Creative copywriting
Wanneer ieder woord telt

Met de juiste woorden, beïnvloedingstechnieken en tone of voice verandert een basic campagne in een converterend concept. We komen tot de kern van jouw merk, leren je doelgroep kennen en maken vervolgens een creatieve doorvertaling.

 • Persona’s – Doelgroepsegmenten definiëren
 • Merkstrategie – Visie, missie, why, how en what en kernwaarden
 • Tone of voice – Key messages en USP’s

Onderdeel van een creatief concept
Copy meets design

Copy en design kunnen nooit zonder elkaar, vinden wij. Onze creative copywriter en art director zetten daarom altijd samen een creatief concept neer waarin tekst en beeld elkaar versterken en zo impact maken. Dit gaan we doen.

 • Brandbook – Visuele doorvertaling van jouw merk
 • Creative copy – In iedere fase van de customer journey
 • Doorvertaling – Website, banners en video script
Dieuwertje Rijlaarsdam ,


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Creative copywriting bij Whello?
  Dit kun je verwachten

  Samen ben je dubbel zo succesvol. Jouw kennis is dan ook onmisbaar tijdens onze samenwerking. Samen met onze merkstrateeg, creative copywriter en art director zetten we een sterk merkverhaal neer.

  Samenwerken met Whello

  • Een multidisciplinair team met kennis van copy, marketing en design
  • Data-driven werken? Graag! We testen verschillende key messages in campagnes
  • Profiteer van onze ervaringen met andere snelgroeiende merken

  Met pakkende (hoge engagement) en overtuigende (hoge conversie) copywriting haal je meer uit je marketingbudget. Wij merken dat goede copy veel impact heeft op de ROI van campagnes. Creative copywriting zet je merk namelijk op een onderscheidende manier neer, en activeert klanten.

  Whello biedt bedrijven de voordelen van alle online marketingdiensten onder één dak. We geloven namelijk in de synergie van alle specialismen. Onze creative copywriter komt bijvoorbeeld tot een beter resultaat door de samenwerking met onze designers en marketeers. Daarnaast hebben we de specialisten inhouse om je copy door te vertalen naar je website, videos en advertenties.

  Wij werken vanuit het volgende model naar sterke copy:

  1. Kickoff sessie – brainstormen over jouw merkpositionering
  2. Merkstrategie – een document met personas en positionering
  3. Concept one of voice – eerste opzet van de key messages
  4. Doorvertaling – copy toepassen op de website en campagnes 

  Tijdens een assessment bepalen we samen waar jouw marketingkansen liggen. Op basis daarvan stellen we een team samen: deze specialisten zijn het verlengstuk van jouw marketingafdeling. Naast de creative copywriter, zetten we vaak ook een art director en merkstrateeg in voor de visuele doorvertaling en strategie.

  Branding & webdesign
  JUSTIN Recruitment

  De opdracht? Een jongere doelgroep aanspreken door een complete rebranding en marketingaanpak. We hebben dan ook alles uit de kast getrokken om van dit traject een succes te maken.

  Van logo tot nieuwe website en van SEO tot videomarketing. Het resultaat? Een flink sollicitatiepercentage op de site vanuit de juiste doelgroep.

  Bekijk de hele case
  Whello Cases Justin Recruitment Branding & design

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute