Met allerlei veranderingen en evoluties van moderne technologieën doen bedrijven werkelijk alles wat ze kunnen om bij te blijven. Bedrijven van de oude stempel veranderen hun stugge bedrijfsmodel in een online model. De ouderwetse marketinginspanningen worden nu aangevuld met allerlei hippe digitale marketingstrategieën. Het gebeurt allemaal om online terrein te boeken.

Hoe marketing het verschil kan maken voor een bedrijf: Acteur en zakenman Ryan Reynolds bouwde een miljarden merk met een combinatie van authenticiteit, humor en door steeds in te spelen op actualiteiten. Lees hier de case ter inspiratie.

Met allerlei veranderingen en evoluties van moderne technologieën doen bedrijven werkelijk alles wat ze kunnen om bij te blijven. Bedrijven van de oude stempel veranderen hun stugge bedrijfsmodel in een online model. De ouderwetse marketinginspanningen worden nu aangevuld met allerlei hippe digitale marketingstrategieën. Het gebeurt allemaal om online terrein te boeken.

Want mits goed doordacht, leidt online marketing dikwijls tot meer websitebezoek en meer conversie. Bedrijven richten zich op de tastbare resultaten waar online marketing zo bekend om staat. Enthousiast gaan bedrijven aan de slag met de click-through percentages en kijken of de bouncepercentages nog verder zijn gedaald. Het is duidelijk; online marketing heeft een centrale rol gekregen binnen veel bedrijven. Hoe komt het dat online marketing zo belangrijk is geworden voor veel bedrijven? We vatten het samen in een aantal ontwikkelingen.

1. Online marketing nivelleert het speelveld

De tijd dat online marketing campagnes alleen bedoeld was voor grote bedrijven en multinationals is gelukkig voorbij. Digitale marketing brengt het speelveld in evenwicht en biedt kleine en middelgrote ondernemingen de kans om te concurreren tegen de grote jongens. Daarnaast zijn dure callcenters en fysieke kantoren niet meer nodig om de concurrentie aan te kunnen. Effectieve online marketing kan ook worden verricht door kleine slagvaardige partijen.

2. Meer interactie met de doelgroep

Eén van de redenen waarom online marketing de traditionele marketingkanalen overneemt, is de kracht om realtime met de doelgroep te kunnen communiceren. Betrokkenheid is daarbij het sleutelwoord. Door voldoende interactie kan je er écht achter komen wat je doelgroep wilt. Een simpele post met veel reacties op Facebook kan al een hoop nieuwe inzichten bieden. En wat te denken van een Q&A webinar waarin je live contact hebt met je doelgroep? Bedrijven weten beter dan ooit wat hun klanten willen.

3. De klant is altijd en overal te bereiken door de smartphone

Hoe intensief het gemiddelde smartphonegebruik is hoeven we niet meer uit te leggen. Het ene percentage is nog hoger dan het andere, maar allemaal zeggen ze hetzelfde: de smartphone gebruiker dicteert. Deze ontwikkeling heeft het speelveld compleet veranderd: bestellingen kunnen vanuit de broekzak worden geplaatst, online advertenties zijn aangepast aan het smartphonegebruik, en de invloed van video advertenties is enorm. Online marketing veranderd mee met de gebruiker. En als die mobiel is, dan is online marketing dat ook.

Mensen spenderen steeds meer tijd op hun mobiele telefoon

4. Vertrouwen opbouwen gaat sneller dan ooit

Sociale media zijn het digitale gezicht van bedrijven en door de transparantie kunnen gebruikers vrijuit hun meningen en ervaringen over producten, merken, en bedrijven delen. Als je dat als bedrijf slim aan weet te pakken, dan zorg je ervoor dat jouw doelgroep uitgroeit tot ambassadeur van jouw product. Bega je een flater? Dan zal iedereen het weten ook. Echter door openheid en interactie met jouw doelgroep heb je alle online sleutels in handen om vertrouwen te wekken. En hoe meer vertrouwen, hoe sneller ze bij jou zullen bestellen.

5. Met een druk op de knop overgaan tot actie

Online marketing dwingt niet, maar stimuleert wel. Dat betekent onder meer dat online marketing ertoe heeft geleid dat mensen direct acties kunnen ondernemen. Meteen bellen door een druk op de knop en handig doorklikken naar de bestelpagina. Online marketeers zijn erin geslaagd om handige call-to-actions te integreren om zo bezoekers te laten converteren. Niet alleen de knoppen, afbeeldingen en kleuren doen het werk, ook eenvoudige betaalmethodes zoals iDEAL en PayPal hebben de online wereld verrijkt. Want online marketing moet uiteindelijk wel wat opleveren 🙂

Zelf ook klaar om te groeien met gerichte marketingstrategie? Neem dan contact met ons op en ontmoet onze marketing strategen.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Bel ons, of gebruik het onderstaande formulier om ons een mailtje te sturen.


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidSterke contentNieuwe brandingNieuwe website


  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  whello contact serge de sousa whello contact serge de sousa
  Serge de Sousa

  Bekijk onze laatste case

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

  Kitty - Scienta

  Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

  Marijn - Leger des Heils

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute