Wanneer je een zoekopdracht in Google doet met een vraag, zie je in sommige gevallen direct een antwoord op deze vraag als eerste zoekresultaat. De blokjes waar deze antwoorden in worden getoond, heten featured snippets of answer boxes. Onder de SEO specialisten wordt deze positie in Google de ‘position 0’ genoemt, omdat je hiermee boven de 10 andere organische resultaten staat. Ook getoond worden in deze featured snippets? Tijd om je content te optimaliseren!

Wat zijn featured snippets?

Featured snippets is eigenlijk niets meer als een samenvatting van het antwoord op een vraag die door een bezoeker wordt gesteld in Google. Het is een regulier organisch resultaat – er kan niet betaald worden om hierin te worden getoond. Featured snippets worden nog niet bij iedere zoekopdracht getoond, maar dit worden er met de tijd steeds meer. Houd in gedachten dat deze featured snippets alleen getoond worden bij vragen en niet bij reguliere zoekopdrachten.

De essentie van Google is om gebruikers van Google zo snel mogelijk het best passende antwoord te bieden. Met featured snippets maakt Google het haar gebruiker steeds makkelijker om direct de juiste informatie te vinden.

Hoe wordt mijn website getoond in de featured snippet?

Zorg in eerste instantie dat jouw website al in de top 5 van Google wordt getoond. Met een positie lager dan 5 kun je heel hard hopen, maar dan wordt de kans steeds kleiner dat jouw website getoond wordt in een featured snippet. Er zijn immers al meer dan 5 andere websites wiens antwoorden relevanter zijn dan die van jou.

Ook kun je bij featured snippets niet jouw antwoord markeren met een special tag, zoals dit wel kan bij rich snippets. Google bepaalt zelf of er een passend antwoord is op de gestelde vraag. Ook is Google niet verplicht om altijd featured snippets te tonen.

Om in een featured snippet getoont te worden, zorg dat jouw titel overeen komt met de zoekopdracht. Zorg ook dat deze terug komt in een van de headings. Formuleer een letterlijk antwoord op de vraag en plaats deze direct na de titel. Op deze manier is het voor Google makkelijker om vraag en antwoord met elkaar te koppelen. Een toelichting op jouw antwoord kun je vervolgens verderop in het artikel – na de eerste alinea – omschrijven. Formuleer het antwoord zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk.

Krijg ik met een featured snippet minder bezoekers?

Hoewel het antwoord al wordt gegeven, voordat de bezoeker naar je website doorklikt, hoeft het niet te betekenen dat je minder bezoekers zult trekken naar je website. Een featured snippet is namelijk slechts een samenvatting van het antwoord. Het is dus eigenlijk een introductie en wekt interesse en nieuwsgierigheid naar het volledige antwoord.

Neem gerust contact op met een van onze SEO specialisten. Bekijk hier al onze zoekmachine marketing diensten.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Kom langs, bel ons, of gebruik onderstaand formulier om ons een mailtje te sturen. We nemen direct contact met je op om te zien hoe we je kunnen helpen!


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.9 / 5

  Onze blije klanten aan het woord

  The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

  Carlies Mol

  Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

  TradeIt gg

  Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

  Doug Neuhofer

  Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

  LEATHER HYPE

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Top Employers Institute

  A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

  Brenda de Jong - The English Center

  It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

  Luca Bagnaschino

  Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

  Leks Betlem