Naast het feit dat Koningsdag voor iedereen een groot feest is, brengt het niet alleen een heftige kater met zich mee, maar helaas ook veel afval in de Amsterdamse grachten. Whello draagt graag zijn steentje bij aan het milieu en viste daarom afgelopen vrijdag samen met de organisatie Plastic Whale mee om deze plastic ravage te verminderen.

Koningsvissen met Plastic Whale

Plastic Whale organiseerde op vrijdag 28 april voor de vierde keer het Koningsvissen: een jaarlijks terugkomend evenement om het plastic uit de Amsterdamse grachten op te ruimen. Met ruim 20 boten en 200 deelnemers – zowel jong als oud – was het Koningsvissen een groot succes. Whello is een groot fan van dit soort initiatieven en viste vrolijk mee!

Met schepnetjes hebben wij fanatiek een grote hoeveelheid plastic uit de Amsterdamse grachten gevist – maar liefst 12 zakken vol. Het plastic werd met zijn allen nauwkeurig gescheiden. Van de plastic flesjes en dopjes bouwt Plastic Whale verder aan de uitbreiding van hun vloot, die op dit moment 8 sloepen telt.

Om de uitdaging groot te houden, is er een competitief randje aan het Koningsvissen gehangen. De boot met het meeste afval, maar ook met het meest bijzondere item, ging er met de winst van door. Hoewel onze boot erg trots was op onze ongeopende Heineken six-pack, kwamen andere boten aan wal met een fiets en zelfs een plastic etalagepop.

De plastic soep verkleinen

In 2011 begon oprichter Marius Smit de stichting Plastic Whale, met als doel ‘s wereldse wateren plastic vrij te maken en aandacht te creëren voor de ‘plastic soep’. Het doel van Plastic Whale is om ‘out of business’ te gaan; als er geen plastic meer te vissen is, is hun missie geslaagd. Overbevissing is in het geval van Plastic Whale positief. Een mooie en belangrijke doelstelling, als je het Whello vraagt.

Overigens wordt er niet alleen na Koningsdag gevist, maar gaan de activiteiten van Plastic Whale het hele jaar door. Zo kun je als bedrijf de grachten op én biedt Plastic Whale een scholenprogramma aan waarbij zij basisschool leerlingen bewust maken rondom plastic en de gevolgen hiervan voor het milieu.

 

Het Metro Nieuws vaarde afgelopen vrijdag mee met het Koningsvissen. Het Metro nieuwsartikel over Plastic Whale vind je hier.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Kom langs, bel ons, of gebruik onderstaand formulier om ons een mailtje te sturen. We nemen direct contact met je op om te zien hoe we je kunnen helpen!


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.9 / 5

  Onze blije klanten aan het woord

  The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

  Carlies Mol

  Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

  TradeIt gg

  Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

  Doug Neuhofer

  Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

  LEATHER HYPE

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Top Employers Institute

  A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

  Brenda de Jong - The English Center

  It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

  Luca Bagnaschino

  Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

  Leks Betlem