Je kent ze vast wel, van die bureau’s die je tientallen leads beloven, waarvan meestal meer dan de helft direct de prullenbak in kan. Leads krijgen is prima, alleen is het zeker niet zaligmakend. Sterker nog; als jouw marketing alleen gericht is op het inkopen van leads, dan ben je behoorlijk afhankelijk van de grilligheid van een lead generator bedrijf. Ze hebben je leren lopen met krukken en op het moment dat je zelfstandig moet lopen, is de kans groot dat je niet meer zo goed scoort.

leads kopen

Ok, volledig leunen op leads inkopen is niet verstandig; maar wat dan wel?

De lead generatoren van deze wereld moeten het vooral hebben van hun vindbaarheid in Google. Om je onafhankelijkheid te winnen, zul je zelf ook hoog in Google moeten scoren. Google is echter kieskeurig in wie het bovenaan zet. Wat Google graag wilt is dat jij een autoriteit bent, een echte expert in jouw vakgebied. Ik hoor je denken, dat ben ik ook, ik heb veel klanten en iedereen is tevreden. Maar ziet Google dit ook zo?

Voordat iemand besluit welke laminaat hij wilt kopen, heeft dezelfde persoon waarschijnlijk al verscheidene zoekopdrachten in Google uitgevoerd.

 • Welke laminaat is geschikt voor in de badkamer?
 • Hoe zorg ik voor geluidsarme laminaat?
 • Laminaat of PVC vloer?

Als jij inderdaad de expert bent op laminaat gebied, zou je op je website feilloos al deze vragen moeten kunnen beantwoorden. Het gaat dus altijd om de kwaliteit van je website en niet om de kwantiteit.

De tijd dat je heel vaak het woord  ‘laminaat’ gebruikt op je website is voorbij. Google wilt dat je de gebruiker verder helpt en niet voor de gek houdt. Een hogere ranking verdien je dus op het moment dat je veel kennis deelt en Google ziet dat mensen lang op je website blijven om te lezen. Dit proces noem je SEO. Search Engine Optimization, oftewel de zoekmachine vindt jouw website als antwoord op de vraag van de gebruiker.

Hoe zit dit dan?

Iemand zoekt op ‘personal trainer’. Wat is de kans dat jij naar voren komt in de zoekopdrachten? Tsja, er zijn een hele hoop aanbieders. Misschien als je het specifieker maakt met een woonplaats, jij dan wel naar voren komt. Je kunt bijvoorbeeld beter richten op ‘personal trainer Amsterdam Noord’.

We weten dat de meeste mensen niet verder zoeken dan de eerste pagina. Naast een hoge SEO ranking, kun je ook bovenaan staan met Google advertenties. En alhoewel je zou denken dat Google Ads eerder vervelend zijn dan goed, dan heb je het goed mis; deze doen zeker wat met je online presence en dus ook met de gebruiker. De truc is om organisch te groeien in de zoekresultaten, en dit te combineren met Google Ads. Je creëert dan veel meer waarde. Want met je Google Ad, én je organisch ranking, sta je maar liefst 2x bovenaan. Wie heeft het dan nog over leads kopen?

Maar werkt adverteren op Facebook tegenwoordig niet veel beter?

Dat kan kloppen, ook wij draaien meerdere succesvolle Facebook en Instagram campagnes voor opdrachtgevers. Alleen bouw je op die manier geen waarde op binnen Google. Je bent gebonden aan het budget dat je vrij kunt maken. In het ergste geval kan je de campagnes niet meer betalen en moet je stoppen met het adverteren op Facebook. Mensen zien je niet meer online verschijnen en je website is niet te vinden in de eerste 10 zoekresultaten, omdat je geen aandacht aan SEO hebt besteed. Dat is zonde want alle waarde van jouw site heb je dus bij Facebook ondergebracht. Facebook is simpelweg een andere wereld dan Google.

Wanneer zou ik Facebook dan wel moeten gebruiken?

Facebook kan goed werken als het gaat om meer bekendheid krijgen. Je kan snel veel mensen bereiken op hun timeline. Het effect wordt versterkt omdat iemand ziet dat een vriend heeft gereageerd op jouw post. Het is dus voornamelijk een branding kanaal. Voorbeeld; als jij nieuwe schoenen nodig hebt, dan zoek jij niet binnen Facebook maar zal je uitwijken naar Google. In Google klik je vervolgens waarschijnlijk eerder op een schoenen site die regelmatig op je Facebook timeline tegenkomt. De volgorde waarin je Facebook gebruikt is onderdeel van je online marketing strategie.

Wij adviseren een Online Marketing plan met een lange termijn visie.

Met een simpele checklist weet je of er ruimte voor verbetering is:

 • Is jouw website geoptimaliseerd op SEO?
 • Gebruik je SEO tools zoals bijvoorbeeld de Yoast plugin?
 • Is er een zoekwoorden analyse gedaan?
 • Deel jij kennis op op je website?
 • Doe jij aan online PR?
 • Is jouw website snel genoeg?
 • Heb jij een nette en geoptimaliseerde META structuur?
 • Wat is het aandeel organische bezoekers op jouw website?
 • Hoelang blijft de bezoeker op je site?
 • Op welke pagina’s haakt de bezoeker af?

Vind je het lastig om antwoord te geven op deze vragen? Dan is het verstandig om eens in gesprek te gaan met een specialist over jouw online marketing strategie. Een kop koffie erbij en het levert op z’n minst een leuk gesprek op 🙂

Neem gerust contact met ons op!

 

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Bel ons, of gebruik het onderstaande formulier om ons een mailtje te sturen.


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidSterke contentNieuwe brandingNieuwe website


  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  whello contact serge de sousa whello contact serge de sousa
  Serge de Sousa

  Bekijk onze laatste case

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

  Kitty - Scienta

  Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

  Marijn - Leger des Heils

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute