Een veelbesproken onderwerp binnen SEO zijn de nofollow links. Linkbuilden heeft als doel de SEO waarde van je pagina te verhogen en een hogere ranking in Google te halen, door op andere sites meer backlinks te plaatsen. Echter betekent dit niet dat je op alle sites een linkje kunt plaatsen, die ook direct invloed hebben op je waarde. Wat is het verschil tussen follow en nofollow links? Wij leggen het graag uit.

Follow links

Google vind je pagina interessanter, wanneer andere websites een link naar je plaatsen. Dit wordt namelijk door Google gezien als een aanbeveling. Hoe meer backlinks je naar je pagina plaatst, hoe meer pagerankings je van Google krijgt en hoe hoger je weer in de zoekresultaten komt. Dit noemt men een follow link.

Nofollow Links

Door het plaatsen van backlinks op andere websites met een hoge pagerank, verbeter je je eigen pageranking. Voor beheerders van andere sites, betekent dit dat de opgebouwde pageranking ook aan jouw website wordt doorgegeven. Om daar een stokje voor te steken kunnen websitebeheerders de ‘nofollow’ eigenschap toevoegen.  Hierdoor wordt je linkje wel geplaatst op de andere website, maar voorkomt het dat de SEO waarde van de pagina wordt doorgegeven aan jou.

Nofollow is een stukje code dat kan worden toegevoegd aan de backlink, waardoor de Google spider er niet achteraan zal gaan.

Zijn Nofollow Links nutteloos?

Absouluut niet! Hoewel nofollow links niet direct zorgen voor een hogere pageraking, is het niet zinloos om nofollow links te plaatsen. Google zal je link niet zien als een direct aanbeveling, maar een goede link levert wel veel bezoekers op naar je website. Zo bouw je dus brand awareness op, en leidt dit wellicht later tot follow links van andere sites.

Ook links op Social Media zijn over het algemeen nofollow links, maar ook deze linkjes hebben een verborgen kracht. Het is bekend dat Google veel waarde hecht aan Social media bij je Google rankings. Social media zichtbaarheid is dan ook erg belangrijk. Zorg ervoor dat je online aanwezig bent en je brand promoot. Door een succesvolle post komt de bezoeker in aanraking met je merk, gaat het merk wellicht volgen op Facebook, reageert en deelt content en abonneert zich later zelfs op de nieuwsbrief of doet een aankoop.

Niet alleen kan een bezoeker je post op Social Media oppakken, maar deze kan ook zogenoemd ‘viral’ gaan. Je post kan worden opgepakt door andere bedrijven, deze wordt gedeeld via Social Media en andere kanalen. Zo komen nog meer mensen in aanraking met je merk en wordt de link naar je website vaker gezien. Zo kan een no follow link leiden tot meerdere links en een groter publiek.

Gebruik van Nofollow Links

Nu vraag je je zeker af hoe je nofollow links dan op de juiste manier kunt inzetten. Heb jij even geluk dat je onze blog leest; hier onze 4 tips!

 1. Zorg ervoor dat je link aantrekkelijk is om op te klikken. De tekst bijvoorbeeld in je Facebook post moet aanspreken om op te klikken, zonder de volledige content al weg te geven.
 2. Breidt je publiek uit. Dit klinkt simpel toch? Hoe meer mensen je post zullen zien, hoe meer mensen er zullen doorklikken. Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat wanneer je op Social Media iemand volgt, deze persoon jou ook terug volgt. Vraag je publiek om je content te bekijken en te delen. Publiceer je een interview van iemand? Zorg dat deze persoon hiervan op de hoogte is. Door trots zal deze persoon ook je post delen op Social Media en breidt je je publiek weer uit 😉
 3. Lever relevante informatie. Denk niet alleen aan het aantal bezoekers, maar ook of de informatie die je deelt, relevant is voor je bezoekers. Je kunt veel clicks ontvangen, maar als men vervolgens de pagina niet leest, heeft dit weinig effect voor je SEO. De titel en introductie van je content moet niet misleidend zijn, maar aansluiten bij de content.
 4. Men klikt op je link, top! Maar wat is de volgende stap die je bezoeker zou moeten uitvoeren? Bekijk of je landingspagina geoptimaliseerd is. Naast de juiste content wil je ook dat de bezoeker de gewenste actie uitvoert. Optimaliseer je landingspagina zo dat het duidelijk is welke actie wordt verlangt van de bezoeker.

Uiteraard, het beste is nog steeds om zoveel mogelijk relevante followed links te bemachtigen. Echter houdt het bovenstaande in gedachte; een nofollow link is echt zo slecht nog niet.

Meer weten over linkbuilding en SEO optimalisatie? Neem contact met ons op!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Bel ons, of gebruik het onderstaande formulier om ons een mailtje te sturen.


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidSterke contentNieuwe brandingNieuwe website


  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  whello contact serge de sousa whello contact serge de sousa
  Serge de Sousa

  Bekijk onze laatste case

  31% meer conversie voor Goudzaken

  , , , ,

  Goudzaken maakt het kopen en beleggen van goud en zilver eenvoudig. Samen met Whello ontwikkelde ze een webshop die conversies verhoogt en beter gevonden wordt.

  Meer details

  +180% SEO traffic voor goede doel AFIP

  , , ,

  Stichting AFIP verbindt onderzoekers en patiënten met de hartritmestoornis boezemfibrilleren. Aan Whello de opdracht dit door te vertalen naar passende branding en een interactieve website.

  Meer details

  +28% organische bezoekers voor Maandag

  , ,

  Shinen in de zoekmachines voor detacheringsbureau Maandag. Dit mooie merk detacheert professionals in het onderwijs, de zorg en bij de overheid. In 12 maanden steeg het aantal organische bezoekers met 28%.

  Meer details

  Internationale expansie voor CowManager

  , , ,

  Met de software en sensoren van CowManager kunnen melkveehouders hun koeien 24/7 monitoren. De sensor en bijbehorende app wordt door de media zelfs neergezet als de Fitbit voor koeien.

  Meer details

  +600% ROAS voor Daily Style’s webshop

  , ,

  Daily Style is een webshop met feestartikelen. Een webshop migratie leidde tot een flinke drop in het verkeer en de omzet. Ons SEA- en SEO-team kwam meteen in actie en verbrak records.

  Meer details
  Logo Groenendijk Licht B2B Webshop bouwen Whello marketing amsterdam

  B2B webshop voor Groenendijk Licht

  , , , , ,

  Groenendijk Licht is zo’n merk dat de hele kamer oplicht als het binnenstapt - figuurlijk dan. Wij werden in ieder geval heel blij van hun vraag om een grote B2B-webshop voor ze te bouwen.

  Meer details

  Prijswinnend webdesign voor WomenWin

  , , ,

  In 2006 begonnen als visionair project van twee vrouwen die het opviel dat er zo weinig aandacht was voor sport voor meisjes. Fast forward naar 2022: Door Women Win kunnen miljoenen meisjes wereldwijd veilig sporten.

  Meer details

  Omzet verdriedubbeld voor NaVijfen

  , , , , ,

  Met een combinatie van branding, webdevelopment en online marketing zorgde we ervoor dat het merk snel heeft kunnen opschalen en nu duizenden klanten van een perfecte borrel voorziet!

  Meer details

  B2B én B2C website voor Pride Mobility

  , , , , ,

  Pride Mobility helpt mensen met een mobiliteitsproblemen een zo actief mogelijk leven te leiden. De nieuwe website moest dan ook goed vindbaar en toegankelijk zijn voor deze verschillende gebruikers.

  Meer details

  B2B leadgeneratie website voor Keesing

  , , , ,

  Het verhaal van Keesing Technologies is ‘s werelds oudste leverancier van ID-verificatieoplossingen. Aan Whello de opdracht om een nieuwe website te bouwen voor dit mooie merk.

  Meer details

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

  Kitty - Scienta

  Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

  Marijn - Leger des Heils

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute