Facebook is een van de sterkste media om op te adverteren. Adverteerders kunnen namelijk heel specifiek de doelgroep van hun advertentie bepalen. Het creëren van advertenties via bijvoorbeeld Facebook targeting gaat een stuk verder dan alleen het gebruiken van demografische en geografische gegevens. Je kunt namelijk ook slim inhaken op het gedrag van online gebruikers. 

Een campagne valt of staat door een goede doelgroep. Maar, hoe kies je de juiste doelgroep voor jouw Facebook advertentie? Wij geven je 5 tips!

whello-facebook-ads-doelgroep-bepalen

1. Haak in op het koopgedrag van Facebookgebruikers

De macht van Facebook zit ‘m in data. Door de vele partnerschappen (hallo Facebook log-in) beschikt het platform namelijk over miljarden stukjes informatie. Facebook weet daarom in één klap hoeveel tijd jij doorbrengt met het spelen van Candy Crush, of jij in het huwelijksbootje gaat stappen, en welke boeken jij graag leest.

Maar daar het houdt hier niet op. Heb jij bijvoorbeeld onlangs een nieuwe telefoon via het internet besteld? Dan weet Facebook dat ook. Net zoals die gave headset die je de dag daarna online shopte. Wil je iets verkopen via Facebook? Target dan eens engaged shoppers. Dit zijn mensen die in de afgelopen week op een ‘Shop now knop’ hebben geklikt .

2. Wees creatief met belangrijke levensgebeurtenissen

Verhuisdiensten zijn er als de kippen bij als blijkt dat jij onlangs een nieuw huis hebt gekocht. En trouwfotografen richten zich met hun advertenties handig op mensen die in hun profiel aangegeven verloofd te zijn.

Als de mogelijkheid bestaat om in te haken op de data die Facebook tot z’n beschikking heeft, pak dit dan aan. Het creatief omgaan met belangrijke levensgebeurtenissen is één van de handigste manieren om advertenties in te richten.

3. Zorg via custom audiences voor meer loyaliteit én leads

Je kunt ook verbinding maken met je huidige klanten door de aangepaste doelgroepen-functie, ook wel custom audiences genoemd. De opties zijn uiteenlopend: via telefoon- en e-maillijsten en zelfs data van je eigen site of bedrijfsapp kun je Facebook een hele specifieke groep laten targeten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van alle personen die op je website zijn geweest, maar niet over zijn gegaan tot een conversie? Of alle deelnemers van een evenement te wijzen op een relevant ander evenement? De mogelijkheden zijn hier eindeloos en met een beetje creativiteit kan je jouw eigen data omzetten in leads!

whello-doelgroep-bepalen-facebook-ads

4. Benut de mogelijkheden van Lookalike audiences

Maar met al je eigen data kan Facebook nog veel meer. Met de Lookalike audiences stelt Facebook je namelijk in staat om je bereik uit te breiden. Hoe? Door nieuwe doelgroepen te creëren die weer op je huidige doelgroep lijken.

Door deze zogenaamde vergelijkbare doelgroepen aan te maken, gaat het algoritme van Facebook voor je op zoek naar nieuwe mensen die lijken op je favoriete klanten. Het streven? Om mensen te vinden die bijna net zo aantrekkelijk zijn voor je advertenties als jouw topklanten.

5. Word héél specifiek met verschillende lagen

Een van de grote voordelen van Facebook advertenties is dat je verschillende Facebook targeting-opties weer bovenop elkaar kunt leggen. En hierdoor wordt je publiek steeds specifieker. Want, jawel, je kunt allerlei combinaties gebruiken.

Een verhuisbedrijf dat een speciale korting voor senioren aanbiedt, kan zich bijvoorbeeld richten op mensen die in de afgelopen maand een huis hebben gekocht (1), en daar bovenop weer nieuwe lagen toevoegen van een leeftijdscategorie van tussen de 60 en 65 jaar (2) en een bereik van alleen de regio (3) waarin het verhuisbedrijf actief is. Slim, toch? 

Meer weten? 

Wil je aan de slag gaan met Facebook targeting en kun je hier wel hulp bij gebruiken? We bespreken graag alle mogelijkheden met je. Neem contact met ons op en laat gelijk weten hoe je je koffie drinkt. Dan zetten wij die voor je klaar!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Kom langs, bel ons, of gebruik onderstaand formulier om ons een mailtje te sturen. We nemen direct contact met je op om te zien hoe we je kunnen helpen!


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Bekijk onze laatste case

  Omzet verdriedubbeld voor NaVijfen

  , , , , ,

  Branding en positionering van Cateraar naar borrelpakketten Bij de start van dit project kwamen we al snel achter een gemeenschappelijke passie tussen Whello en NaVijfen: een passie voor borrelen. Helaas kwam daar de pandemie om de hoek…

  Meer details

  Jongeren werven voor L1NDA Connect

  ,

  Jongeren bereiken voor een nieuw werkplatform Horecaondernemers gebruiken L1NDA al jaren om personeel in te roosteren via een op maat ingesteld rooster. Om ze nog beter te bedienen, introduceerde L1NDA het platform L1NDA Connect. Via dit platform…

  Meer details

  Volle klaslokalen voor de HvA

  Professionals en ondernemers weer in de schoolbanken trekken De Hogeschool van Amsterdam is een bekende instelling voor jonge mbo- en havo-leerlingen die een voltijd vervolgstudie willen doen. Maar dat is niet het enige wat de Hogeschool van…

  Meer details

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Onze blije klanten aan het woord

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute