Als je werkt of studeert in de marketingbranche dan is de kans groot dat je de naam Cialdini wel eens voorbij hebt horen komen. Robert Cialdini is de schrijver van het beroemde boek Influence: The Psychology of Persuasion. In dit boek beschrijft Robert Cialdini zes strategieën die werken om mensen te beïnvloeden. Het boek van Cialdini is geschreven in 1984, maar nog steeds relevant. Ik neem de zes beïnvloedingsstrategieën van Cialdini met jouw door en laat zien hoe je de zes principes kan gebruiken om de conversie van jouw onderneming te verhogen.

Wederkerigheid

Door de bezoeker iets te geven creëer je een positief gevoel bij de bezoeker. Hierbij wordt vaak gedacht aan een cadeau of korting, echter kan dit net zo goed waardevolle informatie zijn, zoals een blog, whitepaper of inspiratie. Doordat jouw onderneming waarde heeft kunnen bieden aan de bezoeker, is de kans groot dat de bezoeker geneigd is om iets daarvoor terug te doen. Een voorbeeld hiervan is een aankoop van een product, een aanvraag van een offerte of het aanmelden voor de nieuwsbrief.

Zo bieden wij een tool aan waarin we onze bezoekers voorzien van een gratis SEO analyse. Hiermee tonen we onze expertise en hopen we ons te mogen bewijzen aan geïnteresseerde bezoekers.

Consistentie

Volgens dit principe van Cialdini zijn mensen graag consistent en willen zij hun mening en gedrag in één lijn houden. Consistentie wordt door de bezoeker als betrouwbaar ervaren. Hierbij is het belangrijk dat jouw website consistent is in haar uitingen en content. Op elke pagina en kanaal moet er gebruik gemaakt worden van dezelfde huisstijl en soort content. Bereik jij bezoekers via social met foto’s van jonge mensen en komt de kleur rood vaak voor? Dan moet je dit ook overbrengen op jouw website. Als dit niet het geval is, haken mensen af, omdat de website inconsistent overkomt. Zeg je in je advertentie dat je een goedkope oplossing aanbied, maar biedt je vervolgens geen korting op je website? Opnieuw gedoemd om te falen.

Schaarste

Het principe schaarste houdt in dat mensen worden beïnvloed, omdat zij bang zijn om een product of dienst te missen. Dit principe wordt vaak gebruikt door ondernemingen en staat bekend als een ware conversievergroter. Een bekend voorbeeld van een online onderneming, die hier veelvoudig gebruik van maakt is Booking.com. Zie onderstaande screenshot van de boekingspagina. Hier benadrukken zij dat het hotel erg gewild is, er nog maar 1 kamer aanwezig is, dat er de afgelopen zes uur twee keer is gereserveerd en dat een ander persoon momenteel jouw gewilde hotelkamer aan het bekijken is. Hiermee voert Booking de druk flink op om zo snel mogelijk tot conversie over te gaan.

Autoriteit

Een boodschap vertrouw je eerder van een professional, dan van een onbekende. Dit omdat de professional een autoriteit is in zijn vakgebied. Een herkenbaar voorbeeld is dat in reclames voor tandpasta altijd een tandarts te zien is. Door een autoriteit toe te voegen op jouw site komt jouw boodschap betrouwbaarder over. Dit kan op jouw website ook een expert zijn, die het product of dienst aanraadt aan de bezoeker. Een ander voorbeeld van een online betrouwbare autoriteit is de Thuiswinkel waarborg. Daarom hebben veel websites een keurmerklogo van het Thuiswinkel Waarborg op hun website. Het logo is bekend voor de bezoeker en voelt betrouwbaar aan. Hiermee neem je een stukje angst af bij de bezoeker en is de kans groot dat die eerder tot conversie overgaat.

Sociale bewijskracht

Als zoveel mensen of bedrijven al gebruik hebben gemaakt van dit product of dienst dan moet het wel goed zijn, toch? Dit is het beïnvloedingsprincipe sociale bewijskracht, ofwel ‘social proof’. Door dit principe toe te passen, probeer je de bezoeker te overtuigen door te laten zien hoeveel personen al gebruik hebben gemaakt van jouw dienst. Dit kan je toepassen door recensies te laten zien van jouw product met het aantal personen die er gebruik van hebben gemaakt. Dit herken je waarschijnlijk van grote webshops zoals Coolblue en Bol.com.

Een ander voorbeeld van dit principe is het laten zien als bedrijf voor wie jij al eerder hebt gewerkt. Een voorbeeld hiervan is te zien op onze eigen homepage. Hier laten wij door middel van logo’s van bedrijven zien wie al eerder gebruik hebben gemaakt van onze diensten. Dit laten wij zien, omdat wij trots zijn voor deze bedrijven gewerkt te hebben, maar ook om de bezoeker te overtuigen dat wij de juiste partij zijn voor vragen over online marketing.

Sympathie

Als iemand sympathie heeft voor een merk of onlinedienst, dan zullen zij eerder over gaan tot conversie. Een bedrijf kan sympathie bij mensen creëren door de uitingen die zij online overbrengen naar de bezoekers. Dit principe wordt tegenwoordig veel gebruikt door de inzet van influencer marketing. Influencers worden door hun volgers als sympathiek gezien en staan dichtbij de doelgroep. Doordat de sympathieke influencer nu wordt geassocieerd met jouw bedrijf, gaan mensen eerder over tot conversie.

Een makkelijkere manier om sympathie te wekken bij jouw doelgroep is door je goed in te leven in de doelgroep. Bestudeer hoe jouw doelgroep eruitziet, hoe ze praten en hoe ze zich gedragen. Dit vertaal je zo goed mogelijk naar jouw content toe. Op deze manier komt jouw bedrijf sympathiek en betrouwbaar over.

 

Jouw conversie verhogen door een beïnvloedingsprincipe toe te passen?

Wil jij een concreet voorbeeld van hoe jouw bedrijf gebruik kan maken van een van de beïnvloedingsprincipes van Cialdini? Neem dan nu contact op en laat jouw website scannen door onze CRO-expert. Met de theorieën van Cialdini in de hand, analyseren we jouw website kritisch.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Bel ons, of gebruik het onderstaande formulier om ons een mailtje te sturen.


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidSterke contentNieuwe brandingNieuwe website


  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  whello contact serge de sousa whello contact serge de sousa
  Serge de Sousa

  Bekijk onze laatste case

  31% meer conversie voor Goudzaken

  , , , ,

  Goudzaken maakt het kopen en beleggen van goud en zilver eenvoudig. Samen met Whello ontwikkelde ze een webshop die conversies verhoogt en beter gevonden wordt.

  Meer details

  +180% SEO traffic voor goede doel AFIP

  , , ,

  Stichting AFIP verbindt onderzoekers en patiënten met de hartritmestoornis boezemfibrilleren. Aan Whello de opdracht dit door te vertalen naar passende branding en een interactieve website.

  Meer details

  +28% organische bezoekers voor Maandag

  , ,

  Shinen in de zoekmachines voor detacheringsbureau Maandag. Dit mooie merk detacheert professionals in het onderwijs, de zorg en bij de overheid. In 12 maanden steeg het aantal organische bezoekers met 28%.

  Meer details

  Internationale expansie voor CowManager

  , , ,

  Met de software en sensoren van CowManager kunnen melkveehouders hun koeien 24/7 monitoren. De sensor en bijbehorende app wordt door de media zelfs neergezet als de Fitbit voor koeien.

  Meer details

  +600% ROAS voor Daily Style’s webshop

  , ,

  Daily Style is een webshop met feestartikelen. Een webshop migratie leidde tot een flinke drop in het verkeer en de omzet. Ons SEA- en SEO-team kwam meteen in actie en verbrak records.

  Meer details
  Logo Groenendijk Licht B2B Webshop bouwen Whello marketing amsterdam

  B2B webshop voor Groenendijk Licht

  , , , , ,

  Groenendijk Licht is zo’n merk dat de hele kamer oplicht als het binnenstapt - figuurlijk dan. Wij werden in ieder geval heel blij van hun vraag om een grote B2B-webshop voor ze te bouwen.

  Meer details

  +50% organic traffic voor Arslan & Ersoy

  , ,

  Bij Arslan & Ersoy staat de klant centraal en is de dienstverlening is duidelijk en eerlijk. Deze kernwaarden zijn de basis geworden van de nieuwe website die we hebben mogen ontwikkelen.

  Meer details

  Omzet verdriedubbeld voor NaVijfen

  , , , , ,

  Met een combinatie van branding, webdevelopment en online marketing zorgde we ervoor dat het merk snel heeft kunnen opschalen en nu duizenden klanten van een perfecte borrel voorziet!

  Meer details

  B2B én B2C website voor Pride Mobility

  , , , , ,

  Pride Mobility helpt mensen met een mobiliteitsproblemen een zo actief mogelijk leven te leiden. De nieuwe website moest dan ook goed vindbaar en toegankelijk zijn voor deze verschillende gebruikers.

  Meer details

  B2B leadgeneratie website voor Keesing

  , , , ,

  Het verhaal van Keesing Technologies is ‘s werelds oudste leverancier van ID-verificatieoplossingen. Aan Whello de opdracht om een nieuwe website te bouwen voor dit mooie merk.

  Meer details

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

  Kitty - Scienta

  Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

  Marijn - Leger des Heils

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute