf en branche. Verwacht dus een intensieve samenwerking met brainstormsessies, taakverdeling en feedbackrondes.

  De voordelen van een co-creëren met branding bureau Whello:

  • Beter resultaat door de inbreng van jouw branchekennis
  • Data-driven werken? Graag! We kunnen verschillende richtingen testen
  • Een multidisciplinair team met kennis van marketing, design, copy en techniek
  • Profiteer van onze ervaringen met andere snelgroeiende merken

  Een goede branding van jouw merk zorgt ervoor dat je een emotionele band opbouwt met de doelgroep. En dat zij zich kunnen identificeren met jouw merk. Door een sterke branding strategie zorg je er ook voor dat jij onderscheidend maakt van de concurrentie. Hierdoor zullen klanten sneller terugkomen bij jouw terug komen.

  Wij bekijken vanuit het volgende Branding model naar jouw merk:

  1. Je purpose – waar jij echt voor staat
  2. Je merk statement – waar jij voor kiest
  3. Je merkidentiteit – hoe jouw merk zich identificeert
  4. Je merkactivatie – hoe jouw merk verbinding maakt met je doelgroep

  Whello biedt bedrijven de voordelen van alle online marketingdiensten onder één dak. We geloven namelijk in de synergie van alle specialismen. Onze designer komt bijvoorbeeld tot een beter presterende website door de samenwerking met onze developers en copywriters. We kunnen je branding vlekkeloos doorvertalen naar je videos omdat we ook videoproducers in huis hebben.

  We beginnen altijd met een ‘discovery’-fase. Door een kick off meeting, bedrijfsbezoekjes en marktonderzoek analyseren we jou en je concurrenten.

  We plannen regelmatig conceptsessies, brainstorms en feedbackmomenten om te zorgen dat we allemaal op één lijn zitten en tegelijkertijd efficiënt omgaan met iedereen zijn tijd. Vaak is er geen gebrek aan creatieve ideeën, maar is het de uitdaging om snel en doelgericht samen de juiste keuzes te maken.

  Branding & webdesign
  JUSTIN Recruitment

  De opdracht? Een jongere doelgroep aanspreken door een complete rebranding en marketingaanpak. We hebben dan ook alles uit de kast getrokken om van dit traject een succes te maken.

  Van logo tot nieuwe website en van SEO tot videomarketing. Het resultaat? Een flink sollicitatiepercentage op de site vanuit de juiste doelgroep.

  Bekijk de hele case
  Whello Cases Justin Recruitment Branding & design

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute