Linkbuilden is één van de strategieën om je ranking binnen zoekmachines te verbeteren. Een linkverwijzing naar je website is als het ware een voorkeursstem voor je website en zal je daarom een boost geven in je Google ranking. Hierbij is het belangrijk om een natuurlijk linkprofiel op te bouwen; linkjes verkrijgen zonder dat dit overduidelijk beïnvloed is. Google kan namelijk ook een straf opleggen wanneer ze merken dat je probeert zoveel mogelijk linkjes te krijgen. Daardoor zullen je rankings verslechteren, in plaats van verbeteren.

Wat is een natuurlijk linkprofiel?

Het gaat niet alleen om het aantal links, maar vooral om de kwaliteit. Daarnaast kijkt Google naar je linkprofiel, of deze geloofwaardig overkomt en of de links die verwijzen naar jouw website, ook op een natuurlijke manier zijn verkregen.

Bestaat je linkprofiel bijvoorbeeld alleen uit relevante links van hoge autoriteit websites, dan is je profiel niet geloofwaardig. Het komt namelijk altijd wel voor dat er ook minder goede websites naar je website linken. Een ongeloofwaardig profiel, kan voor Google een reden zijn om je te straffen en dat resulteert in een langere ranking.

Hoe creëer ik een natuurlijk linkprofiel?

Die straf van bijvoorbeeld Google, die wil je niet, maar hoe creëer je een natuurlijk linkprofiel?

 • Verschillende anchortekst

De tekst waar de link onder valt, of die klikbaar is, heet anchortekst. Deze tekst geeft Google informatie over de pagina achter de link. Het valt natuurlijk op wanneer alle links naar je website dezelfde anchortekst bevatten en deze dus overduidelijk niet natuurlijk ogen. Breng hierin variatie. Wissel per periode de tekst en gebruik bijvoorbeeld enkelvouds- en meervoudsvormen door elkaar.

anchor tekst linkbuilding
Ook wij wisselen de anchor tekst van onze linkjes af.

 

 • (no)follow links

Hoewel je wellicht denkt dat nofollow links zinloos zijn, (want het is immers niet direct een verwijzing met link naar je website) toch is dit niet zo. Hoewel deze geen linkjuice zullen overbrengen van de ene naar de andere website, toch behoren nofollow links tot een natuurlijk linkprofiel voor Google. Af en toe een no-follow link draagt dus bij aan een natuurlijk linkprofiel. Je kunt een nofollow link herkennen aan dit stukje tekst in de code: rel=”nofollow”>anchortekst</a.

 • Diverse autoriteiten

Ook ben je eerder geneigd om je link te plaatsen op websites met een hoge autoriteit. Een linkprofiel met alleen maar links met een hoge autoriteit, passen niet bij een natuurlijk linkprofiel. Zorg dus voor een goede verdeling van domeinsterktes. Linkjes van startpagina’s en bedrijvengidsen zijn van lage kwaliteit maar horen bij een gezond linkprofiel.

 • Verschillende bronnen

Je merkt dat diversiteit belangrijk is bij het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel. Het is dus ook aan te raden diverse bronnen te gebruiken voor het plaatsen van een link. Bronnen zijn startpagina’s, bedrijvengidsen, blogcomments en ga zo maar door. Check ook goed het IP-adres. Google zie het namelijk als Spam wanneer je veel linkjes ontvangt van hetzelfde IP-adres (bijvoorbeeld van één webbeheerder met verschillende websites).

 • Constante Flow

Wanneer je aan het linkbuilden bent, zul je vast de smaak te pakken krijgen en door willen gaan. Toch is het verstandig te spreiden en niet alle links in één week te plaatsen. Google zal het door hebben dat dit het gevolg is van een linkbuildactie, wanneer er op een bepaald moment heel veel links worden aangevraagd. Een constante flow is beter bij het opbouwen van een zo natuurlijk mogelijk linkprofiel.

 • In-content links

Zorg er niet alleen voor dat je links op startpagina’s en linkwebsites hebt staan, maar denk ook aan het schrijven van gastblogs. Een zogenoemde ‘in-content’ link oogt namelijk natuurlijker als een link op een startpagina.

 • Diverse pagina’s (homepage + dieperliggende pagina’s)

Wissel de pagina waarvoor je aan het linkbuilden bent af. Hoewel je homepage de belangrijkste pagina is, is het ook sterk aan te raden voor onderliggende pagina’s links op te bouwen. Dit noem je ‘deep linking’.

Kortom, variatie voor een natuurlijk linkprofiel!

Zoals je merkt is er een trend te ontdekken en dat is om variatie aan te brengen in je linkprofiel. Te veel van hetzelfde kan op de zoekmachines overkomen als SPAM en onnatuurlijk. Wil je tips over een goede linkbuilding strategie voor jouw onderneming? Neem gerust contact met ons op!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Bel ons, of gebruik het onderstaande formulier om ons een mailtje te sturen.


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidSterke contentNieuwe brandingNieuwe website


  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  whello contact serge de sousa whello contact serge de sousa
  Serge de Sousa

  Bekijk onze laatste case

  +180% SEO traffic voor goede doel AFIP

  , , ,

  Stichting AFIP verbindt onderzoekers en patiënten met de hartritmestoornis boezemfibrilleren. Aan Whello de opdracht dit door te vertalen naar passende branding en een interactieve website.

  Meer details

  +28% organische bezoekers voor Maandag

  , ,

  Shinen in de zoekmachines voor detacheringsbureau Maandag. Dit mooie merk detacheert professionals in het onderwijs, de zorg en bij de overheid. In 12 maanden steeg het aantal organische bezoekers met 28%.

  Meer details

  Internationale expansie voor CowManager

  , , ,

  Met de software en sensoren van CowManager kunnen melkveehouders hun koeien 24/7 monitoren. De sensor en bijbehorende app wordt door de media zelfs neergezet als de Fitbit voor koeien.

  Meer details

  +600% ROAS voor Daily Style’s webshop

  , ,

  Daily Style is een webshop met feestartikelen. Een webshop migratie leidde tot een flinke drop in het verkeer en de omzet. Ons SEA- en SEO-team kwam meteen in actie en verbrak records.

  Meer details
  Logo Groenendijk Licht B2B Webshop bouwen Whello marketing amsterdam

  B2B webshop voor Groenendijk Licht

  , , , , ,

  Groenendijk Licht is zo’n merk dat de hele kamer oplicht als het binnenstapt - figuurlijk dan. Wij werden in ieder geval heel blij van hun vraag om een grote B2B-webshop voor ze te bouwen.

  Meer details

  Prijswinnend webdesign voor WomenWin

  , , ,

  In 2006 begonnen als visionair project van twee vrouwen die het opviel dat er zo weinig aandacht was voor sport voor meisjes. Fast forward naar 2022: Door Women Win kunnen miljoenen meisjes wereldwijd veilig sporten.

  Meer details

  Omzet verdriedubbeld voor NaVijfen

  , , , , ,

  Met een combinatie van branding, webdevelopment en online marketing zorgde we ervoor dat het merk snel heeft kunnen opschalen en nu duizenden klanten van een perfecte borrel voorziet!

  Meer details

  B2B én B2C website voor Pride Mobility

  , , , , ,

  Pride Mobility helpt mensen met een mobiliteitsproblemen een zo actief mogelijk leven te leiden. De nieuwe website moest dan ook goed vindbaar en toegankelijk zijn voor deze verschillende gebruikers.

  Meer details

  B2B leadgeneratie website voor Keesing

  , , , ,

  Het verhaal van Keesing Technologies is ‘s werelds oudste leverancier van ID-verificatieoplossingen. Aan Whello de opdracht om een nieuwe website te bouwen voor dit mooie merk.

  Meer details

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

  Kitty - Scienta

  Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

  Marijn - Leger des Heils

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute