Dat het innerlijk net zo belangrijk is als het uiterlijk geldt vooral ook voor websites. Een prachtige website is natuurlijk hartstikke belangrijk, maar er is meer dan alleen een mooi uiterlijk. De website moet namelijk ook goed scoren in de zoekmachines. Één van de factoren die daar een grote rol bij speelt is de laadtijd van de website. Laadt de website traag, dan zal dit tot grote ergernis leiden bij de bezoekers.

Maar ook zoekmachine Google is genadeloos ten opzichte van langzame websites. Logisch natuurlijk, want de zoekmachine wil uiteindelijk ook kwaliteit leveren aan haar gebruikers. Zorg er daarom voor dat de website snelheid in orde is. Dat doe je onder andere door de volgende 6 tips te volgen.

Optimaliseer de HTML code om jouw website snelheid te verbeteren

De HTML code heeft meerdere functies en wordt ook gelezen door de crawlers van Google. Hoe sneller en vollediger deze crawlers de code kunnen inlezen, hoe tevredener de zoekmachine over jouw website zal zijn. De kunst is daarom om deze HTML code zo eenvoudig mogelijk te houden. Dat betekent dat alle nutteloze en overbodige code mag worden verwijderd. Hoe lichter de website, hoe sneller deze is.

Gebruik geen Flash op jouw website

Hoewel Flash er flitsend en modern uitziet zijn zoekmachines er geen fan van. Niet alleen is Google er niet happig op om Flash bestanden in de index op te nemen, het werkt ook nadelig op de laadtijd. Overigens zijn er er meerdere boosdoeners, want ook Javascript en jQuery verhogen de laadtijd. Dit terwijl al deze scripts vaak eenvoudig kunnen worden vermeden. Heb jij daarom scripts die geen meerwaarde bieden voor jouw website? Overweeg dan serieus om deze weg te halen. Blijken deze scripts toch onmisbaar voor je site, bekijk dan of je ze kunt implementeren op een afzonderlijke pagina. Oftewel, opgeruimd staat netjes.

Beperk de bestandsgrootte van afbeeldingen op jouw website

Een website maak je visueel aantrekkelijk voor de bezoekers om sprekende afbeeldingen te gebruiken. Toch moet je op te letten wanneer je deze afbeeldingen op jouw website plaatst. Veel afbeeldingen worden gekenmerkt door een grote bestandsgrootte en drukken nadelig op de snelheid van de website. Probeer daarom een beperkte bestandsgrootte aan te houden voor elke afbeelding die je gebruikt, zonder kwaliteit in te leveren. Er bestaan meerdere online tools om afbeeldingen in bestandsgrootte te verkleinen.

Wees zuinig met plugins in de backend van jouw website

Maak je gebruik van plugins op jouw website? Dan dien je voor jezelf na te gaan of ze nog steeds een functie hebben. Sommige plugins worden namelijk eenmaal geïnstalleerd om daarna nooit meer te worden gebruikt. Deze plugins moeten wel elke keer worden geladen en hoe meer plugins je activeert, des te langer het duurt om de website volledig te laden. Overweeg welke plugins je kunt verwijderen en welke je nodig hebt.

Cache statische content

Cache zoveel mogelijk statische content in de browser. Wat dit inhoudt? Cache is een tijdelijke opslagplaats voor data, waarbij de website content die niet verandert slim wordt opgeslagen. Hierdoor hoeft deze niet telkens weer te worden geladen, waardoor er focus wordt gehouden. De laadtijd kan nu immers volledig worden besteed aan de nieuwe content. Snelle hosting is hiervoor ook erg belangrijk.

Versnel jouw website door server requests te beperken

Website snelheid verbeteren? Kijk dan met een kritisch oog naar de content die op externe servers is opgeslagen. Indien hier sprake van is, dan zullen er elke keer weer http requests worden uitgestuurd. Dit zal de laadtijd van de website allemaal maar vertragen. Klinkt logisch, nietwaar? Zorg er daarom voor dat de server requests zoveel mogelijk worden beperkt.

 

Hulp nodig bij bovenstaande tips? Neem dan gerust eens contact met ons op, want wij helpen je graag met het sneller maken van je website! Of ontmoet onze specialisten!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Kom langs, bel ons, of gebruik onderstaand formulier om ons een mailtje te sturen. We nemen direct contact met je op om te zien hoe we je kunnen helpen!


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.9 / 5

  Onze blije klanten aan het woord

  The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

  Carlies Mol

  Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

  TradeIt gg

  Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

  Doug Neuhofer

  Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

  LEATHER HYPE

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Top Employers Institute

  A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

  Brenda de Jong - The English Center

  It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

  Luca Bagnaschino

  Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

  Leks Betlem