‘Wat betekent SEO?’, ‘Recept voor brownies’ of ‘Hoeveel cm zitten er in een meter?’. Dit zijn allemaal verschillende zoekopdrachten waarbij Google direct je het antwoord laat zien in een ‘featured snippet’. In de wereld van SEO is dit een veel besproken onderwerp en deze zogenoemde positie 0 is dan ook zeer gewild.

In dit artikel vertellen we je graag meer over de effecten van deze positie. Eerst weten hoe een featured snippet er precies uitziet? Bekijk eerst ons blog ‘Wat zijn featured snippets?‘.

De voordelen van de featured snippet

Er zijn veel discussies over de voor- en nadelen van de featured snippet, maar wie deze positie heeft, heeft er wel degelijk profijt van. Graag benoemen wij de 5 grootste voordelen.

1. Veel ruimte en zichtbaarheid in zoekresultaten

Een voor de hand liggend voordeel is dat wanneer je website als featured snippet resultaat wordt getoond, je meer ruimte inneemt en dus ook beter zichtbaar bent in de zoekresultanten van Google. Hierdoor verhoog je je brand awareness.

2. Meer verkeer naar je website

Diverse onderzoeken, zoals die van Ahrefs, wijzen uit dat wanneer er bij een zoekopdracht een featured snippet is, het eerste organische zoekresultaat 20% minder clicks krijgt dan wanneer er geen featured snippet is. Wanneer er geen featured snippet is, krijgt het eerste organische zoekresultaat gemiddeld 26% van de clicks. Indien ‘positie 0’ er wel is, krijgt het eerste organische zoekresultaat ruim 6% minder clicks.

De aanwezigheid van een featured snippet in de SERP (search engine results page) heeft niet alleen invloed op de CTR voor de eerste positie, maar ook voor de volgende posities.

Wanneer je dus met je website de featured snippet positie hebt, zal het organische verkeer naar je website stijgen. Door het beantwoorden van een vraag, zullen bezoekers eerder geneigd zijn door te klikken en meer pagina’s op je website te bekijken of zelfs contact opnemen om additionele vragen te stellen. Hierdoor zal het aantal conversies ook stijgen en zal het dus uiteindelijk meer omzet genereren.

3. Mogelijkheden voor gebruik van Voice Search

Voice search is een redelijk nieuw fenomeen en de verwachting is dat in 2020 50% van de zoekopdrachten via spraak zal worden gedaan. De antwoorden die in de featured snippets worden weergegeven, zijn ook de antwoorden die worden gebruikt door de virtuele assistent van Google om antwoord te geven op de gestelde gesproken vraag. Extra belangrijk dus om nu al je website helemaal te optimaliseren om deze positie te bemachtigen.

4. Verhoging van de website autoriteit

Het aantrekken van relevante bezoekers naar je website heeft naast een positief effect op je ranking voor het gegeven zoekwoord, ook effect op je algehele domein autoriteit. Wanneer je namelijk meer gebruikers op je website hebt, waar de interactie (time on page, aantal pagina’s bekeken per sessie etc.) met je website hoog voor is, zal de algemene autoriteit van je site verbeteren.

5. Stijging keyword rankings

Dit voordeel hangt eigenlijk wel samen met nummer 4. Wanneer je domein autoriteit namelijk stijgt door de interactie van gebruikers met je website, zal dit ook een positief effect hebben op je rankings van overige zoekwoorden. Investeren in een goede featured snippet kan dus zeker net het laatste duwtje in de rug zijn voor overige zoekwoorden om net iets beter te ranken.

Klaar om positie 0 in te nemen?

Ik hoor je denken, ‘ik wil die featured snippet positie!’. Hoewel een featured snippet zeer veel positieve effecten heeft, is het niet altijd gemakkelijk om deze positie te bemachtigen. Het belangrijkste is om een goed plan op te stellen samen met een content marketing professional. Het schrijven van content, onderzoeken van de concurrentie en het SEO-optimaliseren van de teksten zijn taken die secuur uitgevoerd dienen te worden om een kans te maken op deze positie.

Aan de slag gaan? Neem contact met ons op en wij stellen samen een plan op.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de
marketing van jouw bedrijf?

Kom langs, bel ons, of gebruik onderstaand formulier om ons een mailtje te sturen. We nemen direct contact met je op om te zien hoe we je kunnen helpen!


  Meer leadsMeer webshop salesMeer merkbekendheidMeer inzicht in dataNieuwe brandingNieuwe website

  In de ochtendBegin van de middagEind van de middag

  Bekijk onze laatste case

  B2B leadgeneratie website voor Keesing

  , , ,

  Een nieuw jasje voor een 110+ jaar oud bedrijf Het verhaal van Keesing Technologies, ‘s werelds oudste leverancier van ID-verificatieoplossingen, begint meer dan een eeuw geleden in 1911, toen Isaäc Keesing een uitgeverij oprichtte in Amsterdam. Al…

  Meer details

  Omzet verdriedubbeld voor NaVijfen

  , , , , ,

  Branding en positionering van Cateraar naar borrelpakketten Bij de start van dit project kwamen we al snel achter een gemeenschappelijke passie tussen Whello en NaVijfen: een passie voor borrelen. Helaas kwam daar de pandemie om de hoek…

  Meer details

  +28% organische bezoekers voor Maandag

  Shinen in de zoekmachines Maandag detacheert professionals in de publieke sector: het onderwijs, de zorg, de overheid en in bedrijfsvoering. Op de website kwamen veel bezoekers binnen via branded verkeer. Dit zijn bezoekers die via Google gericht…

  Meer details

  Onze klanten beoordelen Whello met een:

  4.8 / 5

  Onze blije klanten aan het woord

  Positief: Professionaliteit, Responsiviteit Het was een absoluut genoegen om met het Whello-team te werken! Ze hebben de verschillende fasen doorlopen, van branding en conceptontwerp tot de lancering van een geweldige nieuwe website! Het was leuk om met zulke professionals te werken. De Whello's zijn stuk voor stuk professionals binnen hun eigen vakgebied, vriendelijk en flexibel en er wordt kwalitatief hoogstaand werk verricht binnen het afgesproken tijdsbestek.

  Daniel - Keesing Technologies

  Whello is een prettig bedrijf om mee samen te werken. Bij Arend Auto ben ik verantwoordelijk voor de marketing en besteed veel online marketing uit bij Whello. Serge en Nasser zijn vakbekwaam en recht door zee. Ze voeren niet alleen uit maar komen ook zelf met adviezen en ideeën om meer resultaat te halen uit onze online campagnes.

  Ruud Weekers - Arend Auto

  Het fijne van Whello t.o.v. veel andere partijen is dat ze met je meedenken en zelf met goede suggesties komen. Ze zijn persoonlijk en hebben alle verschillende expertises in huis zodat iedereen doet waar hij/zij goed in is. Houd deadlines goed in de gaten maar twijfel niet om met ze in zee te gaan, het resultaat is top!

  Robin - Antenna Groep

  Sinds wij samenwerken met Whello, hebben wij een enorme groei doorgemaakt. De medewerkers van Whello weten als geen ander marketingbureau hoe je 'de expat' moet benaderen. Ze werken persoonlijk, enthousiast en effectief. Ik beveel ze van harte aan!

  Koen Gijzel - Koentact

  Whello staat altijd open voor nieuwe inzichten en ze denken graag mee over hoe we samen tot het juiste resultaat kunnen komen.

  Rosa - OCEANDIVA Unique Event Locations

  Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit Geweldige en goed meedenkende marketing partij die voorziet in alle facetten van de online marketing. Absolute aanrader.

  Sander Kok - Vicky

  Bedankt voor de fijne samenwerking Whello! Door het betrokken team zijn we nóg enthousiaster over onze dienst dan dat we al waren, dat wil wat zeggen!

  Hakima El Allaoui - Staxi Taxi

  Wij werken nu al zeker 2 jaar met Whello samen op het gebied van onze online marketing. De samenwerking is zo fijn omdat we snel kunnen schakelen met elkaar en er echt wordt meegedacht in het verbeteren van onze zichtbaarheid en het verhogen van het aantal leads. Experts die de juiste snaar weten te raken, keer op keer.

  Mirco Pruyser - BP College

  Experienced people who are able to deliver great quality. Very pleased to be working with whello.

  Maaike - Tandarts Jordaan

  Working together with Whello to achieve our digital and automation goals is a great thing - dedicated, knowledgable, professional and up-to-date to the digital best practices.

  Daniela Fantaziu - Top Employers Institute