Wat de huidige staat is van linkbuilding? Nou, dat het nog altijd springlevend is. Hoewel backlinks maar één van de honderden verschillende signalen zijn, behoren ze nog altijd tot de belangrijkste rankingfactoren in de wereld van online marketing. Het algoritme van Google blijft evolueren, maar dat neemt niet weg dat inkomende links nog altijd de meest belangrijke indicator zijn om de autoriteit van een website aan te duiden. Wel ziet linkbuilding er vandaag de dag heel anders dan een paar jaar geleden. We geven je daarom 5 best practices die gelden voor de moderne online marketeer anno 2019. Want een beetje linkbuilder past zich voortdurend aan.

1. Draag bij aan waardevolle informatie

In een industrie waar ‘content koning is’, is er geen content waardevoller dan actuele of nog nooit eerder gepubliceerde content. Dat is ook precies de manier waarop je jezelf in de markt moet zetten als autoriteit. Eigenlijk doe je daarmee precies hetzelfde als wetenschappers wiens onderzoeken als referentie worden gebruikt in andere onderzoeken. Zorg je voor goed werk? Dan wordt er vanzelf naar jouw content verwezen en wel in de vorm van backlinks.

2. Betaalde advertenties

Nee, we willen je niet op het slechte pad brengen. Maar ja, betalen voor promotionele uitingen waar ook een link bij komt kijken, is een steeds vaker gekozen methode. Denk dan vooral aan betaalde productrecensies en officiële sponsoring. En als je dan toch betaalt voor een sponsordeal, dan komt daar vaak ook automatisch een waardevolle link bij kijken.

3. Content op sociale media

De voordelen van sociale media zijn natuurlijk talrijk en welke dat allemaal zijn, zullen we je voor nu besparen. Maar ook op het gebied van linkbuilding zijn sociale media uiterst waardevol. Sociale media zijn inmiddels zelfs uitgegroeid tot een belangrijk platform voor linkbuilding. Want content ontwikkelen betekent vrijwel automatisch dat deze gedeeld wordt via sociale media. Content, sociale media en linkbuilding gaan daarmee hand in hand.

4. Video’s

Dat video’s steeds belangrijker zijn, zal niemand zijn ontgaan. Door een goede balans te houden tussen tekstuele en visuele content, kun je ook via video’s voor meer links zorgen. Overweeg je om video’s in te zetten? Dan is er geen moment zo geschikt geweest als nu.

5. Branchespecifieke interviews

Het moet natuurlijk wel een beetje passen bij jouw vakgebied, maar als je voor interviews kunt zorgen die interessant zijn voor jouw niche, dan scoor je al snel punten. Klanten willen geboeid worden en interviews vormen een interessante optie om dat te doen.

Linkbuilding in 2019

We weten dat online marketing is veranderd. Maar nog altijd gelden inkomende links als de belangrijkste off-site ranking factor. Want we kunnen al onze energie wel stoppen in het ontwikkelen van oh zo waardevolle content, maar het moet uiteindelijk wel voor keiharde links zorgen. En als het even kan: links die waardevol zijn. Dat laatste zorgt er ook gelijk voor dat je er wel wat voor moet doen. Aan jou dus de taak om dusdanig creatief te zijn dat er autoritaire links worden binnengehaald. Domweg links aanvragen werkt niet meer. Vandaag de dag gaat het om zoveel mogelijk vormen van interessante content. Dat is linkbuilding anno 2019.

 

 

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Kom langs, bel ons, of gebruik onderstaand formulier om ons een mailtje te sturen. We nemen direct contact met je op om te zien hoe we je kunnen helpen!


Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

Onze klanten beoordelen Whello met een:

4.9 / 5

Onze blije klanten aan het woord

The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

Carlies Mol

Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

TradeIt gg

Een zeer deskundig team die weet van doorpakken. Weet waar de juiste ingang is. Vaak ook meedenkend met de juiste Knowhow en weten doet goed toe te passen waar nodig is. Wij zijn erg blij met de samenwerking en bevelen Whello aan bij andere partijen. Een 5 sterren beoordeling is hierdoor zeker op zijn plaats.

Orange FinancialLease

Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

Doug Neuhofer

Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

LEATHER HYPE

Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

Maaike - Tandarts Jordaan

Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

Top Employers Institute

A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

Brenda de Jong - The English Center

It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

Luca Bagnaschino

Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

Leks Betlem