Aan het werk voor
een nieuw merk

JUSTIN Recruitment is onderdeel van de Antenna Groep en wilde zich richten op een nieuwe doelgroep, namelijk recruitment voor young professionals. Omdat deze doelgroep echt een andere niche is, besloten ze speciaal hiervoor een nieuw merk in het leven in te roepen: JUSTIN.

Samen met JUSTIN hebben we nagedacht over de nieuwe merknaam, de visuele identiteit en tone of voice die zouden aanslaan bij de doelgroep en de website.

Dit project in het kort
  • Strategie, branding & webdesign
  • Recruitment campagnes met video
  • Hoog conversiepercentage op mobile
  • Meer over JUSTIN
  • Meer over Recruitment marketing

Het proces

Bij Whello geloven we in co-creatie. We werkten nauw samen met de marketeers van de opdrachtgever. Bij ieder project beginnen we altijd met een gezamenlijke conceptsessie. Tijdens de sessie keken we samen met JUSTIN of het doel gerechtvaardigd was, of we zaken misten en of er meer kansen lagen die we konden benutten!

We hebben het project in meerdere milestones verdeeld die we, steeds gezamenlijk, konden afvinken.

 

Zo werkten we in 5 stappen van concept tot realiteit:
Whello Opdracht

Samen brainstormen

Whello Strategie Concept

Strategie & Concept

Whello Design

Design

Whello Web Programming

Development

Whello Launch

Launch

De uitdaging

(1) Als nieuwe speler in Amsterdam voet aan de grond krijgen, (2) een nieuwe doelgroep aanspreken en (3) jezelf als nieuw merk ontplooien. Dat was best een uitdaging!

De kennis en ervaring had JUSTIN al genoeg, maar hoe gingen we dat in de juiste banen leiden? Een paar vragen die we getackeld hebben met JUSTIN:

  • Wie is JUSTIN en waar staan we voor?
  • Hoe spreken we de doelgroep op de juiste manier aan?
  • Hoe zorgen we ervoor dat we opvallen en herkenbaar zijn?
Whello Ontmoet Onze Specialisten

De aanpak

We gingen deze uitdagingen aan door samen met JUSTIN een unieke brand-identiteit te ontwikkelen met de juiste tone of voice. Er kwam ook een herkenbare visual identity en slimme marketingstrategie om de doelgroep op het juiste moment te bereiken.

Iedere stap hebben we samen getackeld: brainstormen over de nieuwe merknaam, reviewen van visuele concepten, schrijven van de juiste teksten, conversie-optimalisatie en social post-designs. Om dit voor elkaar te krijgen, waren er maar liefst 6 verschillende Whello’ers betrokken bij dit project!

Het resultaat

Het was even bikkelen om een geheel nieuwe branding, website en marketingstrategie op te zetten voor JUSTIN. De kroon op onze gezamenlijke inspanning kwam gelukkig redelijk snel. Het harde werk betaalde zich terug in een eerste positie in Google (‘recruitment bureau Amsterdam’) en een sollicitatiepercentage van 6% op de website. Het gaat JUSTIN voor de wind en binnen 1 jaar openden ze een tweede vestiging in Rotterdam!

Al met al dus een mooi succes. Veel young professionals worden geholpen aan een toffe nieuwe baan. Een superfijne samenwerking met de toppers van JUSTIN Recruitment. En voor Whello weer een bevestiging dat co-creatie the way to go is 😉

Nieuwe vestigingen binnen 1 jaar

Positie in Google

Conversie

Een unieke Look & Feel!

Robin Missotten
Online marketeer bij JUSTIN Recruitment

“Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is.”

Reinier Landstra
Digital designer bij Whello

“Samenwerken met JUSTIN Recruitment ging als gesmeerde bliksem en het resultaat mag er zijn. Het is mooi om te zien hoe je door een scherpe merkpositionering een nieuwe doelgroep weet aan te spreken. Veel gelachen ook, niet onbelangrijk.”

Onze klanten beoordelen Whello met een:

4.9 / 5

Onze blije klanten aan het woord

The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

Carlies Mol

Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

TradeIt gg

Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

Doug Neuhofer

Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

LEATHER HYPE

Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

Maaike - Tandarts Jordaan

Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

Top Employers Institute

A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

Brenda de Jong - The English Center

It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

Luca Bagnaschino

Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

Leks Betlem