Hieronder enkele technieken die wij van Whello gebruiken, bij het optimaliseren van de websites van onze klanten, waardoor je de snelheid, vindbaarheid en veiligheid van je website sterk verbeterd.

Hoewel het gezegde is ‘geduld is een schone zaak’, zorgt een langzame website of pagina voor veel irritaties bij je bezoekers. Google geeft aan dat maar liefst 40% van haar gebruikers een website zal verlaten als deze niet binnen 3 seconden laadt, terwijl de gemiddelde laadsnelheid van een mobiele pagina maar liefst 8 seconden is. Het optimaliseren van je websitesnelheid is dan ook super belangrijk om je bezoekers tevreden te houden en tevens voor je Google resultaten.

1. Snellere mobiele website met AMP

AMP (Accelerated Mobile Pages) is een nieuw initiatief van Google en is erop gericht om de gebruikerservaring van mobiele bezoekers te verbeteren door pagina’s supersnel te laden. Momenteel zijn er nog maar weinig websites die op deze trend inspelen, maar juist door je snelheid van je mobiele website te verbeteren, zal ook je Google ranking verbeteren. Snelheid van je website is namelijk een van de ranking factoren van Google.

Wat je doet is eigenlijk niets anders als je pagina voor mobiele gebruikers te vereenvoudigen, vooral voor blogartikelen. Dit kan door bijvoorbeeld het logo verkleinen of geen sidebar in te zetten en het gebruik van een standaard lettertype voor zowel je bodytekst als je koppen. Hoe minder content en styling, hoe sneller je pagina en hoe tevredener je bezoeker!

Een AMP pagina of AMP website herken je aan het ‘stroomtekentje’ onder het bericht. Houdt er wel rekening mee dat het sterk aan te raden is om in Google Analytics een aparte property aan te maken voor de AMP Metingen, zodat je ook van deze aparte website de prestaties kunt bijhouden.

2. Veiligere website met SSL 

Niemand wilt dat vertrouwelijke gegevens als creditcardnummer, social media accounts, account-login en wachtwoorden makkelijk toegankelijk zijn voor online aanvallers. Samen met Transport Layer Security (TLS) is SSL (Secure Socket Layer) het meest gebruikte beveiligingsprotocol voor websites. Je kunt een website met aanwezigheid van SSL herkennen door een hangslot of een groene adresbalk gecombineerd met een hangslot. Ook kun je een beveiligde website herkennen aan een HTTPS-URL, terwijl bij onbeveiligde HTTP-URL’s deze extra S niet is verwerkt.

Om een dergelijk hangslot aan je website te kunnen koppelen, is een SSL-certificaat vereist. SSL-certificaten zijn kleine gegevensbestanden die een cryptografische key digitaal aan de gegevens van een bedrijf koppelen. Ze zorgen voor een beveiligde verbinding tussen de webserver en een browser, wanneer deze gegevensbestanden op een webserver zijn geïnstalleerd een een hangslot is geactiveerd.

College Bescherming Persoonsgegevens, beschermd de persoonsgegevens van internetgebruikers en kan ook een fikse boete opleggen indien de wetgeving met betrekking tot veiligheid online op een website niet wordt nageleefd. Daarnaast is de schatting van moz, een online marketing blog, dat Google al zo’n 2 jaar een HTTPS URL beloond in de ranking van zoekresultaten met een hogere plaats. Een hangslotje bij je website geeft dus niet alleen de bezoeker een veilig gevoel, het helpt je ook nog om beter gevonden te worden bij een organische zoekopdracht.

3. Snellere hosting met SSD

SSD hosting of Solid State Drive Hosting is de nieuwe trend op het gebied van snelle hosting en dus een snelle website. Maar, wat maakt SSD nou beter of anders dan de gangbare HHD hosting? Een ‘normale’ server bestaat uit verschillende harde schijven met ronddraaiende platters, die ervoor zorgen dat data wordt doorgevoerd van en naar jouw website. Eigenlijk sla je data op die door andere servers kan worden uitgelezen en zo bij je bezoekers terechtkomen. Dit gebeurd allemaal in een paar seconden van tijd, tijdens het laden van je website.

Bij SSD wordt er geen gebruik gemaakt van ronddraaiende platters waar data wordt opgeslagen, maar draait op een zogenaamde Solid State Drive systeem. Bestanden worden wel opgeslagen met een soort Flash geheugen, waardoor je snelheid en energieverbruik als wint. Whello biedt 2 varianten hosting aan, namelijk shared SSD en dedicated SSD. Beide zijn geoptimaliseerd voor WordPress het verschil is echter dat bij dedicated alle rekenkracht gaat naar alleen jouw website, terwijl bij shared hosting wordt deze verdeeld over meerdere website en is daarom iets goedkoper.

4. Breng je content sneller bij je bezoeker met CDN

De snelheid van het laden van een website wordt ook beïnvloed door je locatie. Bijvoorbeeld, als je website in Amsterdam wordt gehost, zal een persoon in Groningen eerder de zwaardere content als afbeeldingen en video’s, kunnen zien dan iemand in Shanghai. Indien je dus bezoekers hebt op je website vanuit de hele wereld en je veel afbeeldingen en video’s op je website hebt, is het zeker aan te raden om gebruik te maken van CDN (Content Delivery Network) om een vertraging te voorkomen bij het laden van de website.

De CDN kopieert als het ware de pagina’s van een website naar een netwerk van servers die geografisch zijn verspreid, wereldwijd. Indien je dan een website bezoekt die onderdeel uitmaakt van een CDN, wordt er gekeken welke server het dichtstbij de gebruiker is om de content te kunnen laden.

 

Benieuwd of jouw website veiliger en sneller kan? Wij kunnen je daarmee helpen!
Neem snel contact met ons op en wij kijken graag hoe we jouw website kunnen optimaliseren.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Bel ons, of gebruik het onderstaande formulier om ons een mailtje te sturen.


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidSterke contentNieuwe brandingNieuwe website


  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  whello contact serge de sousa whello contact serge de sousa
  Serge de Sousa

  Bekijk onze laatste case

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

  Kitty - Scienta

  Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

  Marijn - Leger des Heils

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute