Eind november staat bij alle marketeers in Nederland al een tijdje omcirkeld: het is dan Black Friday! Black Friday is inmiddels niet alleen in Amerika de dag van de koopjesjagers, maar ook in Nederland. In 2019 was er rondom de dagen van Black Friday een groei te zien van 38% op het aantal iDeal betalingen ten opzichte van 2018, en rond de 10 miljoen iDeal transacties in totaal. Je kunt dus wel stellen dat je kansen misloopt als je als marketeer niet inspeelt op Black Friday.

In deze blog geven wij 7 tips om meer omzet te behalen uit jouw Google Ads campagne op Black Friday.

1. Voeg een Black Friday promotie extensies toe aan je campagne

Gebruik de Google Ads extensies optimaal voor je Black Friday advertenties. Met de promotie extensie kan je direct jouw ongelofelijk hoge Black Friday korting laten zien aan de gebruiker. Gebruik jij een kortingscode tijdens Black Friday? Dan kan je die kortingscode direct laten zien via de promotie extensie.

2. Voeg een countdown-timer toe aan aan je advertentie

Countdown-timers zijn een geweldige manier om urgentie te creëren en conversieratio’s te verhogen. De countdown-timer zet je aan bij de start van Black Friday en laat dan dynamisch aan de gebruiker zien wanneer Black Friday afloopt. Hiermee benadruk je dat het gaat om een eenmalige actie en geef je meer urgentie aan de bezoeker om over te gaan tot conversie.

3. Plaats de korting in Headline 2

Wil je meteen impact maken op jouw Google Ads advertenties rondom Black Friday? Zorg er dan voor dat de korting altijd benoemd wordt in Headline 2. Hiermee kan je de CTR rondom het zoekwoord sterk verhogen

4. Gebruik remarketing banners

Maak een remarketing audience van iedereen die de belangrijkste pagina’s van jouw website heeft bezocht, maar niet is overgegaan tot conversie. Bereik deze groep opnieuw met Black Friday banners die de kortingen van het product laten zien. De gebruikers die eerder niet overgegaan zijn tot conversie, zullen nu door de hoge kortingen overtuigd kunnen worden.

5. Gebruik je brand campagne

Vergeet niet om je brand campagne volledig om te toveren tot een Black Friday campagne. Hiermee zijn ook de mensen die gericht op zoek zijn naar jouw merk op de hoogte van de kortingen rondom Black Friday. Plaats de informatie over Black Friday in je headline, omschrijving en call out extensies. Zie het onderstaande voorbeeld van een geoptimaliseerde Brand campagne voor Black Friday.

6. Gebruik een geoptimaliseerde landingspagina

Zorg ervoor dat je landingspagina overeenkomt met jouw Black Friday advertentie. Benadruk direct de kortingen die jij aanbiedt op de landingspagina. Plaats ook een countdown-timer op de landingspagina om urgentie op te wekken bij de bezoeker.

7. Verhoog je biedingen

Het verhogen van je dagbudget voor Black Friday is een must voor de meeste retailers, omdat het zoekvolume naar producten aanzienlijk zal toenemen op Black Friday. Naast je campagnes alle budgettaire ruimte te geven, wil je ook je biedingen verhogen. Er zijn aantal belangrijke redenen om dit te doen:

 • Concurrenten zullen waarschijnlijk ook hun biedingen verhogen. Doe je niks met je biedingen, zal je minder zichtbaar zijn en dus minder bezoekers naar je Black Friday actie kunnen trekken. Je staat direct met 0-1 achter;
 • Werk je met geautomatiseerde biedstrategieën, verhoog dan je target CPA óf verlaag je target ROAS. Dit zorgt ervoor dat je Google meer ruimte geeft om je biedingen omhoog/omlaag aan te passen. En dus meer/minder vertoningsaandeel te behalen. Het is niet erg om iets meer te betalen voor een sale of een lead. Door het pakken van volumes en gemiddelde hogere orderwaardes, wordt dit direct rechtgetrokken;
 • Bied je manueel, verhoog dan ook je biedingen. Vaak zijn de gemiddelde orderwaardes op dit soort dagen een stuk hoger (bijvoorbeeld doordat men meerdere producten tegelijk koopt), en blijf je onder de streep winstgevend.

Sparren over jouw Black Friday campagne?

Wil jij met ervaren Google Ads specialisten sparren over jouw Black Friday campagne? We nemen alle mogelijkheden met je door en maken een campagne plan op maat voor jouw Black Friday doelen. Neem contact met ons op en wij staan voor je klaar!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Kom langs, bel ons, of gebruik onderstaand formulier om ons een mailtje te sturen. We nemen direct contact met je op om te zien hoe we je kunnen helpen!


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.9 / 5

  Onze blije klanten aan het woord

  The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

  Carlies Mol

  Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

  TradeIt gg

  Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

  Doug Neuhofer

  Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

  LEATHER HYPE

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Top Employers Institute

  A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

  Brenda de Jong - The English Center

  It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

  Luca Bagnaschino

  Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

  Leks Betlem