3 seconden. Dat is hoe lang je nodig hebt om iemands interesse te wekken met een video. Anders zijn je kijkers weg. Zo zijn er nog meer feitjes over video’s, van doelen tot ROI’s. Lees verder voor meer videomarketingstatistieken en waarom videomarketing je merk verbetert.

Waarom video het verschil maakt in je campagne?

Vergeleken met 100 jaar geleden is onze aandachtsspanne veel korter. Er zijn ook veel meer prikkels om ons heen, dus we hebben de hersencapaciteit niet om ze allemaal aandacht te geven. Daarom focussen we ons maar 8,25 seconden. Dus wil je dat de aandacht blijft hangen? Dan is video de ideale methode om de aandacht te trekken van je doelgroep.

Videomarketingstatistieken

Benieuwd naar interessante statistieken uit een recent onderzoek over videomarketing? We zetten ze hieronder voor je op een rij.

1. Functie van de video

36% van de marketeers geeft aan dat video’s vooral worden geplaatst om bewustzijn te creëren van het merk bij de doelgroep. Een andere functie van een video is om nieuwe doelgroepen aan te spreken.

2. Doe het niet alleen

Als je video’s maakt en edit, geldt het 4-ogenprincipe. Collega’s zien weer andere dingen dan jij, dus maak daar gebruik van als je een video maakt. Volgens het onderzoek bestaan de meeste video-editteams bestaan uit 2 tot 5 mensen.

3. Moneyzzz

Laat het geld maar rollen! 81% van de marketingteams heeft een apart budget voor videomarketing. Met een vast bedrag voor video’s weet je precies wat je uit kan geven en kom je niet voor verrassingen te staan. Het hangt natuurlijk van heel veel factoren af, maar gemiddeld geven bedrijven tussen de 7.000 en 10.000 dollar uit aan een video. Dat is dus tussen de 7.175 en 10.251 euro.

4. Maar hoe lang dan?

Gemiddeld duurt het ongeveer 2 weken om een video te maken. But then again, dat hangt af van de lengte van de video, hoeveel mensen eraan werken en of er een deadline is.

5. Wat zeg je?

Als bedrijf wil je dat je video voor veel mensen toegankelijk is. Dat doe je door ondertiteling toe te voegen. Ondertiteling is handig voor mensen die bijvoorbeeld in het openbaar de video bekijken zonder geluid. Je boodschap komt alsnog over zonder dat het geluid anderen stoort. 80% van de kijkers kijkt een video met ondertiteling eerder af.

6. Uitdagingen

Een video maken is lastig. Er komt veel bij kijken. Dit zijn volgens onderzoek de grootste 3 uitdagingen:

 • Te weinig tijd om video content te maken
 • Lastig een videostrategie op te zetten
 • Niet genoeg budget

7. 3 pijlers voor succes

Welke factoren zorgen ervoor dat een video succes heeft? Volgens marketeers deze 3:

 • Aandacht vastpakken in eerste paar seconden
 • Promoten van de video(‘s). De manieren waarop dat kan, zie je bij het volgende punt
 • Inhoud en vorm van de video’s constant houden

8. Promoten van video’s dus

Als je een video goed promoot, wordt die een succes. Zo doe je dat volgens marketeers:

 • Deel de video op socialmediaplatforms
 • Plaats de video op de eigen website
 • Kies voor betaalde advertenties voor de video’s
 • Optimaliseer de titel en beschrijving volgens SEO-keywords

9. Doelen scoren

Meer dan de helft van de ondervraagde marketeers (59%) vindt dat marketingvideo’s bijdragen aan het behalen van de algemene marketingdoelen.

10. ROI

Marketeers zijn verdeeld over de ROI van videomarketing. 55% van de marketeers vindt dat videomarketing een gemiddelde ROI heeft en 41% vindt dat video marketing een hoge ROI heeft.

11. Leads genereren

Je maakt natuurlijk een video voor je bedrijf met een doel. Volgens marketeers is dit de manier om leads te genereren met video; in de videoadvertenties links te plaatsen naar conversie geoptimaliseerde campagnepagina’s.

12. Kort of lang?

Zoals eerder gezegd, moet je in een paar seconden de aandacht pakken en is de aandachtsspanne heel kort. Het hoogste ROI wordt volgens onderzoek daarom gegenereerd door korte video’s.

13. MAND!

Volgens 64% van de marketeers is de optimale lengte van een videoadvertentie tussen de 15 en 30 seconden.

14. Waarom?

Hij staat misschien beetje laag in het rijtje, maar waarom zou je volgens marketeers eigenlijk een video maken?

 • Klanten beter je dienst / product helpen begrijpen.

Waarvoor dan? En nu komt het:

 • Het grootste voordeel is dat een video, meer dan andere manieren van marketing (doei blog?), zorgt voor meer engagement.

17. Video- engagement

Er zijn factoren die ervoor zorgen dat de aandacht blijft hangen. Vooral actualiteiten zoals culturele momenten (denk aan feestdagen) vallen op. Dit zijn dingen dat bij mensen vaak top of mind zijn en daarom triggeren video’s rondom actualiteiten meer.

18. Social media en ROI

Video’s delen op social media kanalen heeft de grootste ROI volgend 67% van de marketeers.

19. Welke social media dan?

Video’s worden (in 2022) het meest gedeeld op:

 • YouTube (70%)
 • Instagram (60%)
 • TikTok (35%)

20. Leads en social media

Weer heeft het delen van video’s op social media een doel. De meeste leads worden gegenereerd uit Instagram (66%) en YouTube (59%).

Het mag geen verrassing meer zijn; de statistieken bewijzen dat videomarketing super waardevol is voor je engagement en leads. Tel uit je winst en maak in je eigen marketingstrategie gebruik van deze statistieken!

Expertise inschakelen van onze strategen? Als videomarketing bureau helpen wij bedrijven met een videostrategie, concept, productie en campagne.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Bel ons, of gebruik het onderstaande formulier om ons een mailtje te sturen.


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidSterke contentNieuwe brandingNieuwe website


  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  whello contact serge de sousa whello contact serge de sousa
  Serge de Sousa

  Bekijk onze laatste case

  Employer branding strategie voor Visma | Youserve

  , ,

  Hoe kom je aan een constante stroom van nieuwe collega’s? Visma | YouServe schakelde ons in. Met een team van specialisten, creëerden we de fundering voor een volledig employer brand.

  Meer details

  Campagne ‘Zorg goed voor elkaar’ voor het BovenIJ

  , , ,

  Hoe kun je als kleinschalig en persoonlijk ziekenhuis je 35-jarig bestaan vieren? Door je verhaal te vertellen via je eigen patiënten en medewerkers. Het werd uiteindelijk een krachtige lokale campagne.

  Meer details

  Awareness campagne voor Jumbo Hockey

  , , ,

  Jumbo is natuurlijk bekend van hun supermarkten. Daarnaast was de Jumbo Golf tak ook flink gegroeid. Tijd om Jumbo Hockey net zo groot te maken. Dat deden we met brand awareness campagnes.

  Meer details

  Van merkverhaal naar campagnes voor Muné

  , , , , ,

  Wat als je iedere week opnieuw tijd en frustraties kunt besparen dankzij één slim luxeproduct? Muné brengt vernieuwing op de markt met een dekbedovertrek met rits.

  Meer details

  Jongeren werven voor L1NDA

  , , ,

  Jongeren werven voor een horecaplatform? Dat deden we door in te spelen op de belangrijkste drijfveren; vrijheid, zelfstandigheid, gezelligheid en een goed salaris. Een combinatie van video, banners en social campagnes.

  Meer details

  +28% organische bezoekers voor Maandag

  , ,

  Shinen in de zoekmachines voor detacheringsbureau Maandag. Dit mooie merk detacheert professionals in het onderwijs, de zorg en bij de overheid. In 12 maanden steeg het aantal organische bezoekers met 28%.

  Meer details
  Fastned Campagne Whello Marketing Amsterdam

  €30 miljoen funding voor Fastned

  , , ,

  Fastned is Europa’s grootste snellaadbedrijf. Om deze duurzame snellaadstations te kunnen bouwen, geeft Fastned obligaties uit. De taak aan Whello om potentiële investeerders te bereiken met campagnes.

  Meer details

  Prijswinnend webdesign voor WomenWin

  , , ,

  In 2006 begonnen als visionair project van twee vrouwen die het opviel dat er zo weinig aandacht was voor sport voor meisjes. Fast forward naar 2022: Door Women Win kunnen miljoenen meisjes wereldwijd veilig sporten.

  Meer details
  Copernicos contentstrategie marketing whello amsterdam

  B2B contentstrategie voor Copernicos

  , ,

  Copernicos helpt organisaties de toekomst te verkennen, zodat ze betere besluiten kunnen nemen. Zo’n bedrijf met glazen bol wil natuurlijk ook goed voorspellen welke kan ze op willen met hun content.

  Meer details

  B2B én B2C website voor Pride Mobility

  , , , , ,

  Pride Mobility helpt mensen met een mobiliteitsproblemen een zo actief mogelijk leven te leiden. De nieuwe website moest dan ook goed vindbaar en toegankelijk zijn voor deze verschillende gebruikers.

  Meer details

  B2B leadgeneratie website voor Keesing

  , , , ,

  Het verhaal van Keesing Technologies is ‘s werelds oudste leverancier van ID-verificatieoplossingen. Aan Whello de opdracht om een nieuwe website te bouwen voor dit mooie merk.

  Meer details

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Mooie merken aan het woord

  Wij hebben een hele fijne samenwerking met Whello. De lijntjes zijn kort, waardoor je soepel en snel kan handelen. En niet geheel onbelangrijk, de resultaten zijn ook goed 😉

  Kitty - Scienta

  Overperformen, dat is wat Whello het liefst doet...Whello heeft een website gebouwd voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils. Tijdens onze eerste afspraak was al snel duidelijk dat Whello een partij is die zijn zaakjes op orde heeft. De communicatie is snel, duidelijk en professioneel. Thanks voor de fijne samenwerking!

  Marijn - Leger des Heils

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute