Jongeren bereiken voor
een nieuw werkplatform

Horecaondernemers gebruiken L1NDA al jaren om personeel in te roosteren via een op maat ingesteld rooster. Om ze nog beter te bedienen, introduceerde L1NDA het platform L1NDA Connect. Via dit platform helpt L1NDA horecazaken om freelance jongeren te vinden voor het invullen van openstaande diensten. Dit kan alleen als beschikbaar personeel zich ook aanbiedt via dit platform. Daarom vroegen ze Whello mee te helpen om zoveel mogelijk jongeren te overtuigen om zich aan te melden.

Dit project in het kort
  • Jongeren bereiken voor een nieuw werkplatform
  • Inspireren door reviews van gebruikers
  • Overtuigen door echte shifts te tonen
  • Meer over L1NDA Connect
  • Meer over Recruitment marketing

Het proces

Om een passende campagne te ontwikkelen, werkten we nauw samen met de marketeers van L1NDA Connect. Co-creatie is key, vinden wij bij Whello. We trapten het project af met een gezamenlijke conceptsessie. Met elkaar beoordeelden we of het doel gerechtvaardigd was en hoe we nog meer kansen konden benutten. 

Daarna doorliepen we samen verschillende fases tot de lancering van de campagne.

 

Zo werkten we in 5 stappen van concept tot realiteit:
Whello Opdracht

Samen brainstormen

Whello Strategie Concept

Strategie & Concepten

Creatie advertenties

Live & A/B testen

Optimaliseren

De uitdaging

De uitdaging zat ‘m in het triggeren van de doelgroep om zich aan te melden voor het werkplatform L1NDA Connect. Waar liggen de interesses van deze doelgroep en hoe koppelen we dat aan L1NDA Connect?

L1NDA Connect-Social Advertising

De aanpak

Samen met L1NDA Connect organiseerden we een creatieve sessie om te brainstormen over hoe en waar we de doelgroep het beste konden aanspreken. Met die input ontwikkelden we een slimme marketingstrategie, beeldmateriaal en een video om de doelgroep op de juiste momenten te bereiken. Vervolgens gingen we aan de slag met het opstellen van een campagne die bestond uit 3 fases: awareness, consideration en conversion.

Het resultaat

Dat we de jongere doelgroep wisten te bereiken, blijkt wel uit de resultaten. Via de social campagnes haalden we duizenden nieuwe aanmeldingen per maand binnen voor het platform. En die aanmeldingen blijven groeien. Inmiddels werken veel horecazaken dus met invalkrachten via L1NDA Connect. Kortom, blije ondernemers, blije jongeren en ook L1NDA Connect is meer dan blij. Al met al een mooi succes dus!

Nieuwe maandelijkse aanmeldingen

de hele funnel gedekt

Lennard van Garderen
Social Advertising Specialist bij Whello

“Samen met het L1NDA team dit nieuwe platform in de markt zetten was gaaf. De gehele digitale infrastructuur moest opgezet worden. Van landing pages en video tot Instagram campagnes. Het meetbaar maken van de app downloads én app gebruik was een uitdaging, maar nu kunnen we sturen op resultaat en verder doorgroeien.”

Onze klanten beoordelen Whello met een:

4.9 / 5

Onze blije klanten aan het woord

The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

Carlies Mol

Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

TradeIt gg

Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

Doug Neuhofer

Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

LEATHER HYPE

Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

Maaike - Tandarts Jordaan

Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

Top Employers Institute

A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

Brenda de Jong - The English Center

It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

Luca Bagnaschino

Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

Leks Betlem