Jouw verbluffende website staat online, is vindbaar voor jouw doelgroep… en dan? Achterover leunen? Zeker niet! Houd jouw website interessant voor je bezoekers, verhoog de traffic en zorg dat de doelgroep jouw website blijft vinden via de zoektermen waar zij op zoeken.

Waarom zakelijk bloggen?

Bloggen is een manier om structureel nieuwe content op je website toe te voegen. De ideale manier om traffic naar je website te krijgen, en te behouden. Een mooie bijkomstigheid is dat je ook nog hoger in Google scoort! Naast dat je jouw bezoekers laat zien dat je website actueel is, doe je dat ook aan Google. Google houdt namelijk van een website die regelmatig wordt voorzien van nieuwe, waardevolle en unieke content.

Blogs kom je tegenwoordig overal op het web tegen. Allerlei soorten en maten, van grote tot kleinere blogs, van privé dagboeken tot zakelijke blogs. Zakelijk bloggen op je website is alles behalve een zakelijke tekst. De lezers van jouw blog lezen niet de brochure van je organisatie. Ze lezen voor de fun en om te leren van jouw kennis en ervaring over interessante topics.

De redenen om te bloggen lopen zeer uiteen. Van het delen van je passie, het opbouwen van een band met je doelgroep tot gevonden worden in Google, tot het creëren van vertrouwen. Tot slot ook gewoon om dat het kan en leuk is. Zakelijk bloggen kan veel voordelen opleveren. Het klinkt allemaal mooi, maar veel mensen vinden het lastig om zakelijk te bloggen. Dit kan zorgen voor de verspilling van een hoop kostbare tijd en energie.

Wat moet je nou eigenlijk weten over het schrijven van een zakelijke blog? Hierbij onze 6 tips.

1. Schrijf voor je doelgroep

Stel jouw ideale lezer centraal. Schrijf nooit over wat voor jou of voor jouw organisatie belangrijk is. Focus je op de inhoud van je blog en los problemen van de lezer op. Welke content zoekt jouw lezer en welk probleem moet er worden opgelost? Maak voordat je begint met zakelijk bloggen een profielschets van jouw doelgroep.

2. Blog de juiste content 

Zorg dat je blogs van waarde zijn. Er is een heleboel (en komt steeds meer en meer) content op het web. Maar lang niet genoeg goede content. Als jij kennis op je website deelt, gaan mensen dit waarderen en je als een expert zien in bepaalde onderwerpen. Hiervoor moet je natuurlijk wel goede content bloggen. Zorg voor content waar je bezoekers echt wat aan hebben, dan val je op! Heb je een actueel, interessant verhaal?

3. Interactie

Bespreek vragen en reacties van jouw doelgroep. Vraag je bezoekers om reacties en feedback. Vraag bijvoorbeeld om topics over nieuwe blog onderwerpen. Zo houdt je je blog interessant en krijg je een (nog) beter inzicht in de interesses van je bezoekers. Voeg daarbij calls-to-actions toe. Geef de bezoekers de mogelijkheid te reageren en hun contactgegevens achter te laten.

4. Schrijf in Jip en Janneke taal

Zorg dat je boodschap duidelijk overkomt. Schrijf eenvoudig en zorg dat je lezers je makkelijk volgen. Gebruik vooral geen vakjargon.

5. Regelmaat 

Het hebben van ‘geen tijd’ om te bloggen is een valkuil voor veel ondernemers. Hierdoor worden blogs niet regelmatig gepost en wordt er juist tijd verspild die al is gestoken in al het bloggen.

6. Persoonlijk oogpunt

Zorg voor openheid en een een persoonlijke touch in je blog. Knip en plak geen Wikipedia content. Deel kennis, meningen en ervaringen van jouw organisatie en/of jezelf. Bouw een band op met je bezoekers. Bezoekers zullen terugkomen voor jouw mening en ervaringen.

Voelt het structureel schrijven van een blog voor jou aan als kiespijn? Bijvoorbeeld omdat bloggen veel tijd kost? Besteed het bloggen dan uit. Online marketing bureau Whello helpt jou graag met het structureel posten van relevante blogs die geoptimaliseerd zijn voor SEO. Anderzijds, vind je het leuk en heb je tijd om te bloggen? Aan het bloggen geblazen, neem het serieus!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Kom langs, bel ons, of gebruik onderstaand formulier om ons een mailtje te sturen. We nemen direct contact met je op om te zien hoe we je kunnen helpen!


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.9 / 5

  Onze blije klanten aan het woord

  The main quality of Whello is that they are able to provide high quality services on a personal, informal level that is close to the customer. Communication is quick and there’s a lot of knowledge in the team. To me Whello is a trustworthy company for online marketing services and web design that I would highly recommend.

  Carlies Mol

  Passionate people that are very involved and create great advertising campaigns.

  TradeIt gg

  Whello have a fantastic team and delivered great results for us. Highly recommended !

  Doug Neuhofer

  Having successfully completed the set up phase, we would like to thank you for your professional behavior and great communication. We look forward to the continuation of this promising partnership!

  LEATHER HYPE

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Top Employers Institute

  A smart, talented and friendly company providing top quality, focused service.

  Brenda de Jong - The English Center

  It's a pleasure working with really professional and competent people. SEO results we have achieved thanks to Whello are amazing!

  Luca Bagnaschino

  Great Amsterdam based advertising agency with a lot of in-house experience and smart + friendly staff.

  Leks Betlem