We hoeven je niet te vertellen wat SEO is. Want dat weet je natuurlijk allang. En als je het niet weet, Google dan maar. Daaraan gelinkt staat een SEO-titel. En dat is dus NIET per se de titel van je blog, categoriepagina of post. Je SEO-titel staat bijvoorbeeld in de browser of in de zoekresultaten. En zoals verwacht van SEO, gebruik je een SEO-titel om beter vindbaar te zijn in zoekmachines. Waarom zijn SEO-titels zo belangrijk voor SEO?

 

First things first: metatitel en paginatitel

Je hebt 2 soorten titels: Je metatitel is de titel die je ziet op de SERP (Search Engine Result Page). En je hebt je paginatitel die staat op je webpagina.

Deze twee lijken op elkaar, maar zijn toch anders. De metatitel helpt Google bij het vinden van de juiste content bij de zoekopdracht. De paginatitel is hier een uitbreiding op. Of je paginatitel heeft juist minder informatie omdat je metatitel al veel informatie geeft. Twee voorbeelden:

 

 • Paginatitel als uitbreiding op de metatitel:

Dit is wat je ziet op de SERP.

 

Dit is de titel die je ziet als je op de webpagina bent.

 

 • Paginatitel met minder informatie dan de metatitel:

Zo zie je de titel op de SERP.

 

Dit is de titel die je ziet op de webpagina.

 

Tips voor de perfecte SEO-titel

Houd altijd in je achterhoofd dat je schrijft voor je lezer. Net als wij in deze blog gedaan hebben. Natuurlijk wil Whello hoger scoren in Google, maar we willen vooral dat je een stuk wijzer bent na het lezen van deze blog. Daarom hier 4 tips:

 

Tip 1: relevante zoekwoorden

Ja duh… Natuurlijk moet je de relevante zoekwoorden in je titel benoemen. Op deze woorden zit veel zoekvolume in Google. Zorg ervoor dat je titels een voorproefje zijn van wat in de rest van de tekst staat. Je titel moet aansluiten op de rest van je tekst. Op basis van je titel klikken mensen namelijk op je link. De relevante zoekwoorden zijn de woorden die antwoord geven op hun vraag of probleem.

 

Tip 2: probeer een lange, maar niet té lange titel

Uit onderzoek blijkt dat langere titels zorgen dat je content meer gedeeld wordt. Dus zowel in je meta- als in je paginatitel moet je tekst lang genoeg zijn. Houd wel rekening met de limiet van je metatitel van 50 – 60 karakters. Meer karakters wordt door Google afgekapt en dan heb je maar je halve titel op de SERP staan.

Je paginatitel wordt niet afgekapt want deze staat op je eigen website. Een richtlijn is dat je paginatitel ongeveer 60 – 70 karakters heeft.  Meer dan de helft van de mensen scant alleen de titels en baseren daarop de relevantie. Het is dus belangrijk dat je met je titel je lezer prikkelt, maar niet gelijk de clou van je verhaal vertelt. Anders wordt je tekst niet verder gelezen.

 

 Tip 3: niet herhalen of volproppen

De tip is heel simpel: als je het zelf niet lekker vindt lezen, dan een ander waarschijnlijk ook niet. Stop je titels dus niet vol met dezelfde zoekwoorden en herhaal niet. Je mag ervan uitgaan dat je lezer geen kortetermijntonijn is en dus informatie in titels onthoudt.

 

Tip 4: laat je bedrijfsnaam achterwege

De naam van je bedrijf wordt al gerankt. Dus plaats je keywords eerst. En dan pas je bedrijfsnaam als dat nodig is. In een meta-titel zie je dat bedrijven vaak een streepje ( | ) gebruiken en daarachter de bedrijfsnaam plakken. Bijvoorbeeld bij deze blog: Hoe schrijf je de perfecte SEO-titel | Whello. Terwijl onze paginatitel geen Whello bevat maar je prikkelt om de blog te lezen: Hier staat de perfecte SEO-titel.

 

Hulp nodig?

Naast je SEO-titels moeten je teksten natuurlijk ook helemaal SEO-proof zijn. Met een goede zoekwoordenanalyse en teksten ben je beter vindbaar in Google. Heb je hulp nodig bij het schrijven van je SEO-titels en -teksten? Neem contact met op met SEO bureau Whello en vind jouw perfecte SEO-titel terug in de SERP.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Bel ons, of gebruik het onderstaande formulier om ons een mailtje te sturen. We nemen direct contact met je op om te zien hoe we je kunnen helpen!


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website


  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Nasser Al Kamouchi

  Bekijk onze laatste case

  Logo Groenendijk Licht B2B Webshop bouwen Whello marketing amsterdam

  Spot-on B2B webshop – Groenendijk Licht

  , , , ,

  Spot-on B2B-webshop Voor Groenendijk Licht Groenendijk Licht is zo’n merk dat de hele kamer oplicht als het binnenstapt – figuurlijk dan. Wij werden in ieder geval heel blij van hun vraag om een grote B2B-webshop voor ze…

  Meer details

  Prijswinnend webdesign voor WomenWin

  , , ,

  In it to win it met Women Win Women Win is een echte gamechanger. In 2006 begonnen als visionair project van twee vrouwen die het opviel dat er zo weinig aandacht was voor sport voor meisjes. Fast…

  Meer details

  +180% meer traffic voor goede doel AFIP

  , , ,

  AFIP gaat ‘hart’ Een kloppende website met een maatschappelijk doel Stichting AFIP heeft hart voor het hart. Het platform is in 2016 opgericht door Prof. Dr. Bianca Brundel (VUmc, Amsterdam) en Prof. Dr. Natasja de Groot (EMC,…

  Meer details

  Internationale expansie voor CowManager

  , , ,

  “Think global, act local” strategie voor een SaaS scale-up Met de software en sensoren van CowManager kunnen melkveehouders hun koeien 24/7 monitoren. Dankzij realtime informatie over vruchtbaarheid, gezondheid, voeding en locatie weet een boer precies welke koe…

  Meer details

  +600% ROAS voor Daily Style’s webshop

  , ,

  Tijd voor een feestje Succes met Google Shopping Ads Daily Style is een webshop met feestartikelen, maar ze hadden zelf weinig reden om slingers op te hangen. In de zomer waren ze namelijk overgestapt van Magento 1…

  Meer details

  B2B leadgeneratie website voor Keesing

  , , , ,

  Een nieuw jasje voor een 110+ jaar oud bedrijf Het verhaal van Keesing Technologies, ‘s werelds oudste leverancier van ID-verificatieoplossingen, begint meer dan een eeuw geleden in 1911, toen Isaäc Keesing een uitgeverij oprichtte in Amsterdam. Al…

  Meer details

  Nieuwe merkidentiteit voor Unite-X

  , , , , ,

  Top-notch safety software van Unite-X in de markt zetten Merkstrategie en nieuwe website Unite-X helpt bedrijven in de chemische industrie bij het optimaliseren van processen. Met je Operational Safety Excellence (OSE) op orde haal je het maximale…

  Meer details

  Omzet verdriedubbeld voor NaVijfen

  , , , , ,

  Branding en positionering van Cateraar naar borrelpakketten Bij de start van dit project kwamen we al snel achter een gemeenschappelijke passie tussen Whello en NaVijfen: een passie voor borrelen. Helaas kwam daar de pandemie om de hoek…

  Meer details

  +28% organische bezoekers voor Maandag

  Shinen in de zoekmachines Maandag detacheert professionals in de publieke sector: het onderwijs, de zorg, de overheid en in bedrijfsvoering. Op de website kwamen veel bezoekers binnen via branded verkeer. Dit zijn bezoekers die via Google gericht…

  Meer details

  B2B én B2C website voor Pride Mobility

  , , , , ,

  Een nieuwe website voor 2 verschillende doelgroepen Pride Mobility helpt mensen met een mobiliteitsproblemen een zo actief mogelijk leven te leiden. Dat doen ze door persoonlijke oplossingen te ontwerpen en ontwikkelen. Functionaliteit, duurzaamheid en een praktisch ontwerp…

  Meer details

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

  Kitty - Scienta

  Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

  Marijn - Leger des Heils

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute