Het coronavirus is wereldwijd onderwerp van gesprek. Het virus grijpt snel om zich heen, ook in Nederland. Vandaar de strenge maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan. Een van die maatregelen is zoveel mogelijk thuiswerken. Maar hoe zorg je voor een fijne en veilige ‘thuis office’? Lees er alles over in deze blog.

Thuiswerken Tijdens Coronavirus Crisiss

Aan de slag in je thuis office

Veel mensen koppelen het begrip thuiswerken aan inefficiëntie. Want vaak zijn ze thuis minder productief dan op kantoor. Hoe zorg je ervoor dat je thuis toch een fijne werksfeer voor jezelf creëert? Hieronder lees je 5 tips om ook in je thuis office goed te presteren. 

 

1. Zorg voor een fijne werkplek

Het is natuurlijk verleidelijk om thuis in bed te blijven liggen of je werkzaamheden vanaf de bank te doen. Maar dat heeft een negatief effect op je productiviteit. Zorg er daarom voor dat je achter een bureau of tafel zit. Op deze manier is niet alleen je houding beter, maar kun je je ook langer en beter concentreren. 

 

2. Breng ritme in je dag 

Het is belangrijk om hetzelfde ritme aan te houden als op kantoor. Sta rond dezelfde tijd op en verzorg jezelf zoals je altijd doet. Duik dus niet in je pyjama achter de laptop, maar kleed je aan alsof je naar je werk gaat. 

 

3. Maak een checklist en werk in timeslots

Om thuis zo productief mogelijk te zijn, is het handig om een checklist te gebruiken. Noteer aan het begin van je werkdag alles wat je die dag wilt doen. Vervolgens deel je deze werkzaamheden in in timeslots. Op die manier plan je meteen een tijdstip waarop je een bepaalde taak af moet hebben. Daarnaast is het belangrijk om ook thuis pauzes in te lassen. Kies er bijvoorbeeld voor om ‘s middags een wandeling te maken, maar zoek de drukte niet op. 

 

4. Werk veilig

Ook thuis is het van belang dat je veilig bij je documenten kunt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat gevoelige informatie in verkeerde handen komt. Het is daarom verstandig om een VPN-verbinding te gebruiken. Die zorgt ervoor dat je documenten en data altijd veilig zijn. 

 

5. Communiceer met je collega’s

Als je vanuit huis werkt, is het belangrijk om goed contact te houden met je collega’s. Maak duidelijke afspraken met elkaar en zorg regelmatig voor contact via bijvoorbeeld Skype of Hangouts. Communicatieprogramma’s als Slack of Jabber lenen zich hier ook uitstekend voor. 

Whello Tips Thuis Werken

Hoe gaan we bij Whello om met thuiswerken? 

Bij Whello hanteren we de Grip-methode. Die houdt in dat:

 • Je een digitale takenlijst gebruikt
 • Je agenda heilig is. Je maakt aan het begin van de week een weekplanning 
 • Je je mailbox gestructureerd en overzichtelijk houdt

Ook bij thuiswerken kun je deze methode makkelijk toepassen. Daardoor werk je thuis gestructureerd en overzichtelijk. 

Daarnaast werken we met allerlei digitale tools. Die maken thuiswerken tijdens deze periode een stuk makkelijker. Deze tools gebruiken we:

 • G-mail: Door G-mail te gebruiken, kun je altijd zonder problemen bij jouw e-mails. Google maakt gebruik van een verificatiecode. Die ontvang je via je telefoon. Zo weet je zeker dat je veilig werkt en niemand anders jouw mailbox kan bekijken.
 • Trello: In Trello maak je een overzichtelijke planning of to do-list. Dit kun je voor jezelf doen of de zogeheten borden delen met je collega’s. Op deze manier ben je er altijd van op de hoogte of bepaalde taken ‘on top of mind’ zijn of zelfs al zijn uitgevoerd.
 • Google Calendar: Met deze tool heb je altijd je digitale agenda bij de hand. Je plant afspraken in met collega’s en kunt ook hun agenda’s inzien. Bovendien biedt Google Calendar de mogelijkheid om een gezamenlijke agenda te maken.
 • Slack: Slack is het ideale programma om met elkaar te blijven communiceren in deze omstandigheden. Je kunt op elke laptop inloggen en met elkaar chatten. Ook kun je chatgroepen en kanalen aanmaken.
 • Google Hangouts: Google Hangouts gebruiken we om meetings en vergaderingen gewoon door te laten gaan. Alle genodigden in Google Calendar wonen vergaderingen gemakkelijk bij, inclusief beeld, geluid en presentaties.
 • Google Drive: Op Google Drive deel je niet alleen bestanden, maar heb je alle benodigde documenten ook altijd bij de hand. Je start office-programma’s direct in je internetbrowser. Daardoor kun je ze gemakkelijk opslaan en verspreiden.
 • Simplicate: Met deze tool track je hoe lang en waar je je mee bezighoudt tijdens je thuiswerkdag. Wij gebruiken deze ook als we op kantoor werken. Door je bezigheden vast te leggen, kun je jezelf goed controleren en motiveren om effectief bezig te blijven. 
 • Lastpass: Lastpass is een tool waarin alle gebruikersnamen en wachtwoorden worden opgeslagen. Door in te loggen op deze tool heb je alle belangrijke informatie altijd en overal bij de hand. Je wordt op deze manier dus niet gehinderd in je werk, omdat je altijd bij alle inloggegevens kunt.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Bel ons, of gebruik het onderstaande formulier om ons een mailtje te sturen.


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidSterke contentNieuwe brandingNieuwe website


  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  whello contact serge de sousa whello contact serge de sousa
  Serge de Sousa

  Bekijk onze laatste case

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

  Kitty - Scienta

  Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

  Marijn - Leger des Heils

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute