Wat leuk dat je de tijd hebt genomen om mijn introductieblog te lezen. Ik ben Fabian, 24 jaar oud, afgestudeerde HBO-er met een studie binnen marketing, management en ondernemen, tevens de nieuwste PPC-Specialist van Whello. Ik ben een echte performance marketeer. Als iets niet het gewenste resultaat oplevert, moet er actie worden ondernomen.

Van games naar SEA

Ik heb niet stilgezeten de afgelopen jaren. Na het jarenlang spelen van games kwam ik in 2010 op het idee om een open source game te downloaden en deze zelf op een server te laten draaien. Het begon heel informeel en onschuldig: ik nodigde een paar vrienden uit zodat we tegen elkaar konden spelen. Ik kwam er al snel achter dat er een hoop bugs verstopt zaten in het spel en dacht dit kan ik beter. Het veranderde rap in een serieuze business.

Met wat basiskennis van de programmeertaal Java begon ik het spel aan te passen naar mijn eigen wensen. Ik schafte een domein aan, kocht een VPS om het spel online te kunnen zetten, maakte een PayPal aan en begon met adverteren. Binnen enkele weken zag ik het aantal spelers toenemen en wist ik dat ik met iets moois bezig was.

Het spel was gratis te downloaden en spelen. Mijn businessmodel zat hem in de premium features en items die konden worden gekocht. Online werkt dit namelijk onwijs verslavend. Hier kwam ik al snel achter. Dit begon zo goed te lopen dat ik binnen een mum van tijd een goed geschoolde programmeur kon betalen die het programmeerwerk van mij overnam, zodat ik mij kon richten op de groei en marketing van het spel.

Na display en linkbuilding als belangrijkste advertentiemiddelen in te zetten, werd het tijd om nog verder te groeien. In 2011 begon ik mijzelf te verdiepen in Google Adwords en zette ik campagnes op. Ik merkte steeds meer dat de paid clicks een groter onderdeel werden van het totale websiteverkeer.

Het resultaat?

Binnen twee jaar was er geen dag meer dat er niet 300+ spelers continue online waren, had ik meer dan 50.000 unieke bezoekers per maand op mijn website, 1.500.000 pageviews en stond ik bovenaan in Google op zoektermen waar ik op wilde scoren.

Waarom Online Marketing/PPC?

Na het breed hebben ingezet van verschillende online kanalen over de jaren heen, wilde ik mij specialiseren. Mijn karakter ligt het gestructureerd werken en op korte termijn resultaat zien. Hierdoor wist ik dat mijn toekomst binnen PPC lag.

Wat doe ik binnen Whello?

Ik houd mij dagelijks bezig met het opzetten en optimaliseren van Google Adwords campagnes. Ik ben Google Adwords gecertificeerd en word continue geprikkeld om meer resultaat voor mijn klanten te behalen. Of het nu meer leads zijn of meer sales. Vooraf KPI’s vaststellen, hierop sturen, doelen behalen en opschalen is mijn ultieme drijfveer. Het werken bij een bureau waar geen dag hetzelfde is, houdt mij scherp.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Kom langs, bel ons, of gebruik onderstaand formulier om ons een mailtje te sturen. We nemen direct contact met je op om te zien hoe we je kunnen helpen!


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.9 / 5

  Onze blije klanten aan het woord

  The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

  Carlies Mol

  Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

  TradeIt gg

  Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

  Doug Neuhofer

  Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

  LEATHER HYPE

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Top Employers Institute

  A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

  Brenda de Jong - The English Center

  It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

  Luca Bagnaschino

  Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

  Leks Betlem