De zoektocht naar een goed online marketing bureau is geen eenvoudige klus. Alleen al in Amsterdam zijn tientallen online marketing bureaus gevestigd. Zoals in vele vakgebieden het geval is, draait het ook bij online marketing bureaus om de kleine details die het verschil maken. Hoe kies je met welk online marketing bureau je aan de slag gaat? En op welke eigenschappen van een online marketing bureau moet je letten?

Een goed online marketing bureau weet zich volgens ons te onderscheiden op basis van 5 eigenschappen. Om te voorkomen dat dit volledige artikel om Whello draait, heb ik geprobeerd om de onderstaande informatie zo objectief mogelijk te geven. Pinky promise 😉

Media bureau Amsterdam

1. Aantoonbare vakkennis

Dat kennis macht is, geldt vooral in de digitale wereld. Bij een online marketing bureau gaat het vooral om kennis over Webdesign SEO, SEA, Sociale media en Analytics.

 • Deelt het online marketing bureau tips op hun website middels een blog?
 • Maken ze webinars en podcasts?
 • Posten ze regelmatig op hun social media kanalen?

Dit toont allen aan dat zij up-to-date blijven met de ontwikkelingen en graag hun visie en kennis hierover delen. Zij zijn tenslotte de expert op het gebied van online marketing.

2. Relevante branche ervaring

Het is wenselijk dat het online marketing bureau ook ervaring heeft met klanten uit jouw branche. Overigens wordt dit niet altijd op de website getoond, vraag hier dan telefonisch naar. Het online marketing bureau kan zo precies laten zien welke aanpak is gevolgd en wat dit heeft opgeleverd. Iedere branche kent zo zijn eigen taal.

Juist om deze reden heeft Whello verschillende branche pagina’s, waarop wij laten zien in welke branches wij gespecialiseerd zijn.

3. Realistische verwachtingen

Bedenk van tevoren wat jij uit de samenwerking wilt halen en houd duidelijk voor ogen wat jouw doelstellingen zijn. Wil je over een paar maanden een X aantal meer verkopen? Geef dit aan. Samen met het online marketing bureau kun je deze doelstellingen omzetten tot KPI’s (key performance indicators). Ieder traject zal vervolgens worden opgezet met deze KPI’s in gedachten.

Het kunnen waarmaken van deze KPI’s is dan ook een belangrijke eigenschap van een goed online marketing bureau. Maar daarnaast moet er van tevoren herkend worden of gestelde doelen haalbaar zijn. Het kunnen bijstellen van een onhaalbaar doel en het durven aangeven van onrealistische verwachtingen is belangrijk en is de transparantie waar je als klant naar op zoek bent.

4. Data-gedreven mindset

Social media interactie, click ratio’s, e-mailcampagnes, zoekmachine posities; het zijn allemaal termen die onderbouwd moeten worden met tastbare resultaten. Zonder analytics en dashboards is het niet mogelijk om de voortgang te meten.

Een goed online marketing bureau werkt met verschillende tools om analyses te maken, die in het voordeel van de klant werken. Vraag bij het oriëntatie gesprek op welke manier het online marketing bureau denkt de resultaten te kunnen rapporteren. Gebeurt dit elke week? Elke maand? Je wilt van tevoren weten hoe de resultaten gecommuniceerd worden.

Om je een idee te geven: Bij Whello rapporteren wij maandelijks de behaalde resultaten naar de klanten en bespreken deze ook het liefst elke maand telefonisch of fysiek met elkaar. Tussendoor is er uiteraard regelmatig contact via de mail of telefoon.

5. De ‘klik’

Net zo belangrijk als de kennis en werkwijze van een online marketing bureau, is ook de klik tussen jou en het bureau belangrijk. Een klik met de SEO of Google Ads specialist zorgt immers voor wederzijds begrip en betere communicatie.

Met het oog op dat laatste, is het wel zo prettig als je te maken krijgt met een vast aanspreekpunt. Dit creëert niet alleen duidelijke communicatie, maar zorgt er ook voor dat tenminste één medewerker jouw bedrijf goed leert kennen. Natuurlijk zullen verschillende diensten uitgevoerd worden door de betreffende experts, maar uiteindelijk is het handig om tenminste met één teamlid in direct contact te staan.

Conclusie

Twijfel je tussen online marketing bureaus? Houd dan de onderstaande 5 tips in gedachte, maar ga vooral ook in gesprek. Leg jouw marketing uitdaging bij de verschillende partijen en beoordeel wie jouw opdracht het beste begrepen heeft.

 • Hebben ze aantoonbare vakkennis? Delen ze regelmatig sterke content?
 • Hebben ze relevante branche ervaring?
 • Stellen ze realistische haalbare doelen?
 • Hebben ze een data-driven mindset?
 • Hoe wordt de samenwerking georganiseerd? Is er een klik?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Bel ons, of gebruik het onderstaande formulier om ons een mailtje te sturen.


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidSterke contentNieuwe brandingNieuwe website


  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  whello contact serge de sousa whello contact serge de sousa
  Serge de Sousa

  Bekijk onze laatste case

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

  Kitty - Scienta

  Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

  Marijn - Leger des Heils

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute