E-commerce SEO stappenplan

Met e-commerce SEO verbeter je de vindbaarheid van je webwinkel in Google. Onze SEO specialisten gaan volgens een stappenplan te werk. 

 • Starten met een zoekwoordenonderzoek. Hierbij brengen we jouw zoekmarkt in kaart.
 • Bevindingen verwerken we in een SEO strategie. Hierbij besluiten we samen waar de prioriteiten liggen.
 • Naast SEO, schakelen we onze conversiespecialist in zodat ook de conversies voor je webshop toenemen.
 • Tijdens een maandelijks traject, optimaliseren we je productpagina’s en schrijven we inspirerende content.

Webshop optimalisatie

Een webshop die de prettigste ervaring biedt (techniek), staat meestal bovenaan in Google. Onze SEO-specialisten hebben ervaring met het technisch optimaliseren van verschillende CMS-systemen. 

 • SEO WooCommerce: Content gedreven WordPress website om meer verkeer binnen te halen.  
 • SEO Shopify: Conversie gedreven webshop met SEO kansen door productpagina’s te optimaliseren.   
 • SEO Magento: Voor grotere e-commerce bedrijven met veel producten. Focus op productpagina structuur.
 • SEO lightspeed: Voor zowel online als offline winkels, met ‘local SEO’ kansen.
 • SEO Google Shopping: Om meer verkeer naar je website te halen die voor organische conversies gaan zorgen.
whello contact serge de sousa
Serge de Sousa


  Meer leadsMeer webshop salesSterke content creatieWebsite optimalisatieSEO scan


  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Samenwerken met Whello

  Als full service SEO bureau bouwen we jouw ideale team om je heen. Hoe dat team eruit ziet, hangt af van de groeifase waarin je webshop zit. We zetten de marketeers in die je op dat moment nodig hebt.

  Meer organische groei en verkoop

  • Een compleet marketingteam om jouw SEO aan te pakken: SEO specialist, conversiespecialist, designer, copywriter, developer 
  • Met een flexibel team spelen we sneller in op SEO kansen
  • Maandelijkse SEO-rapportages en elk kwartaal een strategie sessie

  Onze SEO-strategie begint bij onderzoeken. We maken een 0-meting, leveren een zoekwoordenonderzoek op en een audit van je website. Deze bevindingen vertalen we in een SEO advies zoals een URL-structuur en contentkalender.

  Tijdens het maandelijks traject gaan we aan de slag met de quick wins en optimaliseren van jouw webshop. We nemen onze learnings steeds mee om bij te sturen waar nodig is. Zo zorgen we voor organische groei.

  Wij sturen op de organische omzet van jouw webshop. Deze omzet ontstaat uit het organische verkeer dat binnenkomt. Vanuit ons SEO-specialisme bepalen wij verschillende KPI’s per fase in de funnel.

  Hierbij sturen we niet alleen op hogere rankings, maar ook op CTR, bezoekersgedrag en conversies. Elke maand rapporteren wij hierop en verbeteren we waar nodig is.

  Whello biedt bedrijven de voordelen van alle online marketingdiensten onder één dak. We geloven namelijk in de synergie van alle specialismen.

  Onze SEO specialist komt bijvoorbeeld tot een beter presterende website door de samenwerking met onze developer en conversie-specialist. En we halen meer uit campagnes omdat ook onze copywriters en designers betrokken zijn.

  Bekijk hier welke specialisten we allemaal in huis hebben.

  Je verwacht initiatief en regie van je marketingpartner. Dat begrijpen wij als geen ander. Werken in vaste routines is dan ook de basis van onze werkwijze.

  Reken op wekelijkse updates, maandelijkse rapportagemeetings en elk kwartaal een evaluatie in de vorm van een strategiesessie. Hierdoor blijft iedereen up-to-date en wordt er op tijd bijgestuurd.

  Google Ads & SEO strategie
  Daily Style

  Daily Style is een keten van 5 winkels en een webshop met feestartikelen. Samen met Daily Style zorgden we voor een enorme omzetstijging en is de ROAS omhoog geschoten naar meer dan 600%.

  Bekijk de hele case
  +600% ROAS

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

  Kitty - Scienta

  Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

  Marijn - Leger des Heils

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute