Hieronder enkele technieken die wij van Whello gebruiken, bij het optimaliseren van de websites van onze klanten, waardoor je de snelheid, vindbaarheid en veiligheid van je website sterk verbeterd.

Hoewel het gezegde is ‘geduld is een schone zaak’, zorgt een langzame website of pagina voor veel irritaties bij je bezoekers. Google geeft aan dat maar liefst 40% van haar gebruikers een website zal verlaten als deze niet binnen 3 seconden laadt, terwijl de gemiddelde laadsnelheid van een mobiele pagina maar liefst 8 seconden is. Het optimaliseren van je websitesnelheid is dan ook super belangrijk om je bezoekers tevreden te houden en tevens voor je Google resultaten.

 

Snellere mobiele website met AMP

AMP (Accelerated Mobile Pages) is een nieuw initiatief van Google en is erop gericht om de gebruikerservaring van mobiele bezoekers te verbeteren door pagina’s supersnel te laden. Momenteel zijn er nog maar weinig websites die op deze trend inspelen, maar juist door je snelheid van je mobiele website te verbeteren, zal ook je Google ranking verbeteren. Snelheid van je website is namelijk een van de ranking factoren van Google. Wat je doet is eigenlijk niets anders als je pagina voor mobiele gebruikers te vereenvoudigen, vooral voor blogartikelen. Dit kan door bijvoorbeeld het logo verkleinen of geen sidebar in te zetten en het gebruik van een standaard lettertype voor zowel je bodytekst als je koppen. Hoe minder content en styling, hoe sneller je pagina en hoe tevredener je bezoeker!

Een AMP pagina of AMP website herken je aan het ‘stroomtekentje’ onder het bericht. Houdt er wel rekening mee dat het sterk aan te raden is om in Google Analytics een aparte property aan te maken voor de AMP Metingen, zodat je ook van deze aparte website de prestaties kunt bijhouden.

Veiligere website met SSL 

Niemand wilt dat vertrouwelijke gegevens als creditcardnummer, social media accounts, account-login en wachtwoorden makkelijk toegankelijk zijn voor online aanvallers. Samen met Transport Layer Security (TLS) is SSL (Secure Socket Layer) het meest gebruikte beveiligingsprotocol voor websites. Je kunt een website met aanwezigheid van SSL herkennen door een hangslot of een groene adresbalk gecombineerd met een hangslot. Ook kun je een beveiligde website herkennen aan een HTTPS-URL, terwijl bij onbeveiligde HTTP-URL’s deze extra S niet is verwerkt.

Om een dergelijk hangslot aan je website te kunnen koppelen, is een SSL-certificaat vereist. SSL-certificaten zijn kleine gegevensbestanden die een cryptografische key digitaal aan de gegevens van een bedrijf koppelen. Ze zorgen voor een beveiligde verbinding tussen de webserver en een browser, wanneer deze gegevensbestanden op een webserver zijn geïnstalleerd een een hangslot is geactiveerd.

College Bescherming Persoonsgegevens, beschermd de persoonsgegevens van internetgebruikers en kan ook een fikse boete opleggen indien de wetgeving met betrekking tot veiligheid online op een website niet wordt nageleefd. Daarnaast is de schatting van moz, een online marketing blog, dat Google al zo’n 2 jaar een HTTPS URL beloond in de ranking van zoekresultaten met een hogere plaats. Een hangslotje bij je website geeft dus niet alleen de bezoeker een veilig gevoel, het helpt je ook nog om beter gevonden te worden bij een organische zoekopdracht.

 

Snellere hosting met SSD

SSD hosting of Solid State Drive Hosting is de nieuwe trend op het gebied van snelle hosting en dus een snelle website. Maar, wat maakt SSD nou beter of anders dan de gangbare HHD hosting? Een ‘normale’ server bestaat uit verschillende harde schijven met ronddraaiende platters, die ervoor zorgen dat data wordt doorgevoerd van en naar jouw website. Eigenlijk sla je data op die door andere servers kan worden uitgelezen en zo bij je bezoekers terechtkomen. Dit gebeurd allemaal in een paar seconden van tijd, tijdens het laden van je website.

Bij SSD wordt er geen gebruik gemaakt van ronddraaiende platters waar data wordt opgeslagen, maar draait op een zogenaamde Solid State Drive systeem. Bestanden worden wel opgeslagen met een soort Flash geheugen, waardoor je snelheid en energieverbruik als wint. Whello biedt 2 varianten hosting aan, namelijk shared SSD en dedicated SSD. Beide zijn geoptimaliseerd voor WordPress het verschil is echter dat bij dedicated alle rekenkracht gaat naar alleen jouw website, terwijl bij shared hosting wordt deze verdeeld over meerdere website en is daarom iets goedkoper.

 

Breng je content sneller bij je bezoeker met CDN

De snelheid van het laden van een website wordt ook beïnvloed door je locatie. Bijvoorbeeld, als je website in Amsterdam wordt gehost, zal een persoon in Groningen eerder de zwaardere content als afbeeldingen en video’s, kunnen zien dan iemand in Shanghai. Indien je dus bezoekers hebt op je website vanuit de hele wereld en je veel afbeeldingen en video’s op je website hebt, is het zeker aan te raden om gebruik te maken van CDN (Content Delivery Network) om een vertraging te voorkomen bij het laden van de website.

 

De CDN kopieert als het ware de pagina’s van een website naar een netwerk van servers die geografisch zijn verspreid, wereldwijd. Indien je dan een website bezoekt die onderdeel uitmaakt van een CDN, wordt er gekeken welke server het dichtstbij de gebruiker is om de content te kunnen laden.

 

Benieuwd of jouw website veiliger en sneller kan? Wij kunnen je daarmee helpen!
Neem snel contact met ons op en wij kijken graag hoe we jouw website kunnen optimaliseren.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Kom langs, bel ons, of gebruik onderstaand formulier om ons een mailtje te sturen. We nemen direct contact met je op om te zien hoe we je kunnen helpen!


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.9 / 5

  Onze blije klanten aan het woord

  The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

  Carlies Mol

  Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

  TradeIt gg

  Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

  Doug Neuhofer

  Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

  LEATHER HYPE

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Top Employers Institute

  A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

  Brenda de Jong - The English Center

  It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

  Luca Bagnaschino

  Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

  Leks Betlem