Scoren met een social strategy
voor Jumbo Hockey

Jumbo Hockey is een grote naam, letterlijk en figuurlijk. Voor zo’n jumboklant zetten we natuurlijk een sterke strategie op. Iedere twee maanden lanceerden we een campagne met een ander thema. Ons videolabel Skipp maakte inspirerende video’s met bekende hockeyers zoals Mirco Pruyser, Billy Bakker en Noor Omrani.

Dit project in het kort
  • Brand awareness campagnes
  • Videoproductie, key messaging, design banners
  • A/B-testen op verschillende social media
  • Meer over Ecommerce marketing

Het proces

Mooie dingen maken we samen. We werkten dan ook nauw samen met het team van Jumbo Hockey. Zo maakten we een targeting-strategie met look-a-like audiences op basis van websiteverkeer en de bestaande nieuwsbriefinschrijvingen.

Whello Opdracht

Doelgroeponderzoek

Whello Strategie Concept

Social media strategie

Whello Design

Look-a-like audiences

Videoproductie

Whello Launch

Campagne opschalen

De uitdaging

Jumbo is een reuzegroot merk. Ze zijn natuurlijk bekend van hun supermarkten, maar ook van Jumbo Golf. Tijd om Jumbo Hockey net zo groot te maken. Dat doen we door grote stappen te maken met brand awareness.

De aanpak

We brachten eerst de huidige doelgroep van Jumbo Hockey goed in kaart. Wie zijn die sporters en wat drijft hen? We maakten vervolgens een custom audience profile van de huidige websitebezoekers en inschrijvers van de nieuwsbrief van Jumbo Hockey. Vanuit die data targetten we look-a-likes op social media als Youtube en Instagram. Zo vonden we snel de perfecte doelgroep op grote schaal.

  • Testen van videocontent: Met de juiste doelgroep in het vizier testen we uitgebreid welke videocontent de meeste clicks oplevert. Werkt de focus op pijnpunten, de heel commerciële video of toch meer de Human Interest-invalshoek? Ook analyseerden we welke videolengte het best werkt: 1 minuut, 30 seconden of toch 15 seconden.

Succesfactor

Door verschillende look-a-like audiences tegen elkaar te testen op social media ontdekte we snel welke targeting het beste matchte met Jumbo Hockey.

  • Retargetting met banners: Naast de video’s retargetten we gericht met banners. In die banners zetten we in op verschillende call to actions.
  • Datagedreven learnings: Door onze datagedreven analyses speelden we gericht in op iedere fase van de customer journey. Zo werkte een herkenbaar gezicht van een bekende speler in de awareness-fase het best, en tikten we ‘m in de decision-fase er in met een iconisch beeld van een hockeystick.

Het resultaat

Dit was winnen zoals je in de Hoofdklasse doet. We scoorden per video maar liefst 500.000 views. De viewrate was altijd boven de 90%, terwijl de benchmark op Facebook en Instagram 40% is. Daarnaast werden video’s ook duidelijk vaak bekeken voorbij de wegklikdrempel (na 5 seconde) in Youtube.

De Jumbo Hocky formule mag inmiddels een groot succes genoemd worden, met een uitbreiding naar 14 filialen🎉

Steven Sariman
Social specialist bij Whello

“Dit was teamsport op hoog niveau. Wij deden datagedreven onderzoek naar de doelgroep en konden steeds nieuwe learnings ontdekken, waarmee we dan weer ons videobureau Skipp konden briefen om de video’s net wat aan te passen aan de hand van scorende data. En zo werkte het ook met de designers van Jumbo Hockey. Samen waren we een gouden team. Winnen doe je nooit alleen, dat zie je maar weer.”

Onze klanten beoordelen Whello met een:

4.8 / 5

Mooie merken aan het woord

Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

Kitty - Scienta

Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

Marijn - Leger des Heils

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

Sander Kok - Vicky

Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

Daniel - Keesing Technologies

Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

Ruud Weekers - Arend Auto

Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

Robin - Antenna Groep

Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

Koen Gijzel - Koentact

Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

Mirco Pruyser - BP College

Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

Maaike - Tandarts Jordaan

Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

Daniela Fantaziu - Top Employers Institute