Search algorithms ontwikkelen zich steeds meer en in de afgelopen periode is het belang van ‘semantic search’ steeds belangrijker geworden. Hoewel het geen nieuwe techniek is, weten we eigenlijk niet wat het is. LSI keywords, latent semantic indexing, worden door zoekmachines als Google gebruikt om relaties tussen verschillende termen te bestuderen en te vergelijken. Hoe kunnen we dit gebruiken om onze organische rankings te verbeteren? Wij geven dé tips!

Wat zijn LSI keywords precies?

Je kunt de LSI-zoekwoorden meestal herkenen aan de gemarkeerde woorden en woordgroepen in de beschrijvingen van zoekresultaten. Deze worden het meest relevant geacht voor de oorspronkelijke zoekwoorden. LSI-zoekwoorden zijn een uitbreiding, geen vervanging van de ingegeven opdracht.

LSI-zoekwoorden

Hoe gebruik je LSI-zoekwoorden?

Je website optimaliseren voor een LSI-zoekwoord, omvat veel punten die ook geoptimaliseerd dienen te worden voor je hoofdzoekwoord. 3 tips waar je rekening mee moet houden:

 1. Het is belangrijk om aan te geven wat voor jouw specifieke pagina een LSI-zoekwoord is. Gebruik dus altijd je belangrijkste zoekwoord en een LSI-zoekwoord in de meta description van je pagina. Het algoritme van Google zal je content als relevanter beschouwen wanneer je een LSI-zoekwoord gebruikt als hulpmiddel.
 2. Niet alleen is het gebruik van je gekozen LSI-zoekwoord in de meta beschrijving belangrijk, maar ook in de content op de pagina zelf. Dit betekent niet dat het hoofdzoekwoord minder sterk zal zijn, maar je geeft een aanvulling. Om ‘keyword stuffing’ te voorkomen, is het aan te raden om niet meer dan twee LSI-zoekwoorden in je content te verwerken, naast je hoofdzoekwoord.
 3. Weet je niet goed welk LSI-zoekwoord je moet gebruiken? Doe een Google search voor je hoofdzoekwoord en bekijk onderaan de pagina welke gerelateerde termen er al worden weergegeven. Dit zijn termen die Google relevant vindt voor het onderwerp.

Daarnaast zie je wanneer je een zoekopdracht invoert, altijd al suggesties terwijl je aan het typen bent. Dit zijn ook suggesties van Google die relevant zijn voor het onderwerp.

Naast deze mogelijkheden, is natuurlijk de meest uitgebreide manier het uitvoeren van een zoekwoordenanalyse. Hierin wordt er verder gekeken dan de enkele suggesties en weet je ook op basis van volumes welk LSI-zoekwoord het meest geschikt is voor je hoofdzoekwoord.

Het is nog steeds erg belangrijk om de focus te hebben op je belangrijkste zoekwoord, echter kan het positief zijn om ook te kijken naar LSI-zoekwoorden. Zorg ervoor dat je inhoud past bij de richtlijnen van sematic search en maak het zoekmachines makkelijker om je content te begrijpen en te indexeren.

Hulp hierbij nodig? Wij geven graag SEO advies!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Kom langs, bel ons, of gebruik onderstaand formulier om ons een mailtje te sturen. We nemen direct contact met je op om te zien hoe we je kunnen helpen!


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.9 / 5

  Onze blije klanten aan het woord

  The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

  Carlies Mol

  Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

  TradeIt gg

  Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

  Doug Neuhofer

  Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

  LEATHER HYPE

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Top Employers Institute

  A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

  Brenda de Jong - The English Center

  It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

  Luca Bagnaschino

  Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

  Leks Betlem