Recruitment marketing
Werven van technisch talent met een creatieve campagne

Procestechniek.nl brengt bedrijven en technici met elkaar in contact. Ze enthousiasmeren anderen om in de techniek te werken en bieden hier opleidingen voor aan.

Hun doel en uitdaging? Meer technisch talent aantrekken. Om zo meer werknemers en werkgevers te kunnen koppelen.

Dit project in het kort

Het proces

Mooie dingen maken wij samen met de klant. Co-creatie noemen we dat. 

We werkten dan ook nauw samen met de co-founders van Procestechniek.nl. De kick-off van dit project begon, net als altijd, met een brainstormsessie. Tijdens deze sessie legden we samen de doelgroepen vast en bepaalde we onze strategie. 

We hebben het project in verschillende stappen verdeeld, waar we steeds gezamenlijk met Procestechniek.nl aan werkten.

Whello Opdracht

Recruitment marketing plan

Whello Strategie Concept

Campagne concept

Whello Design

Campagne opzetten

Advertenties A/B testen

Whello Launch

Campagne opschalen

Doelen & uitdaging

De grootste uitdaging voor Procestechniek.nl was om hun vacatures ingevuld te krijgen, wat essentieel was voor meer succesvolle plaatsingen. Dit vereiste een sterke recruitment marketingstrategie die de juiste doelgroepen zou bereiken en converteren.

 • Stap 1: het bepalen van de verschillende doelgroepen; van starters en switchers tot ervaren seniors in de procestechniek.
 • Stap 2: hoe bereiken we de doelgroepen?

AI gedreven campagne beeld

De aanpak

Onze aanpak begon met het analyseren van de doelgroepen en hoe we daarop inspelen. Starters willen bijvoorbeeld sneller een stap maken in hun carrière, waarbij salaris een grote rol speelt. Terwijl seniors de werk-privé balans en werkgeluk belangrijker vinden.

Na een grondige analyse van de drie doelgroepen – starters, switchers en seniors – bleek dat er de meeste kansen lagen bij de juniors.

Om resultaat te behalen, hebben we verschillende A/B-tests uitgevoerd om de perfecte mix van advertenties te vinden die aanslaan bij de doelgroep. De nadruk lag op outbound marketing, met speciale aandacht voor het optimaliseren van campagnes op sociale media (Meta) en Google Ads.

Met behulp van AI hebben we unieke en opvallende advertenties gecreëerd. Designer Reinier Landstra gebruikte Midjourney om originele beelden te maken die perfect aansloten bij de pakkende teksten van creative copywriter Dieuwertje Rijlaarsdam.

Met name de tone of voice met een knipoog bleek aan te spreken. Deze advertenties, afgestemd op de verschillende doelgroepen, benadrukten de aantrekkelijke voorwaarden die Procestechniek biedt. 

De combinatie van AI gegenereerde visuals, copy met een knipoog en het gebruiken van lead forms, bleek een succes. Het gebruiken van lead forms zorgt ervoor dat solliciteren makkelijk is.

Het resultaat

De AI-gedreven campagnes waren een groot succes en leverden een aanzienlijke toename in het aantal sollicitaties op. Voorheen lag het aantal sollicitaties rond de 20 per maand, maar dankzij onze campagnes steeg dit gemiddelde naar 75 gekwalificeerde kandidaten per maand.

De advertenties op Instagram, gecombineerd met lead forms, waren bijzonder effectief. Dankzij e-mailautomatisering kon Procestechniek.nl de nieuwe stroom aan sollicitaties efficiënt beheren. De kwaliteit van de kandidaten nam ook toe, wat leidde tot een toename van het aantal plaatsingen per maand!

Succesfactoren van deze campagne

 • Unieke advertenties gemaakt in Midjourney
 • Landingspagina’s die aansluiten bij de verwachtingen van de doelgroep
 • Concrete vacature-usp’s met onder andere het salaris

kandidaten per maand

plaatsingen per maand

Instagram ads

Ingmar Gerritsjans
Co-founder Procestechniek.nl

“In ons werk heb je met mensen te maken. Snel inspelen op de doelgroep is daarom belangrijk. Die flexibiliteit vanuit Whello is heel erg fijn.”

Steven Boere 
Marketing Projectmanager bij Whello

“Ingmar en ik bespreken elke twee weken alle leads. Daarna optimaliseren we de campagnes. Zo zorgen we samen voor zo veel mogelijk plaatsingen.”

Steven Boere


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidSterke contentNieuwe brandingNieuwe website


  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

  Kitty - Scienta

  Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

  Marijn - Leger des Heils

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute