Specifieke
B2B niche bereiken

MeteoGroup is een autoriteit op het gebied van weerdata. Deze weerdata leveren zij niet alleen aan nieuwszenders, maar ook aan de scheepvaart om beter te navigeren. MeteoGroup wilde een omslag maken van het leveren van maatwerk naar kant-en-klare weerdata-producten. Omdat online marketing-expertise intern ontbrak, schakelden zij Whello in om de strategie en uitvoering hiervan op te tuigen. So we did!

Samen met MeteoGroup dachten we na over de marketingstrategie, het definiëren van de doelgroep, de klantreis en de kanalen om de doelgroep te bereiken.

Dit project in het kort
  • Funnelstrategie met nieuwe landingspagina’s
  • B2B campagnes: Google- en LinkedIn-ads 
  • Remarketing met video en banners 
  • Customized dashboard met campagnedata 
  • Meer over MeteoGroup
  • Meer over B2B Marketing

Het proces

Whello staat voor co-creatie. Samen met het team van MeteoGroup startten we het project met een conceptsessie. Tijdens deze sessie leerden we de producten, de doelgroepen en de doelstellingen kennen. We bespraken kansen en de aanpak van het project om met een goede fundering verder te kunnen naar de volgende stappen.

Whello Opdracht

Samen brainstormen

Whello Strategie Concept

Strategie & Concepten

Creatie advertenties

Live & A/B testen

Optimaliseren

De uitdaging

De doelgroepen van MeteoGroup zijn specifieke B2B niches. Specifieke bedrijven en decision-makers binnen bedrijven die op zoek zijn naar accurate weer-data. De uitdaging van dit project zat ‘m dan ook in hen bereiken en bewust maken van de producten van MeteoGroup.

MeteoGroup-Cases-Marketingstrategie en webdesign

De aanpak

Om dat te realiseren, zetten we allereerst een unieke marketingstrategie op die MeteoGroup onderscheidt van de concurrentie. Stap 2 was de doelgroep in kaart brengen met behulp van customer journey mapping en de klantreis die zij doorlopen. Per doelgroep ontwikkelden we een landingspagina met passende content. Alles in samenwerking met het team van MeteoGroup.

Met de inzet van Google- en LinkedIn-ads zorgden we voor bereik en conversie op de landingspagina’s. De bezoekers die een kijkje namen op een van de landingspagina’s, maar waar geen conversies uit kwamen, trokken we uiteindelijk over de streep met een remarketingcampagne.

Het resultaat

Testen, optimaliseren, testen, optimaliseren. Tijdens de campagnes gebruikten we verschillende call-to-actions, zoals het downloaden van whitepapers, aanvragen van demo’s tijdens de campagnes en inschrijvingen voor webinars. Het toepassen van functie-targeting en specifieke zoekwoorden in de Google Ads campagnes waren golden keys. Dit resulteerde in een stijging van 54% organische bezoekers en gemiddeld 40 aanvragen per webinar. Ook het aantal serieus geïnteresseerde kopers steeg met maar liefst 30%.

meer organische bezoekers

aanvragen gem. per webinar

meer SQL-leads

Rehan Ahmed-Cases-Marketingstrategie-Webdesign-MeteoGroup

Rehan Ahmed
Marketeer bij MeteoGroup

“Subject matter experts in digital marketing with friendly team to help you all the way. We loved to work with them and we are really happy with the results!”

Nasser al Kamouchi
Marketingstrateeg bij Whello

“Het bereiken van de B2B niches van MeteoGroup was een mooie uitdaging. We wisten ze goed in kaart te brengen en via de juiste netwerken te bereiken. Al met al een mooie samenwerking en mooie resultaten!”

Onze klanten beoordelen Whello met een:

4.9 / 5

Onze blije klanten aan het woord

The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

Carlies Mol

Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

TradeIt gg

Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

Doug Neuhofer

Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

LEATHER HYPE

Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

Maaike - Tandarts Jordaan

Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

Top Employers Institute

A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

Brenda de Jong - The English Center

It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

Luca Bagnaschino

Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

Leks Betlem