Je laptop opstarten, vergaderen en dan snel even een duik nemen in het zwembad. Locatie-onafhankelijk werken, dat is toch alleen voor freelancers? Nee! Wij reisden af naar het Spaanse Jávea om een week lang te werken. In een villa. Met heel veel zon. En zo’n workation biedt heel wat voordelen.

1. Dingen die blijven liggen op kantoor, worden opgepakt

Wanneer je eens gaat werken op een andere plek dan op kantoor, denk je al gauw na over dingen waar je in de waan van de dag niet aan toekomt.

Natuurlijk gingen de ‘normale’ werkzaamheden door, maar er werden ook zaken opgepakt die anders misschien nog even zouden blijven liggen. Zo’n andere locatie haalt je al gauw even uit je dagelijkse werkzaamheden en doet wonderen voor je creativiteit.

locatie_onafhankelijk_werken

2. Er ontstaan creatieve ideeën

En dat hebben we tijdens onze reis wel gemerkt. Mensen zochten elkaar op om te sparren over ideeën, en er ontstonden ook daadwerkelijk creatieve concepten die werden uitgewerkt tot concrete plannen.

Ook namen mensen de tijd om experimenten en cursussen te doen. Je praat erover met elkaar en leert daardoor ook weer nieuwe dingen van je collega’s. En je klopt op kantoor vervolgens weer sneller bij elkaar aan met vragen.

3. Het is de perfecte teambuilding

Een collega omschreef de Whello werkreis als ‘’Teambuilding, maar dan zonder vlotten bouwen’’. En dat is precies wat het was. Een week lang samen onder de Spaanse zon doorbrengen, zorgt ervoor dat je elkaar een stuk beter leert kennen.

Want naast dat er hard is gewerkt, is er ook goed gefeest, hebben we strandjes en plaatsen bezocht en deden we ‘s avonds ‘thuis’ allerlei kaartspelletjes. Dat zorgt zeker voor teambuilding. En daar kwamen geen vlotten aan te pas. Maar wel een opblaasbare walvis.

locatie-onafhankelijk-werken

4. Er wordt productiever gewerkt

Je werk af krijgen als er een zwembad lonkt? Dat lijkt een hele opgave, maar dat was het niet. Een frisse duik was juist een soort beloning tijdens een werkdag. En iedereen zorgde wel dat ze voor of na die duik hun werk af hadden gemaakt.

Daarnaast kon je werken aan het zwembad – wat soms een uitdaging was met de felle zon op je laptopscherm – afwisselen met binnen werken. Je zat dus niet statisch aan een bureau. En een beetje frisse lucht op een dag doet ook wonderen voor je concentratie.

locatie_onafhankelijk_werken

5. Je gaat gemotiveerder weer naar kantoor

Het is natuurlijk erg fijn om met al die nieuwe ideeën weer naar kantoor te gaan. Want daar kun je ze ook daadwerkelijk gaan uitvoeren. En om elkaar weer te zien, nadat je een week lang met elkaar was opgescheept… Is nog steeds leuk!

Want je leert elkaar op zo’n reis een stuk beter kennen. En dat is niet alleen gezellig, maar ook nog eens handig als je dag in dag uit met elkaar samenwerkt. We gingen in Amsterdam weer aan de slag met nieuwe energie – ook al waren we misschien nog zo moe. Maar dat is tijdelijk. En de gezelligheid bij Whello is dat niet. 🙂

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Kom langs, bel ons, of gebruik onderstaand formulier om ons een mailtje te sturen. We nemen direct contact met je op om te zien hoe we je kunnen helpen!


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.9 / 5

  Onze blije klanten aan het woord

  The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

  Carlies Mol

  Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

  TradeIt gg

  Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

  Doug Neuhofer

  Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

  LEATHER HYPE

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Top Employers Institute

  A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

  Brenda de Jong - The English Center

  It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

  Luca Bagnaschino

  Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

  Leks Betlem