Visma YouServe neerzetten als
een aantrekkelijke werkgever

Met 1600 zakelijke klanten die gebruikmaken van hun HR- en payrollsoftware en dienstverlening heeft Visma YouServe continu vacatures openstaan om al die klanten te helpen.

Hoe kom je aan een constante stroom van nieuwe collega’s? Visma YouServe schakelde ons in en met een compleet team van specialisten, creëerden we de fundering en aanpak voor een volledig employer brand.

Dit project in het kort
 • Strategie met een employer value proposition
 • Aantrekkelijke medewerkersvideo’s
 • Campagne via SEO, Google ads en social ads
 • Meer over employer branding

Het proces

Mooie dingen maken we samen. Dat noemen we cocreëren. Zo hebben we ook super samengewerkt met het team van Visma YouServe. Net zoals we altijd doen, trapten we dit project af met een brainstorm. In die sessie duiken we in wat de werknemers tof vinden aan Visma YouServe en stellen we samen de doelen voor de recruitmentcampagne scherp.

Whello Opdracht

Employer value proposition

Whello Strategie Concept

Campagne concept

Whello Design

Campagne opzetten

Ad messaging A/B testen

Whello Launch

Campagne opschalen

De uitdaging

Salarisadministrateurs, IT’ers en HR-professionals zijn niet alleen lastig te vinden in de krappe arbeidsmarkt, maar ook nog eens mensen die niet snel van baan veranderen. Met een groeiende klantenbase zijn nieuwe collega’s hard nodig. Om hen te bereiken had Visma YouServe een goed verhaal, sterke video’s en een onweerstaanbare campagne nodig.

De aanpak

We startten met een employer branding strategie met de focus op de bedrijfscultuur, USP’s van Visma YouServe als werkgever. Copywriter Diana vernieuwde alle content op de werken bij-site met een informele, positieve, activerende en betrokken tone of voice.

Ons videolabel SKIPP werd aangehaakt voor video’s waarin medewerkers vertellen hoe het is om bij Visma YouServe te werken. Met nog meer content in de vorm van blogs die salarisadministrateurs interessant vinden, halen we nu ook kandidaten binnen via Google (SEO).

 • Onderscheidende employer value proposition
 • Herkenbare medewerkersvideo’s
 • Kandidaten bereiken via SEO, Google Ads en social ads

Het resultaat

De USP’s van Visma YouServe als werkgever staan centraal en overtuigen potentiële kandidaten, zodat ze sneller solliciteren. De data uit de campagnes toonde aan dat de aangescherpte employer branding aanslaat bij de doelgroep.

 • Een CTR van 4,04% op de social campagnes en 7,64% op Google Ads – Ver boven benchmark, de nieuwe advertenties slaan aan.
 • Een flinke verbetering van de bounce rate van 44,93% naar 33,94% op de werken-bij website – Meer relevante kandidaten.
 • Een stijging van het sollicitatiepercentage van +193% op de werken-bij website – Bijna 2 keer zoveel sollicitaties.
Diana Koning, Copywriter en contentspecialist

Diana Koning
Whello

“Samenwerking ging goed. Het team van Visma staat open voor onze ideeën en levert zelf veel input. Heel fijn. We voerden grote verbeteringen door in de content en op de Werken bij-site. Tof om te zien dat dat zo’n mooi resultaat oplevert!

Juliske Hummel


  Nieuwe employer brandingRecruitmentvideo'sWerken-bij websiteVacaturetekstenRecruitment campagnes


  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

  Kitty - Scienta

  Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

  Marijn - Leger des Heils

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute