Shinen in
de zoekmachines

Maandag detacheert professionals in de publieke sector: het onderwijs, de zorg, de overheid en in bedrijfsvoering. Op de website kwamen veel bezoekers binnen via branded verkeer. Dit zijn bezoekers die via Google gericht op zoek zijn naar vacatures bij Maandag. Mensen die in het algemeen zoeken naar vacatures binnen de publieke sector, bleven achter. Zonde, daar viel dus nog veel winst te behalen. 

Dat is precies waar Whello om de hoek kwam kijken! Met behulp van een zoekwoordenanalyse pasten wij de websitestructuur en teksten aan. Zo zorgden we ervoor dat Maandag nu ook deze groep mensen bereikt.

Dit project in het kort
  • Zoekwoordenanalyse
  • Websitestructuur optimalisatie
  • SEO audits & consultancy
  • Rapportages en prognoses
  • Meer over Maandag
  • Meer over Recruitment marketing

Het proces

Bij Whello geloven we erg in co-creatie. Deze werk- en denkwijze hebben we dan ook toegepast bij Maandag. Zo hebben we nauw samengewerkt met Maandag om de websitestructuur aan te passen en nieuwe, unieke content te plaatsen.

 

Zo werkten we in 5 stappen van concept tot realiteit:
Whello Opdracht

Samen brainstormen

Whello Strategie Concept

Strategie

Zoekwoordenanalyse

Websitestructuur & content

Learnings & optimaliseren

De uitdaging

De uitdaging van dit project zat ‘m in het aanpassen van de structuur van de website en het herschrijven van de teksten. Op de website gebruikte Maandag veel dezelfde content. Daar is Google geen fan van, dus aan ons de taak om dit te tackelen.

Maandag-Cases-SEO-zoekmachineoptimalisatie

De aanpak

De eerste stap was een zoekwoordenanalyse uitvoeren en de website inhoudelijk in kaart brengen. Welke zoekwoorden worden op de website gebruikt en zijn dat wel de juiste? Hoe is de website opgebouwd en is dit logisch voor Google? Daar viel een verbeterslag in te maken. Samen met Maandag hebben we de websitestructuur en de content aangepast. Vervolgens hebben we een nieuwe SEO-check gedaan. De learnings hebben we doorgevoerd om de aanpassingen te verfijnen.

Het resultaat

Google merkte de verbeteringen op. De zoekmachine beloonde ons harde werk met een stijging in de rankingpositie van maar liefst 31,45%! Ook de vacaturepagina’s gericht op onderwijs, zorg, overheid en bedrijfsvoering kregen meer bezoekers. In 6 maanden tijd steeg het aantal organische bezoekers met 15%. 

Mooie resultaten dus, maar we zijn nog niet klaar! Samen met Maandag werken we nog steeds hard om de vindbaarheid verder te verbeteren. Op naar die autoriteitspositie!

Stijging in Google positie

Stijging in organische bezoeken aan vacaturepagnia's

Geoptimaliseerde vacature pagina's

Tim Deitmers

Tim Deitmers
Online marketeer bij MAANDAG

“Bij Whello kijken de specialisten naar de vraag achter de vraag. Ze denken met je mee en brengen jou op ideeën die je nog verder kunnen helpen groeien. Je hebt het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Dat is heel prettig!”

Myrthe Kuipers
SEO-specialist bij Whello

“De uitdaging was vooral het organisch zichtbaar krijgen van de verschillende domeinen van Maandag. Wij hebben de prestaties inzichtelijk gemaakt en op basis hiervan een strategie opgezet. Nu zien we dat de domeinen van Maandag steeds verder groeien.”

Onze klanten beoordelen Whello met een:

4.9 / 5

Onze blije klanten aan het woord

The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

Carlies Mol

Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

TradeIt gg

Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

Doug Neuhofer

Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

LEATHER HYPE

Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

Maaike - Tandarts Jordaan

Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

Top Employers Institute

A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

Brenda de Jong - The English Center

It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

Luca Bagnaschino

Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

Leks Betlem