Snel schakelen, snel resultaat
Fast voor Fastned

Fastned is Europa’s grootste snellaadbedrijf, met snellaadpalen op de gunstigste plekken van Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zwitserland. Fastneds doel is 1000 snellaadstations op A-locaties, met uitsluitend stroom van zon en wind. En Whello helpt Fastned lijnrecht op dat doel af te gaan.

Om deze duurzame snellaadstations te kunnen bouwen, geeft Fastned obligaties uit. De taak aan Whello om potentiële investeerders te vertellen over deze mooie kans. En zoals al in de naam Fastned zit, zijn we snel gegaan bij dit project.

Het doel? €15 miljoen ophalen aan investeringen voor Fastned, binnen een maand. Het resultaat: €30 miljoen. Meer dan het dubbele aan investeringen voor dit duurzame initiatief, nog voor het einde van die maand. 

Dit project in het kort
 • Campagneconcept ontwikkeling
 • Conversiekanon van een landingspagina
 • Social & Google ads campagne
 • Overtuigende e-mailflow

Het proces

Whello gaat als partner naast de klant staan om samen tot de beste strategie te komen. Zo helpen wij mooie merken groeien. Co-creatie noemen we dat. We werken dan ook nauw samen met het team van Fastned. Tijdens de kick-off leggen Whello en Fastned hun gezamenlijke doelen vast. We schetsen een strategie en werken die volgens een stappenplan uit. 

Whello Opdracht

Strategie bepalen

Whello Strategie Concept

Campagneconcept maken

Whello Design

Landingspagina ontwikkelen

E-mailflow opzetten

Whello Launch

Campagne opschalen

De uitdaging

Aan ons de taak om een campagneconcept neer te zetten dat investeerders naar Fastned trekt. Dit duurzame bedrijf heeft een prachtig verhaal en biedt een stabiel rendement. We zetten dat neer in korte video’s, heldere banners en een goede landingspagina’s.

Fastned Campagne Whello Online Marketing Amsterdam

De aanpak

Vanwege de korte tijd ging het proces van Fastned nog sneller dan anders.

 • Het creatieve team ging aan de slag met een overtuigende campagne waarin verschillende USP’s werden getest.
 • Onze developers zette razendsnel een bijbehorende landingspagina neer.
 • Onze copywriter en marketing automation specialist werkten samen aan een sterke e-mailflow.

Een mooie samenwerking tussen verschillende teams.

Het resultaat

Binnen 2 weken na het eerste contact tussen Whello en Fastned zijn de campagne en de landingspagina gelanceerd. Fastned is te zien op banners, in digitale ads en op YouTube. De visuals en de contentteksten zijn een razend succes. Het concept van Fastneds obligaties vonkt over het net. Fastned haalt uiteindelijk €30 miljoen op. Dat is ruim twee keer zo veel investeringen dan het gestelde doel van €15 miljoen. 

Fastned Campagne Whello Marketing Amsterdam
Rafael da Costa Guimaraes Growth Marketeer Whello

Rafael da Costa Guimaraes
Growth marketeer bij Whello

“Whello gelooft in Fastned als mooi merk, en Fastned gelooft in Whello als marketingpartner. Samen kom je dan heel ver. Fastned is steengoed van zichzelf en investeren in de energietransitie is populair. Wij hebben het door een paar handige zetten de juiste kant op gestuurd. En met vlammend succes. Er knetterde letterlijk een golf van elektriciteit door deze samenwerking heen.”

whello contact serge de sousa
Serge de Sousa


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidSterke contentNieuwe brandingNieuwe website


  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

  Kitty - Scienta

  Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

  Marijn - Leger des Heils

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute