Op kantoor vliegen de chocoladerepen en andere lekkernijen ons vaak om de oren. Maar hoe is het om gewoon je werk te doen als je overdag helemaal niets mag eten en zelfs niks mag drinken? Nasser deed mee aan de Ramadan en vertelt hoe hij het volhield.

Van te voren de dag inplannen

Gedurende de dag kan het hongergevoel je goed afleiden van je werk. Dit ging Nasser tegen door de dag goed in te plannen. Door van te voren na te denken over hoeveel tijd en energie de taken kosten, is het makkelijk om je erop te focussen. Vasten of niet; daar kunnen we allemaal wat van leren!

Hoe Nasser zijn dag dan indeelde? Hij begon met taken die het meeste energie kostten. Meetings en calls werden zoveel mogelijk in de ochtenden gepland. En later op de dag kwamen taken aan bod die minder concentratie nodig hadden.

Afleiding zoeken tijdens de lunch

Hoewel Nasser geen hele zware momenten heeft gehad tijdens het werk, waren de eerste dagen van de Ramadan wel even een omschakeling. Met name omdat hij geen koffie mocht drinken – en koffie gaat er bij alle Whello’ers wel goed in.

Ook had hij geen ‘last’ van etende mensen tijdens de lunch. Maar om nou bij ze te gaan zitten… Dat deed hij liever niet. Hij zocht op dat moment van de dag liever afleiding. Zo liep hij veel rondjes buiten, om het kantoor heen. Maar ook iets lezen of een spelletje doen hielp even. Hij werkte in elk geval niet door tijdens de pauze. Want die kostbare energie moest verspreid worden over de hele werkdag.

ramadan

Tip: Nodig je collegas uit voor een gezellige iftar

Creatieve taken uitstellen tot na het eten

Hoe graag je ook op kantoor wilt knallen; sommige ideeën komen pas naar boven als je genoeg energie hebt. Na het eten, dus. En dat tijdens de Ramadan dus erg vroeg of erg laat. Dat kan een voordeel zijn, want in die uren komen over het algemeen weinig mails en andere meldingen binnen. En is er dus weinig afleiding.

Nasser werkte ook regelmatig in de late en vroege uren. Maar mailtjes die hij midden in de nacht opstelde, wilde hij niet direct versturen – omdat de tijd er natuurlijk gewoon bij staat. Hij schreef zijn mails en plande de verstuur-momenten vervolgens in. Zodat ze gewoon bij de ontvangers binnenkwamen als hun werkdag net begon. Slim!

Meetings inruilen voor calls

Reizen, in de file staan, lopen… Meetings buiten de deur kunnen veel energie kosten. Nasser besloot daarom om van zoveel mogelijk face-to-face afspraken, calls te maken. Je krijgt net zoveel gedaan en je bespaart energie.

Nu de Ramadan voorbij is, wil Nasser sommige van zijn ‘nieuwe gewoontes’ doorzetten. Want of je nu aan het vasten bent of niet; het is sowieso goed om eens te kijken naar hoe je energie bespaart tijdens een werkdag en hoe je je aandacht verdeelt.

Wij zijn allemaal supertrots op hoe Nasser het vasten heeft volgehouden. Maar nu de Ramadan voorbij is, kijkt hij weer enorm uit naar dat eerste kopje koffie in de ochtend. 🙂

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Kom langs, bel ons, of gebruik onderstaand formulier om ons een mailtje te sturen. We nemen direct contact met je op om te zien hoe we je kunnen helpen!


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.9 / 5

  Onze blije klanten aan het woord

  The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

  Carlies Mol

  Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

  TradeIt gg

  Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

  Doug Neuhofer

  Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

  LEATHER HYPE

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Top Employers Institute

  A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

  Brenda de Jong - The English Center

  It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

  Luca Bagnaschino

  Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

  Leks Betlem