Je weet dat een investering in goede SEO je helpt bij het aantrekken van nieuwe klanten, maar wat is goede SEO? En wat kost SEO eigenlijk? Met SEO zorg je ervoor dat je online gevonden wordt. Het is dé manier om de onbegrensde mogelijkheden van het wereldwijde web te benutten.

Voor vrijwel elke internet gebruiker is Google de allereerste stap tijdens het zoeken van nuttige informatie. Om gevonden te worden in Google moet je bij de eerste zoekresultaten horen. Hoe hoger jij verschijnt op de zoekresultatenpagina, hoe meer verkeer je trekt. Weet je niet waar je moet beginnen? Lees je tegenstrijdige verhalen over wat de kosten van SEO zijn? Wij zetten de mogelijkheden voor ieder budget op een rijtje. Een goed online marketing plan moet zichzelf natuurlijk wel terugbetalen. Het liefst zo snel mogelijk.

Wat kost goede SEO?

Hoewel de vele voordelen van goede SEO vaak wel duidelijk zijn, kunnen de kosten van een effectieve SEO-strategie sterk variëren. Hoe dan ook, zoekmachine optimalisatie moet als een investering worden gezien waarbij continuïteit van cruciaal belang is. Juist omdat SEO als een investering moet worden gezien is een adequate voorbereiding onontbeerlijk. Elke euro moet zich terugbetalen.

Tegelijkertijd moeten de vooropgestelde doelen realistisch en haalbaar zijn. SEO betaalt zich namelijk minder snel uit dan Adwords (Google advertentie’s ook wel ‘PPC’ genoemd). Maar mits goed uitgevoerd, is het rendement op SEO op lange termijn veel hoger.

Aan welk budget moet worden gedacht?

Wat SEO precies kost, hangt af van meerdere criteria zoals de niche, concurrentie, het aangeboden product en de doelen. Globaal gezien kan de volgende verdeling worden gemaakt:

Lokaal bedrijf

Als je te maken hebt met weinig concurrentie en beschikt over een website met weinig pagina’s, dan kom je al een eind met enkele uren per maand. Een dergelijk traject is geschikt voor lokale bedrijven en winkels. Het aantal aanpassingen aan de website content zal laag liggen, terwijl de focus ligt op linkbuilding.

Geschatte kosten per maand: €250 – €350 per maand

Middelgrote bedrijven

Bedrijven met beperkte SEO eisen of zoekwoorden met een gemiddeld concurrentieniveau komen terecht in deze categorie. De SEO activiteiten richten zich op het continu creëren van content, verzorgen van hoge kwaliteit linkbuilding en het optimaliseren van conversies, alsmede een gebruiksvriendelijke en functionele website. Valt jouw bedrijf binnen deze categorie? Verwacht dan de volgende SEO kosten.

Geschatte kosten per maand: €450 – €750 per maand

Concurrerende markt

Hieronder vallen bedrijven die te maken hebben met hevige concurrentie, een groot portfolio en een grote website. Bedrijven uit deze categorie moeten altijd gebruik maken van gevestigde SEO bureaus met bewezen resultaten. Dat betekent een compleet online team dat bestaat uit professionele copywriters, content managers, conversie specialisten, webdevelopers en analisten. Het is bijna alsof je een afwisselende fulltime online marketeer in dienst van jouw organisatie hebt.

Geschatte kosten per maand: €800 – €2500 per maand

Geduld is een schone zaak

Hoe hoog het budget ook ligt; wees realistisch en houd er rekening mee dat online marketing een doorlopend proces is. Daadwerkelijke resultaten betalen zich pas na verloop van tijd uit. Want SEO richt zich op de natuurlijke kant van online marketing. Daarbij moet het dus vooral natuurlijk ogen. Snelle SEO trucjes bestaan niet meer. De Google algoritme is verder ontwikkeld en bestraft dergelijke praktijken.

Wat kost SEO bij Whello?

Jouw doelstellingen en ons SEO advies zijn het begin van het traject. Onze SEO-specialisten beginnen met een zorgvuldig en op maat SEO-advies. Whello voert verschillende analyses uit om tot een volledig SEO advies te komen. Van technische analyses en een zoekwoordenonderzoek tot een concurrentieanalyse.

We geven je vervolgens een overzicht van de verbeterpunten waarmee jouw website ‘SEO-proof’ kan worden gemaakt. Denk aan het optimaliseren van de website. Hiervoor kan het nodig zijn dat onze webdeveloper aan de slag gaat of dat er nieuwe content gecreëerd moet worden. Onze tekstschrijvers gaan dan aan de slag om SEO geoptimaliseerde landingspagina’s en blogartikelen te schrijven.

Is de website ”SEO-proof”? Dan start het maandelijkse SEO traject.

Het SEO traject is een traject waarbij we je helpen bij het vindbaar maken van jouw website door jouw website te laten stijgen in de Google zoekresultaten. Dit doen wij door ongoing SEO advies en linkbuilding. Het ‘linkbuilden’ gebeurt maandelijks, gedurende 6 maanden. Het doel is het verkrijgen van kwalitatieve verwijzingen naar jouw website. We zullen daarbij ook een beroep doen op jouw netwerk en geven wij adviezen mee om deze tevens op een natuurlijke manier te verwerven. Het aantal en de kwaliteit van deze linkjes ziet Google als aanbevelingen en wegen mee in je posities in de zoekresultaten.

Alle SEO trajecten zijn inclusief maandelijks voortgangsrapport. Hierin vind je onder andere de positie van jouw belangrijkste zoekwoorden.

Onze SEO trajecten
 • Basis (linkbuilding) €340,- p/m
 • Standaard (linkbuilding & ongoing SEO advies) €680,- p/m
 • Intensief (linkbuilding & ongoing SEO advies & bloggen) €1.360,- p/m

Wat wil jij bereiken met SEO? Neem vrijblijvend contact op met onze SEO-experts. Voor elk SEO-vraagstuk hebben wij het antwoord.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Kom langs, bel ons, of gebruik onderstaand formulier om ons een mailtje te sturen. We nemen direct contact met je op om te zien hoe we je kunnen helpen!


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Bekijk onze laatste case

  B2B leadgeneratie website voor Keesing

  , , ,

  Een nieuw jasje voor een 110+ jaar oud bedrijf Het verhaal van Keesing Technologies, ‘s werelds oudste leverancier van ID-verificatieoplossingen, begint meer dan een eeuw geleden in 1911, toen Isaäc Keesing een uitgeverij oprichtte in Amsterdam. Al…

  Meer details

  Omzet verdriedubbeld voor NaVijfen

  , , , , ,

  Branding en positionering van Cateraar naar borrelpakketten Bij de start van dit project kwamen we al snel achter een gemeenschappelijke passie tussen Whello en NaVijfen: een passie voor borrelen. Helaas kwam daar de pandemie om de hoek…

  Meer details

  +28% organische bezoekers voor Maandag

  Shinen in de zoekmachines Maandag detacheert professionals in de publieke sector: het onderwijs, de zorg, de overheid en in bedrijfsvoering. Op de website kwamen veel bezoekers binnen via branded verkeer. Dit zijn bezoekers die via Google gericht…

  Meer details

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Onze blije klanten aan het woord

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute